1/2

Street Fighter X Tekken OYNADIK!

Mahmut Saral 10.02.2012 - 17:43
Kavganın kuralları yeniden belirleniyor
Henüz ilkokula giderken, bazen okuldan kaçar, arcade salonlarına Tekken 3 oynamaya giderdim arkadaşlarımla. En sevdiğim dövüşçü King'di. Hatta kapma hareketlerini arkadaşlar arasında bayağı yapmıştım, çocukluğumun da verdiği heyecanla. Ortaokula yıllarımda ise, arcade salonlarını biraz geri plana atıp, PS cafelere giderdim ve yine ilk tercihim Tekken 3 olurdu. King'in yanında Law ve Yoshimitsu ile daha samimi olduğum zamanlardı. Bu arada umarım okumuyordur, ama bazen cafede saatlerce oyun oynamamıza rağmen, yarım saatlik para ödediğimiz de olurdu.

Street Fighter ise, Mortal Kombat ile beraber TV atarilerinin vazgeçilmez dövüş oyunuydu gözümde. Tekken kadar olmasa da arcade salonlarında onunla da bayağı vakit geçirirdim. Özellikle ikinci oyun favorim, Blanka da favori karakterimdi. "Dur, ben senin için bu eli geçerim" diyen yaşça büyük insanlarla birçok kez uğraşmak zorunda kalmıştım her iki oyun için de. Hatta Mortal Kombat'ı da katabilirim. Sanırım bu, tüm küçük yaştaki arcade oyuncuları için geçerli bir kuraldı.

Neyse, bu kadar nostalji yaptıktan sonra şimdi de günümüze dönelim. Street Fighter serisinin hazırlayıcısı Capcom ile Tekken serisinin hazırlayıcısı Namco, bir anlaşma imzalayarak önümüzdeki 3 yıllık dönemde iki oyunla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bunlardan ilki olan Street Fighter X Tekken'i Capcom, Street Fighter temasıyla geliştiriyor ve 9 Mart 2012'de PC, PS3, X360, PS Vita platformları için satışta olacak. Serinin ikinci oyunu Tekken X Street Fighter ise, Namco tarafından hazırlanacak ve Tekken evreninin temasını kullanacak.

Yılın en çok beklenen dövüş oyunu nedir diye sorsak, sanırız birçoğunuz Street Fighter X Tekken der. Benim için de durum böyle. O halde gelin, elimize ulaşan "ön inceleme" sürümünde neler var, birlikte bakalım.

Street Fighter X Tekken OYNADIK!

Dövüş başlasın

Street Fighter X Tekken'in ana menüsüne göz attığımızda, arcade, versus, challenge gibi başlıklarla karşılaşıyoruz. Arcade, bildiğiniz gibi oyunun senaryo modunu oluşturuyor. Versus modunda karşılıklı dövüşebilirken, challenge'de de size verilen görevleri bir bir yerine getirmeye çalışıyorsunuz.

Hemen bir dövüş yapmak için arcade seçeneğini işaretledim ve karakterlerin bulunduğu listeye adım attım. Street Fighter tarafından Ken, Ryu, Dhalsim, Chun-Li, Vega, Guile gibi isimler dikkat çekiyor. Tekken tarafında ise, King, Paul, Law, Yoshimitsu ve Heiachi gibi karakterler ön plana çıkıyor. Şu ana kadar en çok kontrol etmekten hoşlandığım karakterler ise, King ve Law oldu.Her ikisinin de yıllar önce kullandığım klasik hareketlerini, şimdi biraz değişmelerine rağmen tekrar uygulamak oldukça zevkliydi. King'in kapma hareketleri ve Law'un seri halde bitirici uçan tekmeleri beni yine benden aldı anlayacağınız.