1/2

Super Mario: Galaxy 2

Arda Gündüz 2.11.2010 - 15:58
Yıldızların arasında bir bıyık göründü
Platformlar Wii
Super Mario: Galaxy 2
  • Yapımcı - Yayıncı Nintendo - Nintendo
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Platform
Merlin Puanı 93
Artılar Renkli ve eğlenceli görüntüler. Wii’ye göre son derece güzel grafikler.
Eksiler Sınırlı bir yaş grubuna hitap ediyor.
Platform oyunlarının kralı ve en sevimli kahramanı Mario ile galaksideki yolculuğumuz devam ediyor. Yıllarca soldan sağa ilerleyerek türlü bölümler geçtiğimiz Mario, 3 boyutlu hale geçtikten sonra yeteneklerini de geliştirdi. Sadece platform değil, eğlenceli yarış oyunlarına da el attı. Daha çok çocukların rağbet gösterebileceği yapımlar üzerinde duruldu ve vadettiği eğlence ile onlara istediklerinin fazlasını verdi. Mario’nun en sevdiği konsollardan bir tanesi de Nintendo’nunkilerdi ve nitekim Super Mario Galaxy 2’yi de Wii’de oynama şansına sahip olduk.

Bıyığını seveyim Mario

Anlaşılacağı üzere, prensesimiz Peach’in talihi bir türlü düzlüğe çıkmıyor. Yine bir kaçırılma olayı ve yine Mario onu kurtarmak için yollarda, hatta uzayda. Birilerinin kendisine şu kızı kurtarmaktan çok korumayı öğretmesi gerekiyor sanki. Başlarken bir kitaptan hikayenin anlatıldığını ve bu hikayeyi oynamaya başladığımızı görüyoruz. İlk başta eskisi gibi platform görüntüsüyle başladığımız yapım, prensesin kaçırılmasıyla birlikte 3 boyutlu ve rengarenk bir hale geliyor. Mario dünyasından tanıdığımız karakterlere, öğelere ve düşmanlara burada aynen rastlayabiliyoruz. Bölüm sonlarında karşımıza boss’lar çıkıyor, yöntemlerini bulup onları da alt etmeye çalışıyoruz.

Super Mario: Galaxy 2
Çocuklara hitap ediyor olmasına rağmen, 3 boyutlu grafikler Wii konsoluna göre son derece iyi duruyor. Çok renkli bir palet seçilmiş ve oynarken hep eğlenceli görüntülerle karşılaşıyoruz. Tabii aşırı ayrıntılar beklememek gerekiyor ama gözün istediğini fazlasıyla verdiğini söyleyebiliriz. Prenses kaçırıldıktan sonra, Luma ismindeki yıldızlara yardım ederekten kendisine ulaşmaya çalışıyoruz. Bizim için bir uzay gemisi inşaa ediliyor, bu gemiyle birlikte farklı galaksilere giderek buradaki yıldızları kurtarmaya ve bir sonraki bölüme geçmeye çalışıyoruz. Böyle oldukça da prensese bir adım daha yaklaşmış oluyoruz. Oynanabilecek 6 dünya ve bir tane de gizli dünya bulunuyor.

Bölüm içlerinde türlü türlü öğeler ve toplayabileceğimiz nesneler var ki, oyundaki ilerlememizi bunlar sağlıyorlar. En çok rastlayacağımz şeylerin başında, renkli yıldızlar geliyor. Bunlar son derece önemli. Onları silah olarak kullanabiliyor, bazı objeleri satın alabilmek ya da karakterleri serbest bırakmak için de harcayabiliyoruz. Silah demişken, Mario’nun aynı zamanda kendi özel bir saldırısı da var. Controller’ı savurduğunuz zaman bunu gerçekleştiriyor. Eskilerden kalma alışkanlığı olarak da, düşmanların üzerinde zıpladığı zaman onları ezebiliyor. Bölümlerdeki tek amacımız, o bölümün yıldızını kurtarmak oluyor. Boss’ları, o bölümün yer şartlarını ya da herhangi bir yeteneğimizi kullanarak yenebiliyoruz. Oynarken karşımıza çeşitli objeler çıkıyor ve bunları kullanma şansına sahibiz. Bunlardan bir tanesi delme aleti. Bunu kullanarak bulunduğumuz bölgenin diğer tarafına yeri delerek geçebiliyoruz. Nitekim, bunu aldığımız bölümün sonundaki boss’u da bu sistemle geçiyoruz.