TikTok müzik uygulamalası test edilmeye başlıyor

Taylan Bal 20.07.2023 - 09:51
TikTok müzik uygulaması, Avustralya, Meksika ve Singapur'da TikTok kapalı beta olarak test edilmeye başlıyor.

TikTok müzik uygulaması, TikTok Music'i Avustralya, Meksika ve Singapur'da sınırlı sayıda kullanıcı için kullanıma sunuyor. Kapalı beta programına katılmaya hak kazanan kullanıcılar, hizmet için üç aylık ücretsiz deneme süresine sahip olacaklar. TikTok Music, ABD gibi diğer ülkelere de yayılırsa (2022 Mayıs ayında ticari marka başvurusunda bulunduğu ülke), Spotify, Apple Music ve Tidal gibi akış hizmetlerinin önemli bir rakibi haline gelebilir.

TikTok müzik uygulaması TikTok Music, Spotify ve Apple Music'e rakip olabilir

TikTok Music, müzik keşfi ve sanatçı promosyonlarında son derece etkilidir. Plak şirketleri, müzik pazarlamacıları ve sanatçılar, videolarda parçalar içermeleri için TikTok influencer'lara binlerce dolar ödüyorlar. Bazıları, uygulamada şarkılar için hype oluşturmak için özel artırılmış gerçeklik efektleri bile oluşturuyor veya remix sanatçılarını görevlendiriyor. TikTok Music, bu avantajları kullanarak Spotify ve Apple Music gibi akış hizmetlerine rakip olabilecek düzeyde gelişmeye devam ediyor.

TikTok müzik uygulaması TikTok Music, Spotify ve Apple Music'e rakip olabilir

TikTok Music'in müzik endüstrisi için potansiyel etkileri merak ediliyor

TikTok Music, müzik endüstrisi için potansiyel olarak büyük bir etkiye sahip olabilir. TikTok, dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biridir ve 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı vardır. Bu, TikTok Music'in yeni müziği milyonlarca kişiye tanıtmak için önemli bir platform olabileceği anlamına gelir.

TikTok Music ayrıca, sanatçıların ve plak şirketlerinin müziklerini tanıtmak ve daha fazla dinleyiciye ulaşmak için yeni bir yol sağlayabilir. TikTok Music, müzik endüstrisini daha demokratik hale getirebilir ve yeni müzisyenlerin ve sanatçıların daha fazla görünürlük elde etmesine yardımcı olabilir.

TikTok, müzik üzerindeki etkisinden para kazanıyor

TikTok, müzik üzerindeki etkisinden para kazanmanın başka yollarını da deniyor. Geçen yıl SoundOn adlı bir sanatçı dağıtım ve pazarlama ürünü başlattı ve hatta sanatçıları doğrudan imzalamayı test etti. Şirket ayrıca, bir alt küme için Billboard 100 veya Spotify Viral 50 müzik listelerinin kendi versiyonunu da yakın zamanda kullanıma sundu. TikTok, bu girişimlerinin başarılı olması halinde müzik endüstrisinde önemli bir oyuncu haline gelebilir.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 13:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.07.2023 10:33
Ajda Pekkan'dan nasilsin iyi misin var mı? Tri lay lay li en sevdiğim şarkıdır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
TikTok müzik uygulamalası
İlginizi Çekebilir