1/2

Thief (İlk Bakış)

Murat Halilbeyoğlu 10.07.2013 - 17:27
Nasıl saklanılacağını unutmadınız inşallah!
Eidos Montreal, yeni Thief oyunu için bizleri heyecanla bekletse de etrafta yeni blgiler gelmeye de devam ediyor. E3’te katılımcılara kısa bir bölümünün oynatıldığı oyun bizlere mekanik açıdan oldukça fazla bilgi veriyor aslında.

Her şeyden önce yeni nesil oyuncular veya daha önce hiç Thief oynamamış kişiler için kötü bir haber var. Son dönemlerdeki stealth oyunları genellikle yanında aksiyon öğesi ile geldiği için yeni Thief’in sundukları biraz yavan kalabilir. Nitekim Eidos’un Bölüm Baş Tasarımcısı Daniel Windfeld Schmidt oyun için “Herkesi mutlu edemeyeceğiz” diyor.
İşte bu sözün altında yatan çok farklı ve ince noktalar mevcut. Bunların en başında zıplama fonksiyonu geliyor. Yeni Thief’te artık istediğiniz zaman değil oyun size söylediği zaman zıplayabileceksiniz. Nitekim oyundaki tırmanma sekansları da üçüncü şahıs açısından gösterilecek ve quick time event’lerle desteklenecek.

Thief (İlk Bakış)
Sakin olmak lazım, soğuk bir kan lazım
Şimdi bütün olayın en başına dönersek, daha önce yeni Thief hakkında bir şey duymamış olanlar için geçmiş bilgileri genel bir özet geçelim.

Garrett, “City” olarak adlandırılan endüstriyel metropolise geri döner. Bir süredir uzaklarda olan hırsızımız şehrin eski halinden eser kalmadığını fark eder. Şehirde bir veba salgını vardır. Üstelik Baron adlı bir tiran halka zulüm etmektedir. Zenginler rahatlık içinde yaşarken fakirler her zamanki gibi sefalet içinde kalmıştır. Garrett ise bu duruma “bardağın yarısı dolu” mantığı iler bakarak, politik kaostan kendine zenginlik çıkartma planları yapmaya başlar.

Daha öncesinde Thief hakkında Eidos Montreal GM’i Stephane D’Astous “Thief ile oyunculara çok değerli bir mücevher sunuyoruz. Hayranları serinin eski oyunlarını çok sevmişlerdi ve biz de o sevgiyi oluşturan özü yeni oyunda da korumak istiyoruz ki biz Eidos Montreal’de bu konuda oldukça tecrübeliyiz. Bunun yanında Thief’i yeni nesile koyarak farklı bir alana da adım atıyoruz” şeklinde oyunun genel yapısını bizlere anlatmıştı.

Thief (İlk Bakış)
Bu cümlerlerden çıkartacağımız sonuç eski mantıkta yeni görsellerden oluşmuş ve bir iki ufak değişikliğin mevcut olduğu bir Thief hazırlanıyor.

Merak eden aksiyon tutkunları için şimdiden belirtelim, sizler yeni Thief’ten çok sıkılacaksınız. Eğer aklınızda Dishonered tarzında bir oyun bekliyorsanız şimdiden o fikri kafanızdan atın çünkü Garrett’ın savaşma konusunda yetenekleri yokmuş gibi oynamanız gerekiyor. Çok ama çok zorunlu kaldığınız anlarda savaşa girmeniz gerekecek ki o da en fazla bir kişiye karşı. Nitkeim Schmidt oyundaki savaş mekaniği için şunları söylüyor: