Tüm yorumlarınızı neden onaylamıyoruz?

Murat Oktay 11.02.2021 - 14:31
Kimi zaman "Merlin'in Kazanı'nda yayınlanan içeriklerde yorumlarınızı neden onaylamıyoruz?" diye soruyorsunuz. Aslında cevabı çok net.

Nerede ise 23 yıla yakın bir süredir oyun severlere elimizden gelen en iyi şekilde ücretsiz içerik sunuyoruz. Bunu yapmamızın çok da kolay olmadığını takdir edersiniz. Özellikle günümüz ekonomik koşulları ile. Ama yine de çok sevdiğimiz için bu işi devam ettiriyoruz. Devam da edeceğiz. Ancak çok zaman olumsuz yorumlarınız da bizleri üzüyor. Yine de tüm olumsuzluklara göğüs gererek bildiğimiz şekilde yolumuza devam ediyoruz. Kimi zaman "Merlin'in Kazanı'nda yayınlanan içeriklerde yorumlarınızı neden onaylamıyoruz?" diye soruyorsunuz. Aslında cevabı çok net. Hadi bir göz atalım, bakalım ne kadar haklıyız...

Merlin'in Kazanı'nda yorumlarınız neden onaylanmıyor?

Bir dönem Merlin'de tüm yorumların onaylanma sürecini kaldırmıştık. Direkt yayına giriyor, bizler de kontrol işini sonrasında hallediyorduk. Ancak birazdan sayacağım maddeler o kadar çok ihlal edildi ki ister istemez yeniden onay sistemine dönmek zorunda kaldık. Aşağıdaki konuların, bizim için ne kadar önemli olduğunu daha rahat anlayacaksınızdır.

Küfür

Dedim ya "20 yıldan uzun süredir sektörle iç içeyiz" diye, bu süreçte Türk toplumunda da büyük değişimlere şahit olduk olduk. En önemlisi de kendimizi ifade etme tarzında ortaya çıkan değişimler. Size biraz bunlardan bahsedeyim. Yorum sistemimiz nerede ise sitemiz kurulduğundan beri bulunuyor. Hali ile onay sistemimi de ona yaşıt. Bundan 10-15 yıl kadar önce aldığımız nerede ise çoğu yorum bilgi içerip, diğer ziyaretçilerimizin sorunlarını çözecek şekilde iken, şimdilerde sadece ya küfür ya da kişisel ego tatmininden öte gidemiyor. Bunları faydalı yorum atan dostlarımız için söylemem elbette mümkün değil. Ancak bizlerin hem kişisel hem de kurumsal duruşumuz açısından özellikle küfür ve hakarete tolaransımız sıfır. Yorumlarınıza yer vermememizin ilk sebebi bu. Halbuki gelen o kadar bilgi dolu ve yol gösterici olmasına rağmen başına/sonuna konan o üç kelimelik kısaltmadan oluşan terbiyesiz kelimeleri görmeyi hazmedemiyoruz. Bunları yazanların nasıl bir ruh halinde olduklarını bile anlamakta zorlanıyoruz. O sebeple içinde en ufak küfür ya da hakaret içeren mesajların ASLA ve ASLA onaylanmadığını yeniden hatırlatmak istiyoruz.

Kalitesiz yorum içeriği

Bir diğer konu ise sadece kavga çıkartmak amacı ile atılmış yorumları da onaylamıyoruz. Görüyoruz ki konu ile alakası olmayan, sadece ona buna sataşmak için atılmış mesajlar, çok zaman yayınımızın kalitesini de bozmaya yönelik gönderiliyor. Merlin'in Kazanı nezih bir ortam içinde, tüm ziyaretçilerine oyun dolu bir ortam sunabilsin. Bunu başarabilmemizin tek şansı da sizlersiniz.

