1/2

Titanfall 2'yi Pre-Alpha'da test ettik!

Hürcan Köse 21.08.2016 - 13:49
Devlerin ve insanların göğüs göğüse savaştığı bir arena
Bazı oyunlar sırf reklamı iyi yapılmadığı için, adı-sanı çok bilinmediği için, ya da talihsizce aynı kulvardaki diğer oyunlar tarafından gölgede bırakıldığı için pek bir kişi tarafından duyulmaz, bu nedenle de "kötü oyun" etiketini yer. Herhalde bu büyük haksızlığı yaşayan yegane oyunlardan birisidir Titanfall. Oyuncuların bir suçu yok. Microsoft ve EA gereken reklamı yapamadı bu oyun için. Akranları mükemmel reklam kapmanyaları ile pohpolanarak zirvelere çıkarken, Titanfall mütevazi bir şekilde köşede oturmuş çayını yudumluyor ve bu kötü pazarlama kampanyasına bakıp iç geçirerek sunucularının bomboş kalacağı günleri bekliyordu.

Titanfall 2'yi Pre-Alpha'da test ettik!
Gerçekten de öyle oldu. Titanfall'ı alıp deneyen radikal kesim oyundan büyük zevk aldı ve gerçekten ne kadar güzel ve farklı bir deneyim olduğunu birinci elden test etti. Oyunu denemeyenler ise "abi çok duymadım o oyunu ya, herhalde iyi değildir" diyerek Titanfall'ı elinin tersi ile itti. Ben de ilk oyunu oynayamamıştım. Sebebi de iyi bir PC'ye sahip olmamam ve elimde sadece PlayStation 4'ün olmasıydı. Bildiğiniz üzere de oyun PS4'e çıkmadı.

Call of Duty Modern Warfare ve Modern Warfare 2'den tanıdığımız takımın çalışanları tarafından kurulan Respawn Entertainment sorumluydu Titanfall için. Kendileri her ne kadar mükemmel bir online savaş oyunu yapmış olsa da yayımcıları oyunu bir türlü pazarlayamadı. Aynı ekip şimdi Titanfall 2 ile geri dönüyor ve EA bu sefer bu oyunu gündemde tutmaya kararlı. E3 2016'nın EA panelide duyurulan Titanfall 2 müthiş bir heyecanla karşılandı. Merakla oturduk oyunun gameplay videolarını beklemeye başladık. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Gamescom 2016'da hem yepyeni gameplay videoları gördük, hem de haftasonu oyunun konsollara özel herkese açık bir pre-alpha testinin olacağını öğrendik. Harika!

Titanfall 2'yi Pre-Alpha'da test ettik!
Daha önce hiçbir Titanfall deneyimim olmadı. Bunu baştan söylüyorum. Ama Black Ops 3'ü en azından bir 250 saat, Battlefield 4'ü de bir o kadar oynamışımdır. Yani demem odur ki, piyasaya en son çıkan online savaş oyunlarıyla aram gayet iyi. O kıstasta inceledim Titanfall 2'yi de. Öncelikle söylemem gerekir ki, oynanışın Black Ops 3'ten hiçbir farkı yok. Elbette Titan kullanımı ve grappling hook gibi araçlar oynanışa büyük farklılıklar katıyor fakat ben daha basit şartlarda konuşuyorum. Örnek vermem gerekirse; duvarda koşmak, iticiler sayesinde belirli bir seviyeye kadar zıplamak ve havada bir süre kalmak, koşarken eğilme tuşuna basarak yerde hızlıca kaymak gibi birçok oynanış elementi Black Ops 3'tekiler ile aynı. Burada kesinlikle birbirlerinden çalmışlar veya o ondan kopya çekmiş demiyorum, aman yanlış anlaşılmasın. Zaten mantıklı bakarsak Black Ops 3'ün Titanfall'dan bir şeyler aşırdığını düşünürüz ama konumuz bu değil.Bütün amacım bu testte bulunamamış oyunculara oynanışın nasıl olduğunu az çok anlatabilmek. Klasik kontrollere alıştıktan sonra asıl savaş hissini almaya başlıyorsunuz.

Titanfall 2'yi Pre-Alpha'da test ettik!