The Fight: Lights Out

Burçin Aygün 13.01.2011 - 14:57
Bu dövüş karakolda biter
Platformlar PlayStation 3
The Fight: Lights Out
  • Yapımcı - Yayıncı Coldwood Interactive - Sony Computer
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Dövüş
Merlin Puanı 40
Artılar Boksör olma fikri kulağa hoş geliyor. Ortalamanın üzerinde grafikler.
Eksiler İçerik açısından kof. Hiç eğlenci vaat etmiyor. Oldukça yorucu.
ColdWood Interactive bir işe kalkışmış ve PlayStation 3'ün hareket algılayıcsı Move için ilginç bir oyun yapalım demiş. Move'un gelişi ile birlikte, birbirinden ilginç (!) Move destekli oyunlar da kendine piyasada yer bulmaya başladı. İşin sevimsiz tarafı ise, bu oyunların büyük kısmının tek dert edindiği şeyin Move'a destek vermesi! Oyuncuyu, yapıma bağlayacak etmenler, hikaye, atmosfer gibi önemli başlıklar ne yazık ki oyun yapımcıları tarafından es geçiliyor.

Ringte dövüşenler

Bu seferki örnek ise az evel de bahsini ettiğimiz gibi ColdWood Interactive'in elinden çıkmış olan The Fight: Lights Out adlı oyunu. Bir dövüşçüyü canlandırdığınız yapımda sizden beklenene (neredeyse tek) şey rakipleriniz ile karşı karşıya gelip onları yenmek! Evet, hepsi bu kadar. Belki çoğu dövüş oyununda zaten yaptığımız bu diyebilirsiniz ama bir fark var. Bu oyun size kısıtlı hareketler ile kısıtlı bir karakter seçeneğiyle sürekli aynı şeyi, hem de kan ter içinde olmanıza sebep olacak bir fiziksel mücadele ile yapmanızı bekliyor. Oyuna training kısmı ile başlıyor ve Hollywood'un ünlü simalarından ve en son Matchete filmi ile beyazperde de gördüğümüz Danny Trejo'dan dersler alıyoruz.

The Fight: Lights Out
Bir elinde game pad, bir elinde move ile size bağıra çağıra dövüş dersleri veren Trejo en başta sizin için bir parça motivasyon kaynağı olsa da, bir süre sonra iş komik bir hal almaya başlıyor. Karşınızda ellerinde oyun kumadası olan, oldukça sert bir adam size ne kadar beceriksiz olduğunuzu söyleyip duruyor. Basic hareketleri, üşenmeden tek tek size gösteren, bu esnada da bağırıp çağırmayı ihmal etmeyen dövüş koçunuz Trejo sizden sadece temel hareketleri öğrenmenizi istiyor. Daha fazlasını pek talep edemiyor, çünkü The Fight size Move'un gücü ile serbest bir dövüş imkanı tanımıyor. Daha önceden tanımlanmış ve Move'a tanıtılmış hareketleri, tekrar tekrar yaparak dövüşmenizi bekliyor. Yani elimde Move, istediğim gibi dövüşeceğim, rakiplerim benden kaçacak diye bekliyorsanız çok yanılıyorsunuz. Oyun boyunca tek yaptığınız, Hız, Güç, Teknik gibi elementleri kullanarak dövüşmek, yorulmak, terlemek ... ve ne yazık ki sıkılmak.

Gerçek dövüş deneyimi mi?

Move ile gerçek bir dövüş deneyimi yaşamayı düşünüyorsanız, açık olalım, bu oyun size göre değil. Dövüştükçe kendinizi RPG oyunlarında olduğu gibi geliştirebiliyorsunuz ama bunun size sıkıcı bir yolculukta ne kadar yardımı olur sorusu cevapsız kalıyor. Dövüşlerin arasında hedef alıştırmaları, kum torbaları gibi egzersizler ile skill'lerinizi geliştirebiliyorsunuz ancak bunun bedelinde Event'larda kazandığınız paraları buraya yatırmanız gerekiyor.

Lafı fazla uzatmaya gerek yok. Karşımızda yine Move için hazırlanmış, iddialı gözüken ancak içerik olarak olabildiğine yetersiz, öte yandan da fiziksel olarak oyuncunun en kibar tabirle canına okuyan bir yapım var. Yorularak ne kadar kalori harcadığınızı görmek için bir dövüş oyununa ihtiyaç duymuyorsanız, The Fight sizin için değil demektir. İyi bir spor salonu bulabilmeniz dileğiyle.

Yorumlar 24
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 19:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Fight: Lights Out
İlginizi Çekebilir