Superman filminin yönetmeni Richard Donner hayatını kaybetti

Ersin Kılıç 6.07.2021 - 12:42
Kariyerinde Superman, Cehennem Silahı ve The Goonies gibi filmleri barındıran yönetmen Richard Donner hayatını kaybetti

Hollywood'un ünlü yönetmenlerinden biri olan Richard Donner hayatını kaybetti. Kariyerinde birçok önemli filme imza atan Donner, özellikle Superman, Özgür Willy, Cehennem Silahı, Maverick ve The Goonies gibi filmler ile biliniyordu. Son olarak 2006 yılında 16 Blok filmine imza atan Donner, 91 yaşındaydı.

Ünlü yönetmen Richard Donner hayatını kaybetti

Birçok sinema sever saydığım filmlerden kendisini tanıyıp sevse de benim bu filmler arasındaki favorim The Goonies olmuştu. Küçük yaşlarda defalarca seyrettiğim The Goonies filmi hikaye ve karakterlerinin yanı sıra yönetmenin bakış açısıyla da mükemmel bir seyirlik sunuyordu. 1985 yapımı olan bu filmde Sean Astin ve Josh Brolin gibi oyuncular yer alıyordu. Tabi Donner yönetmenlik kariyerinde Mel Gibson, Danny Glover, Christopher Reeve, Bruce Wills, Gene Hackman ve Jodie Foster gibi onlarca önemli oyuncu ile çalıştı.

Yönetmenin en sevilen filmlerinden birisi de şüphesiz ilk Superman filmi olmuştu. Bu filmde birlikte çalıştığı Christopher Reeve ve Margot Kidder'ın ardından kendisi de hayatını kaybederek efsane isimler arasında katılmış oldu.

Superman filminin yönetmeni Richard Donner hayatını kaybetti

Yönemenin ölüm haberini ise eşi ve aynı zamanda yapımcı olan Lauren Schuler Donner duyurdu. Yönetmenin ölüm sebebi açıklanmasa da yaşını göz önüne aldığımızda gayet doğal olduğunu söyleyebiliriz. New York doğumlu Donner, 1960’ların başında The Twilight Zone ve casus gerilim filmi The Man From Uncle ile televizyon hayatına başlamış, 70'li yıllar itibari ile sinema filmlerinde yer almıştı. 

Steven Spielberg çok farklı alanlarda çok yetenekli bir isimdi dedi ve şunları ekledi: "Onunla birlikte çalışmak, en sevdiğiniz koçla, en zeki profesörle, en ateşli motive ediciyle, en sevecen arkadaşla ve tabii ki en büyük Goonie’yle takılmaya benziyordu. O tüm kalbiyle tam bir çocuktu. Gittiğine inanamıyorum, içten gülüşü her zaman benimle kalacak.”

Cehennem Silahı gibi birçok filmde birlikte çalıştığı Mel Gibson ise “Yaptığı tüm iyilikleri toplamaya kalkışsak, gök kubbede bilinmeyen bir noktaya kadar uzanırdı. Tüm yaramaz zekası ve bilgeliği ile onu çok özleyeceğim.”

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 03:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
Superman filminin yönetmeni Richard Donner hayatını kaybetti
İlginizi Çekebilir