Tom Cruise Altın Palmiye ödülünün sahibi oldu

Emir Özkayalar 19.05.2022 - 23:50
Sinema dünyasında oldukça önemli bir yere sahip olan Cannes'de Tom Cruise Top Gun: Maverick ile sahnedeydi ve Altın Palmiye ödülünün yeni sahibi oldu.

Görevimiz tehlike serisinin altıncı filmi olan Yansımalar’ın üzerinden geçen dört senin ardından Tom Cruise, Top Gun: Maverick ile beyaz perdelere dönüşünü gerçekleştirecek. Film, 1986 senesinde çekilmiş ve klasikler arasında gösterilen Top Gun’ın doğrudan devamı niteliğinde bir film olacak. Deniz havacısı Pete “Maverick” Mitchell’in yeni nesil savaş pilotlarını eğitirken yaşadıklarını konu alacak olan film, 24 Mayıs 2022 tarihinde vizyona girecek.

Bu sene 75.si düzenlenen ve tüm sinema dünyasının en saygın etkinliklerden birisi olarak görülen Cannes, her sene mayıs aylarında düzenlenmektedir. Bu uluslararası film festivaline dünyanın her yerinden yönetmenler ve filmleri gelir. Festivalin en prestijli ödülü Altın Palmiye yani Palme d’Or’dur. Bu ödül için her yıl yaklaşık olarak 20 film yarışır. Bu sene Tom Cruise Altın Palmiye ödülünün sahibi oldu. Usta oyuncu, filmlere yaptığı birçok katkı nedeniyle Cannes’da onurlandırıldı.

Tom Cruise Altın Palmiye ödülünün ardından konuştu

Kariyerine Risky Business gibi komedi filmleriyle başlayan ünlü oyuncu, kısa sürede görevimiz tehlike gibi yapımlarla aksiyon sinemasındaki yerini aldı. Top Gun: Maverick kadrosu kırmızı halıda yürürken, sekiz Fransız savaş uçağı bir uçuş gerçekleştirdi ve gökyüzünü kırmızı, beyaz ve maviye boyadı. Top Gun: Maverick’in gösteriminden hemen önce, katılımcılara Tom Cruise’un en önemli anlarının yer aldığı bir anma filmi gösterildi. Usta oyuncu sahneye çıktığında ise kendisine sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden birisi olan Altın Palmiye ödülü takdim edildi. Tom Cruise ödül sonrası içten bir konuşma gerçekleştirdi.

Tom Cruise: “Bu akşam inanılmaz bir akşam. İlk Top Gun filminden bu yana 36 sene geçti ve pandemi dolayısıyla bir süre daha beklemek zorunda kaldık. Bu film rüya gibi bir filmdi. Çekimler esnasında bolca konuştuk. Şimdiyse değerli ekip arkadaşlarıma ve siz değerli katılımcılara olduğum gibi bakıyorum. Bu filmleri sizler için çektik ve çekmeye devam ediyoruz. Sizler benim hayatımı yaratan kişilersiniz. Gecenin tadını çıkarın” dedi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 01:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tom Cruise Altın Palmiye ödülünün sahibi oldu
İlginizi Çekebilir