1/4

Torchlight 2

Murat Halilbeyoğlu 14.08.2010 - 11:21
Madem Diablo III bir türlü çıkmıyor...
 Torchlight ilk çıktığında Diablo III’ü bekleyen pek çok oyucunun bir nebze olsun hasretini söndüren bir oyun olmuştu. En azından bu imitasyon Hack’n Slash bir süreliğine oyun severlerin kafasını meşgul etmiş hatta öyle ki oyun kendini belli bir kesime sevdirmişti. Şimdi ise Runic Games çarşamba günü verdiği haberle yeni bir etki daha yarattı. Torchlight II’nin  2011’in bahar ayında piyasada olacağını duyurdu (her ne kadar sitesinde bu tarihte dijital olarak siteden indirilebilecek dense de) ve sadece bu duyuru ile kalmayıp oyundaki bir çok yeniliği ve değişikliği de belirtti.

“Olayların Başlangıcı”

Torchlight II’nin konusu kısaca şöyle; ilk oyunda içinde bulunduğumuz Torchlight adlı kasabanın ötesinde de bu kasabada olduğu gibi birçok gizem ve macera yatıyor. İlk oyunda yakından tanıdığımız muhafız-savaşçı Syl bu sefer rüyalarımıza girerek bizi gelecek olan büyük bir tehlikeden haberdar ediyor ve Estherian Steppes adlı bir bölgeye gönderiyor, burada  Destroyer ile tanışıyoruz (ilk oyundaki savaşçı sınıf) ve kötülüğün güçleri tarafından kuşatma altında olan egzotik güzellikteki Vilderan adlı bir sınır kasabasında maceraya başlıyoruz.

İleri kısımlarda, “karanlık öz”ü elde etmek amacında olan Simyacı (Alchemist)nın, Estherians’ın mistik ırkının yok olmasına neden olan bilinmeyen bir kötülüğü ortadan kaldırmak amacı ile çıktığı yolculuğunda ortadan kaybolduğunu öğreniyoruz. Sly’ın, geride hayatta kalan Estherian muhafızlarının ve kayıp Simyacı’nın ardında bıraktığı ip uçlarının yardımı ile tüm dünyanın elementerini yok etmekle tehdit eden güçlü bir düşmanla savaşır buluyoruz kendimizi. 

Torchlight 2
“Ben ve Arkadaşlarım”

Torchlight II’nin belki de en büyük özelliği ilk oyunda bulunmayan multiplayer seçeneğinin olması. Artık koca zindanlarda tek başımıza dolanmamız gerekmeyecek. İnternet ve LAN üzerinden bir ya da birden fazla arkadaşınızla birlikte tek kişilik hikayeyi birlikte oynayabileceksiniz. Ayrıca online olarak ücretsiz bir peer-to-peer eşleşme servisi aracılığı ile benzer seviyedeki ve amaçtaki yeni oyuncularla tanışıp son derece geniş olması planlanan dış mekanlarda, mağaralarda ve instance’larda binlerce yeni düşman ile savaşacak ve çok geniş varyasyonlarda eşya seçeneğine sahip olup bir çok ortak görevi oynayabileceksiniz. İkinci oyuna hava şartlarının değişimi, gece gündüz gibi özellikler de eklenmiş.