Tencent, Frontier'ın yüzde 9'unu satın aldı

Furkan Güler 28.07.2017 - 13:19
Elite Dangerous ve Planet Coaster'ın geliştricisi Frontier'ın bir kısmı artık Tencent'e ait.
Video oyun dünyasının en büyük şirketlerinden bir tanesi olan Tencent, bu sefer  Elite Dangerous'ın geliştiricisi Frontier'ın yüzde dokuzunu satın aldığını duyurdu. Satın almanın ise yaklaşık 20 milyon dolara satın gerçekleştiği belirtiliyor. Aynı zamanda  Planet Coaster'ın da geliştiricisi olan Frontier, bu yatırım ile markalarının Çin ve Çin'li oyuncular üzerinden daha etkili olacağına inanıyor.

Sahip olduğu simülasyon temeli ve gerçekçi oynanış yapısı ile oynayanlarını kolayca cezbeden Elite Dangerous'un Çin üzerinde oluşturacağı etkiyi uzmanlar merak ediyor. Hali hazırda çevrimiçi rol yapma ve rekabetçi oyunların en çok oynandığı ülke olan Çin, genel anlamda AAA oyunlara pek fazla sıcak bakmıyordu.

Tencent, Frontier'ın yüzde 9'unu satın aldı
Aynı zamanda League of Legends'ın geliştiricisi Riot Games'e sahip olan ve Clash of Clans'ın geliştiricisi Supercell'de hisseleri bulunan Tencent'i video oyun dünyasının en zengin şirketi olarak tanımlayabiliriz. Bu arada Frontier, Elite Dangerous ve Planet Coaster için ilerleyen dönemlerde büyük planlarının olduğunu açıkladı. Oyuncuların eleştirilerini dinleyerek oyunlarına yeni mekanikler ekleyen Frontier, geride bıraktığımız aylarda Elite Dangerous'ı sanal gerçeklik için de uyarlamıştı.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 22:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.07.2017 00:38
tencent büyük firma ve frontier'in ip'leri pek future proof değil neden çoğunluk hisseleri almadılarda %9 gibi yatırım seviyesinde hisse aldılar merak ettim sanırım tencent global değilde çin odaklı düşünüyor çin'e star citizen alternatifi istiyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tencent, Frontier'ın yüzde 9'unu satın aldı
İlginizi Çekebilir