1/2

Stone Age Begins

Ersin Kılıç 26.09.2016 - 15:56
Dino çağına dönüş
Sıra tabanlı oyunları oldum olası sevmişimdir. Ucu 80'li 90'lı yıllara kadar uzanan bu türün yeni müdavimleri artık mobil oyunlara da fazlasıyla sıçramış durumda. İşte Netmarble imzası ile karşlımıza çıkan Stone Age begins'te bu türün hakkını kendine has dinamikleri ve şirin yapısıyla veren oyunlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Oyunun hikayesi biraz klasik olsa da Stone Age daha çok oynanış dinamikleri ile öne çıkan bir yapım. Hikayeye baktığımızda biraz günümüze ve sanayileşmeye göndermeler olduğunu da görmekteyiz. makinelere fazlasıyla bağımlı hale gelmiş olan insanoğlu dünyayı yok olmanın eşiğine getirmiştir. Bu noktada doğanın dengesini geri sağlamaya çalışan dört element ortaya çıkyıor ama tam olarak bu dengeyi sağlayamıyorlar. “Tectonika” ismini alan bu toprakların yeniden doğuşundan sonra arındırma işleminden geri kalan, daha doğrusu sağ kalan kötülüğü ise bizim ortadan kaldırmamız gerekiyor. Tabi bu maceramızda ortaya çıkan dinozorları kullanma şansımız da var. Zaten oyunun ana dinamiği de bu dinozorlar üzerinden işliyor.

Stone Age Begins
Öncelikle oyunda ana menü diyebileceğimiz bir ekrana sahibiz. Bu kısımdan kilidi daha sonra açılacak PVP ve arkadaşlarınız ile birlikte savaşlara girebileceğiniz alanlara ulaşabiliyorsunuz. ayrıca özel zindan görevlerine de ana menüde yer verilmiş. Tüm bu görevler ekstra dino taşı ve eşyaları kazanmanıza olanak sağlıyor.

Ana menüde dikkat etmeniz gereken bölümlerden birisi de Dino labaratuarı. Burada kazanmış olduğunuz dino taşları ya da kristalleri kullanarak yeni dinozorların kilitlerini açabiliyorsunuz. kristalleri satın alabileceğiniz gibi yaptığınız görevlerden kazanma şansınız da bulunmakta. Ayrıca görevler sırasında canlarını azalttığınız dinoları yakalayıp kendi birliğinize katma şansına da sahipsiniz.

Stone Age Begins