1/3

The Amazing Spider-Man 2

Özgür Yıldız 1.05.2014 - 12:33
Peter Parker'la ağ atmaca
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360, iOS, Android, Wii U
The Amazing Spider-Man 2
  • Yapımcı - Yayıncı Beenox - Activision
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon
Merlin Puanı 62
4 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%70
Artılar Başarılı ağ atma dinamiği, ekstra içerikler güzel, Spidey'nin animasyonları başarılı.
Eksiler Optimizasyon kötü, hikaye sönük, görsel anlamda başarısız, yapay zeka aptalca davranıyor.
Örümcek Adam veya nam-ı diğer Peter Parker. Kendisi çok farklı bir kahraman. Çünkü birçoğumuz onunla neredeyse yaşıt. Aynı gençlik sorunlarını, benzer bir hayatı paylaşıyoruz. Tek bir farkla. O bizim hayallerimizi yaşayabilen bir genç. Belki de bu yüzden Örümcek Adam, diğer süper kahramanların arasında, genç okurları için çok özel bir yere sahip.

The Amazing Spider-Man 2
Birçoğunuzun bildiği gibi Örümcek Adam, beyazperdeyle doğru düzgün ilk buluşmasını 2002 yılında, Sam Raimi yönetmenliğinde ve Tobey Maguire’ın canlandırmasıyla yaşamıştı. Her ne kadar bu ilk Örümcek Adam, genel olarak sevilmiş olsa da, serinin sıkı takipçileri tarafından başarısız bulunmuştu. 2007 yılına kadar süren bu seri, üç filmle tamamlanmıştı. Sonrasında ise bu seri tamamen iptal edildi. 5 yıl sonra ise serinin sıkı hayranlarını mutlu eden haber geldi. Seri tamamen baştan ve “Amazing Spider-Man” çizgi roman serisine uygun olarak çekilecekti. The Social Network’ten tanıdığımız Andrew Garfield ise yeni Örümcek Adam olarak sunuldu. İlk film bir klasik olmamasına rağmen, belki de çekilen en “doğru” Örümcek Adam filmi oldu. Geçtiğimiz günlerde ise bu serinin ikinci filmi The Amazing Spider-Man 2 vizyona girdi.

Minareden at beni

Lafı neden bu kadar uzattığımı anladığınızı düşünüyorum. Bu güzel konuyu böyle bir oyun incelemesiyle harcamak istemezdim, ancak sonuçta bu da bir oyun ve incelememiz gerekiyor. The Amazing Spider-Man 2, açıkça söylemek gerekirse yine bir “film oyunu”. Bu demek değil ki filmin hikâyesini ve görselliğini birebir alıyor. Zaten oyunu kurtaran da bu yönü.

The Amazing Spider-Man 2
"Bu yaz günü kar maskesi takılır mı?! Çabuk söyle! - İyi de abi sen ful giyiniksin!?"
Hikâyemiz her ne kadar ilk filmle alakalı da olsa Ben Amca’nın ölümü ve Peter Parker’ın onu öldüren adamın peşinden koşmasını konu alıyor. Bu kısımlar oldukça hızlı ve özensiz geçilmiş. Belki de ikinci oyun olmasının etkisi nedeniyle. Ancak daha ilk sahnenin sonunda karşımıza çıkan ve “Abi şimdi sinematik çıkacak ya!” nidaları attığımız sahnede bize bir slayt gösterisi sunuyor olması, oyun hakkında “Belki de ilk defa film oyunu güzel çıkar” düşüncemizi aklımızdan silmemizi sağlıyor.

Oyunu geliştiren Beenox’u daha önceki Spider-Man: Shattered Dimensions, Spider-Man: Edge of Time ve The Amazing Spider-Man gibi oyunlardan tanıyoruz. Yani genel olarak geliştirici firma, Örümcek Adam dinamiklerine alışkın. The Amazing Spider-Man 2, açık dünya olarak modellenmiş bir Manhattan da geçiyor. Genel olarak şehirde dolaşıyor ve bize verilen görevleri halletmeye çalışıyoruz. Bu görevler arasında araba hırsızlarını dövmek, arabayla kaçırılan rehineleri kurtarmak, yangında mahsur kalanları kurtarmak gibi farklı dinamiklere sahip olanlar bulunuyor. Bu görevlerin sonrasında ise ana hikâyeyi ilerleten ve sonunda boss’la karşılaştığımız olanlar çıkıyor. Yan görevler sizin halk tarafından sevilmenizi sağlarken, bu görevleri bırakıp etrafta ekstra toplamanız, halkın sizden nefret etmesine neden oluyor. Ayrıca görev sonlarında özel yeteneklerinizi de edindiğiniz puanlar doğrultusunda geliştirebiliyorsunuz. Genel olarak oyunun ilerleyişi bu yönde. The Amazing Spider-Man 2’yi farklı kılan, oyun içi ekstra içerikler. Henüz oyunun başında Comic Stan(d) isimli bir çizgi roman dükkânında, Örümcek Adamı yaratan isim Stan Lee’yle karşılaşmak (dükkânın tabelasında yanmayan D harfinden anlamalıydık), bu dükkânda sergilenen ve oyun içerisinde topladığımız çizgi roman sayfalarıyla okuyabileceğimiz çizgi roman kısımları, toplanabilen heykeller, sanat çalışmaları ve dahası. Tüm bunlar, oyunu oynamak için belki de tek neden.

DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>