1/3

The Witcher 3: Wild Hunt (Ön İnceleme)

Yiğitcan Erdoğan 13.08.2013 - 15:50
Geralt'la son tango
Saygı duyun. Şu an oyun dünyasının belki de en önemli RYO serilerinden birinin yeni oyununun ön incelemesine bakıyorsunuz. Belki de en iz bırakmış karakterlerden biriyle karşı karşıyasınız. Witcher 3: Wild Hunt ve Geralt of Rivia'dan söz ediyorum. Aklımdan tek bir cümle geçebiliyor. Saygı duyun. Ama ne kadar beyhude bir çaba olduğunu biliyorum. Zaten bugüne kadar okuduğum yorumlarınızdan, ilgili haberlere tıklayışınızdan cevabı biliyorum. Buradaki neredeyse herkes CD Projekt RED'e ve yaptığı işe saygı duyuyor. Mesele, CD Projekt RED bu saygının daha fazlasını da hak ediyor mu?

Öncelikle işe hepinizin kafasında dolaşan bir soruyu bertaraf ederek başlayalım. Bu mesele pek fazla konuşuldu. Kimisi cevabını aldı, kiminin kafası ise hala karışık. Witcher 3 serinin finali mi? CDPR'ın CEO'su Marcin Iwinski'ye göre hem evet, hem de hayır. Evet, çünkü büyük ihtimalle Geralt'ın hikâyesi sonlanacak. Kendisini bir daha başka oyunlarda görmeyeceğiz demek değil bu, ama görürsek de ana rolde olmayacağı kesin gibi. Hayır, çünkü Iwinski Polygon'a verdiği röpörtajda aynen şu cümleleri kullandı: "Dünyayı öldürdükten sonra arkamızı dönüp uzaklaşıyor değiliz". Witcher 3 pek çok şeyin finali olacak ve buna üçlemenin kendisi de dahil, ama evrenden çok uzak kalmayacağız gibi gözüküyor.

The Witcher 3: Wild Hunt (Ön İnceleme)
Bir şeylerin sonu geliyorsa o bir şeylerin başının olacağını varsaymak da çok uçuk bir konsept değildir, yanlış mıyım? Bu serinin de başı hepinizin bildiği gibi The Witcher ve The Witcher 2: Assassins of Kings. Seri geçmiş oyunlarda yaptığımız seçimlerle bu yüzden çok yakından ilgileniyor. Pek çok RYO'da artık demirbaş hale gelen "save taşıma" Witcher 3'te de vuku bulacak. Tek farkla. Geralt'ın hikâyesi sabit olacak. Şubat ayında Alman yayınlarında çıkan ön incelemelerde save durumlarının belirleyeceği şeyler olarak hangi karakterin Witcher 3'te karşımıza çıkacağı ve geçmiş bunun haricinde bir takım seçimler gösteriliyordu. O dakikadan beri aksi bir beyanda bulunulmadı. Fakat bu özellik şimdilik sadece PC kullanıcılarına mahsus bir lüks. Zira Witcher 3'ün çıktığı diğer konsollarda Witcher 1 ve 2'yi oynamanız şimdilik mümkün değil. Kendileri gıcır gıcır, yepyeni nesil konsollar zira.