Kişisel bilgi paylaşımı

Yorumlarda telefon numarası, mail adresi paylaşımı yapılması bizim tarafımızda kesinlikle yasaktır. Sizlerin kişisel bilgilerine saygı duyuyoruz ve korunması için her türlü önlemimizi almaya çalışıyoruz. Bu sebeple içinde bahsi geçen konularda (gerekirse dünyayı kurtarak bir çözüm olsun) onaylamıyoruz.

Spoiler

Bahsi geçen yapımı sadece sizin oynamadığını bilin. Bu sebeple oyundan keyif alınabilmesi için içeriğinde Spoiler bulunan mesajların engellenmesi bizimi için büyük önem oluşturuyor. Ancak kalkıp beş ya da on sene önce çıkmış bir oyuna gelen, özellikle takıldığı yeri soran bir kişinin, mesajını da yayınlıyoruz. Artık onun spoilerlık bir kısmı kalmamış çünkü. Bu vakte kadar oynamadıysanız kendi sorumluluğunuzda olduğuna inanıyoruz.

Yalan ya da alakasız içerik

Tamamen kişisel tatmin için atılmış, yalan, konu ile alakasız ya da gereksiz yorumları sitemizin temiz kalması için onaylamıyoruz. Anlayacağınız, beş sene önce çıkan bir ekran kartı ile Cyberpunk 2077'yi tam çözünürlük ve tüm detaylar açık olarak oynayamayacağınızı bilecek kadar akıllıyız.

Diğer gerekçeler

Din, politika hatta futbol gibi hassas konulardan olabildiğince uzak durmak bizim ana amaçlarımızdan biri. Bu sebeple bu konulara hiç girmemenizi tavsiye ederiz.

Peki biz hiç mi suçsuzuz? Onaylama sürecinde karşımızda yüzlerce mesaj oluyor. Herbirinin tek tek gözden geçirildiğinden emin olabilirsiniz. Ancak bizler de insanız, kimi zaman gözümüzden kaçan yorumlar da bulunuyor. Sitemizin temiz kalabilmesi için sizlerden bu konuda da destek bekliyoruz. Yorumu şikayet edebileceğiniz gibi, altına cevap olarak atacağınız bir yorum, bizim onu tekrar kontrol edip yayından hızlıca almamızı sağlayacaktır.

Son olarak sizlerden bir ricamızı da iletmemiz lazım. Merlin'in Kazanı tamamen Türk girişimi olup, hepinizin sahip çıkacağı bir değer olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple destekleriniz bizler için her zaman için çok büyük önem arz ediyor.  Unutmadan bizler 7/24 sitenin başında olabilme şansına sahip değiliz ne yazık ki. Günümüzün büyük kısmını site başında geçirsek de arada yemek, tuvalet gibi ihtiyaçlarımız için bilgisayar başından kalkıyoruz. Hatta uyumak gibi bir lüksümüz de var. O sebeple kimi zaman gecenin 3'ünde attığınız yorumun, sabahın 7'sinde hala neden onaylanmadığını sorduğunuzda çoook üzülüyoruz :)

Sağlıcakla kalın...

