1/3

TRON: Evolution

Özgür Yıldız 16.12.2010 - 16:36
Bilgisayarda geçen bilgisayar oyunu
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
TRON: Evolution
  • Yapımcı - Yayıncı Propaganda Games - Disney Interactive
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon,Macera
  • Sistem Gereksinimleri
Merlin Puanı 68
7 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%65
Artılar Görsel anlamda ilgi çekici. Araç kullanımı eğlenceli saatler vaat ediyor. RPG öğeleri oyun süresini artırıyor.
Eksiler Hikayeyi bilmeyenlere göre hitap etmeyebilir. Bölümlerin tekdüze yapısı bir süre sonra sıkıntı yaratıyor. Renk paleti hep aynı.
1982 yılında çok ilginç bir film vizyona girdi. TRON adındaki bu film, kimsenin daha önce hayal etmediği, çok ilginç bir dünyada geçiyordu. Kullanıcıların ve programların olduğu bir bilgisayar sisteminde geçen film, ilginç efektleri ve konusuyla bir bölüm insanın ilgisini çekmeyi başardı. Ancak aynı zamanda çıkan E.T. ve Blade Runner gibi filmlerin gölgesinde kaldı.

Yıllar sonra bir efsane halini alan TRON filmi, Arcade oyunuyla ve sadık bir fan kitlesiyle “geek” kültürünün en önemli yapıtaşlarından biri halini almıştı. Bunun farkına varan yapımcılar, bu efsaneyi tekrar canlandırmaya karar vermiş olacaklar ki TRON’un yeni filmini çekmeye başladılar. Çekimleri biten film, önümüzdeki günlerde – 17 Aralık’ta gösterime girecek. Açıkçası TRON dünyasıyla ilgili çok az şey bilen ben, yeni filmden bazı sahnelerin gösterildiği ön gösterime gittiğimden beri bu dünyayla ilgili daha çok şey öğrenmeye çalıştım. Öncelikle orijinal filmi izledim ve konuyu anlamaya çalıştım. Ancak geçtiğimiz günlerde ofisteki masama oturduğumda Emre Abi’nin bana uzattığı DVD’yi gördüğümde çok şaşırdım. “Al bak senin oyunun” dediğinde TRON: Evolution’ın elimde olduğunu gördüm.

TRON: Evolution
Neresi burası ışıklı mışıklı?

TRON: Evolution’ı PS3’e yerleştirdikten sonra içimde bir şüphe oluştu. Acaba yine o bildiğimiz film oyunlarından birini mi oynacaktım? Ancak bir süre sonra hikayenin yeni filmi anlatmadığını, tam tersine bir nevi aradaki boşlukları doldurduğunu farkettim. Yani oyun 7 Aralık günü piyasaya çıktığında oynarken içiniz rahat olsun. Filmdeki sahneleri önceden görmüş olmayacaksınız.

TRON: Evolution’da karakterimizi Anon’u yönetiyoruz. Anon, filmlerin de ana karakteri olan Kevin Flynn adlı bilgisayar korsanı ve programcısının yazdığı bir program. “Anon” isminin de “Anonymous”(Anonim) anlamında geldiğini de belirtelim. Oyunu geliştirenler bu şekilde kullandığınız karakterin belli özellikleri olmamasını istemişler. Anon kendini sınırsızca geliştirebilen bir program. Böylelikle tecrübe kazandıkça yepyeni özellikler kazanabiliyor.