Super Mario Bros. 3 rekor fiyata satıldı

Özgür Deveci 22.11.2020 - 11:46
Nintendo Entertainment System için piyasaya çıkan Super Mario Bros. 3'ün mühürlü bir kopyası rekor fiyattan alıcı buldu.

Nintendo Entertainment System için piyasaya çıkan Super Mario Bros. 3'ün mühürlü bir kopyası rekor fiyattan alıcı buldu. Heritage Auction tarafından satışa sunulan oyun için 20 kişi açık artırmaya katıldı. Dün yapılan açık artırmada oyunun mühürlü kopyası için 156 bin dolar (yaklaşık 1.2 milyon lira) ödendiği duyuruldu. Oyunun satışa sunulduğu web sitesi, Super Mario Bros 3’ün bu kondisyondaki halinin çok nadir bulunduğunu belirtti.

Super Mario Bros. 3'ün bu kopyası Wata Games adlı oyun derecelendirme kuruluşundan 9.2 A+ notu almıştı. Oyunun 9.0 A puan alan benzer bir kopyası, daha önce 38 bin 400 dolar karşılığında satılmıştı. Yine benzer bir şekilde 9.8 A++ alan bir başka kopya 84 bin dolar fiyat etiketiyle alıcı bulmuştu. Nintendo Gameboy platformu için çıkan Red sürümü, düne kadar rekoru elinde tutuyordu. Ancak ikonik karakterimiz Mario'nun sağ elinin üzerinde Bros. yazısının olduğu bu sürüm, 156 bin dolara satılarak bu rekoru egale etmiş oldu.

Super Mario Bros. 3 rekor fiyata satıldı

Super Mario Bros. 3'ün kopyası 156 bin dolara satıldı

20 kişininin katılımıyla gerçekleşen ve 62 bin dolardan başlayan ihale, günün sonunda 156 bin dolar gibi rekor bir fiyattan alıcı buldu. Heritage Auctions, yaptığı basın açıklamasında "Bu kopyayı değerli yapan şey, oyunun bu şekilde paketlenmiş olmasıdır. Mario'nun imzası olan beyaz eldivenlerinin üzerinde son derece nadir görülen, Bros. ibaresi yer alıyor." ifadelerine yer verdi.

Super Mario Bros. 3, 1988 yılında Nintendo tarafından geliştirilen bir platform oyunudur. Oyun, Super Mario serisinin dördüncü oyunu olup, 23 Ekim 1988 tarihinde Japonya ve sonraki yıllarda diğer ülkelerde Nintendo Entertainment System için piyasaya sürüldü. Oyun, Shigeru Miyamoto ve Takashi Tezuka'nın liderliğinde Nintendo Entertainment Analysis & Development bölümü tarafından geliştirildi. Super Mario Bros. 3, eleştirmenler tarafından tüm zamanların en iyi video oyunlarından biri olarak kabul edilmektedir.

Son olarak siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 13:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.11.2020 15:19
orda 3 tane aynı var farkları nedir biri 5 almıs biri 9.2 rating. Aynı oyun deglmi?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Super Mario Bros. 3 rekor fiyata satıldı
İlginizi Çekebilir