Yorumlar 41
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 14:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
ultrAslan
ultrAslan 16.02.2021 22:33
Bir dönem her gün bu siteye girer, haberleri okur, paylaşmak istediğim bir şey olursa da ilgimi çeken haberlerin altına yorum yazardım. Bazen de başkalarının yorumlarına kendi yorumlarımı eklerdim. Ancak şu siteyi iyi kötü ortalama son 7 veya 8 yıldır takip eden birçok insanın da fark ettiği üzere bu siteye yorum yazmak bir dönem ciddi bir pişmanlık sebebiydi. Ben konuyla alakalı bir şey yazıyordum, adam yorumumun altına benden nefret ettiği için gerçekten sinir bozucu ve saçma sapan şeyler yazıyordu. Bu sefer senin de ister istemez üslubun bozluyordu ve işler çığırından çıkıyordu. Bu böyle yıllarca devam etti. Saçma sapan ithamlara maruz kaldım, abuk sabuk ifadelerle yüzleştim. Belki bunu yapan tek bir insandı bunu bilemiyordum. Mk okuru şeklinde yorum yazardı ve tüm yorumları da onaylanırdı. Bir süre sonra ben de soğudum bazı şeylerden. Baktım ki adamların bana bir ağız dolusu küfretmediği kalmış, ben neden kendime eziyet ediyorum dedim ondan sonra. Birilerinin bu yorumları engelleyeceği yoktu çünkü ve ben gerçekten her yorumumun altında beni hedef alan yorumlardan usanmıştım artık. Yıllarca bu adamlara cevap vermekle uğraştım ama kendimi yormaktan başka bir işe yaramadığını fark ettim. Son 3 senedir falan da ne yazık ki çok severek girdiğim, bir şeyler paylaştığım bu siteden uzaklaştım. En son ne zaman girip bir haber okuduğumu bile hatırlamıyorum. Bu yorumu da, es kaza telefonumun internet sekmesinde duran merlinin kazanı sitesini görüp, ne zamandır girmedim diyerek açtığımdan yazıyorum. Eğer ki bazı şeyler düzeldiyse veya düzelecekse biz de eskisi gibi girelim, bildiğimiz kadarıyla görüşlerimizi yazıp, diğer oyuncu arkadaşlara yardımcı olmaya çalışalım. Maksat oyun haberiyse dünyada bu işi yapan yüzlerce internet sitesi var. Oradan da gündemi takip edebiliyoruz. Ama adına her ne derseniz artık bu toxic kitlenin buradan uzaklaştırılması, gerçekten "nezih" bir ortamın oluşturulması için daha dikkatli bir süzgecin olması gerekiyor. Umarım bazı şeyler değişir...
ultrAslan
ultrAslan 20.02.2021 01:55
Mk Okuru, bana yalan söylüyorsun demişsin. Bunu ispatlayamazsan kimin yalancı olduğunu göreceğiz. Bana, "durup dururken" birilerine gerçekten hakaret ederek sataştığım, herhangi bir "düzgün" cevaba dalga geçer gibi cevap verdiğim yorumlarımı at biz de görelim. En başta yazmış olduğum yorumu anlamış olsaydın eğer orada aynen şöyle bir ifadenin yazdığını bilirdin: "Bu sefer senin de ister istemez üslubun bozluyordu ve işler çığırından çıkıyordu." Yani ben herkesle normal ve olması gerektiği gibi bir diyalog içine giremiyordum, bunu da kabul ediyorum. Ama gerekçesinin diğerleri olduğunu söylüyordum. Sen ise her şeyin sorumlusu olarak beni görüyorsun ve bunu ispatlayacaksın. Gerçi ispatlayamazsan ne olacak ki. Mk okuru isminin arkasına saklanmışsın zaten :)
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2021 09:01
Seni eleştirenler sonuna kadar haklıydı. Sen sürekli yaptığın yorumlarla ona buna laf atarak ukalalık yaparsan başka nasıl bir tavır bekliyordun?? Birde utanmadan yalan söylüyorsun. Yazdığın yorumlar hala kayıtlı duruyor. Sana düzgün cevap veren kişilerle dalga geçer gibi konuştuğun günler unutmadık
ultrAslan
ultrAslan 18.02.2021 19:02
Mk Okuru, şimdi sen eleştiri yapmak ile hakaret etmek arasındaki farkı anlayamamışsın anlaşılan. Biz kendimize veya bir başkasına eleştiri yapılmasın demiyoruz. Yazdıklarımı bir daha oku istersen. Mantıklı, makul, anlaşılabilir, insanların sinirlerini bozmaya yönelik olmayan, toxic içerik barındırmayan, gerçekten olumlu bir amacı bulunan her türlü yoruma ve eleştiriye açığız ve çalışanlar tarafından bu tarz yorumların onaylanmasının da destekçisiyiz. Yeterince açık olduğumu düşünüyorum.
MK Okuru
MK Okuru 18.02.2021 15:11
seni eleştirenler yerden göğe kadar haklıydı
Rangris01
Rangris01 16.02.2021 23:59
Eğer hatırlarsan, eskiden seninlen çok yazışıyorduk bu sitede. eskiden çok daha güzeldi. Site o kadar kötü bir hale gelmiş ki, tayfun kumaş gibi hilkat garibesi, cahil birinin oyun incelemesi yaptığı yere dönüşmüş. kendini hiç geliştirmiyor, üyeler için yorum düzenleme, yorum silme tarzı şeyler eklemiyorlar yıllardır.

-----------------------------------

Rangris01 selam, yorum düzenleme ve yorum silme işleyişi bu tarz sistemler için kullanılabilir değil. Kullanıcıların çok rahat birbirleri ile tartışmaya girdiği ya da farklı açıklamalara imza attığı sistemde kontrolü imkansız hale getiriyor.

Sen iyi niyetli düşünebilirsin ama hali hazırda yorumu onaylanan birisi kendi yorumunu düzenleyebilirse, sonradan bu yorumu full küfür, hakaretle doldurabilir.

Örneğin Twitter'da da bile yorum editleme olayının gelmemesinin en büyük sebebi bu. Yapılan açıklamaların sonradan düzeltilememesi. Silinebiliyor ama orda bile silindiği açık açık Twitter tarafından belirtiliyor mesela.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2021 09:06
Ruh hastası real game in her habere yaptığı trolleme amaçlı her yorumu onaylayıp sonra gelip burda biz troll yorumları obaylamıyoruz diyerek hala yalan söylüyorsunuz

-------------------------------------------

Kendisinin yorumlarını bir süredir onaylamıyoruz ama gözden kaçanlar illa ki oluyordur. Onaylanmadığını anlayınca farklı şekillerde yazmaya başladı, ayırt etmesi güçleşti :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.02.2021 12:00
Ps indirimleri altına noktalamasına ve virgülüne dahi dikkat ettiğim üslubumu bozmadığım mesajı yayınlamadınız. Hastalıklı bir ruh halindesiniz, kendinizi bitiriyorsunuz.

----------------------------

Merhaba, belirttiğiniz habere baktım ve o haberdeki tüm yorumlar onaylanmış durumda. Sürekli yorum kısmına bakamıyoruz. Haber ve video aralarında ya da diğer saatlerde özel zamanlarımızdan arta kalan sürelerde yorum onaylarına bakıyoruz. Yukarıda açık açık yazdık ama belirttiğimiz bir hususu tekrar hatırlatmak isterim;

"Unutmadan bizler 7/24 sitenin başında olabilme şansına sahip değiliz ne yazık ki. Günümüzün büyük kısmını site başında geçirsek de arada yemek, tuvalet gibi ihtiyaçlarımız için bilgisayar başından kalkıyoruz. Hatta uyumak gibi bir lüksümüz de var. O sebeple kimi zaman gecenin 3'ünde attığınız yorumun, sabahın 7'sinde hala neden onaylanmadığını sorduğunuzda çoook üzülüyoruz :)"
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.02.2021 11:36
Sizin işinize gelmeyen ve özellikle yazarların eleştirildiği HİÇBİR yorumu yayınlamıyorsunuz. Daha önce eleştirel yorumlarım yayınlanmadı hem küfür ve saygısız yazılarda değildi.

------------------------------

Hakaret, küfür ya da itham olmadığı sürece tüm eleştirileri onaylıyoruz. Hangi haberde yorumunuz onaylanmadı belirtirseniz, kontrol edelim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.02.2021 16:14
Baktığım oyun haber ve inceleme sitesi bir Merlin kaldı. İnşallah takipçileriniz daim olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tüm yorumlarınızı neden onaylamıyoruz?
İlginizi Çekebilir