Twitter, Vine'yi kapatacağını açıkladı

Onur Güner 27.10.2016 - 23:15
Ben biliyordum böyle olacağını
Özellikle son günlerde pek iyi günler geçirmeyen Twitter, CEO bile değiştirmiş ancak bir türlü toparlanamamıştı. Hatta çıkan söylentiye göre Google, Facebook ve Disney'in de Twitter'ı satın almak istediği ortaya çıkmıştı. En son küçülme planları kapsamında bünyesinde çalışan 300 kişinin işine son vereceğini açıklayan Twitter, şimdi de bünyesinde bulunan ve özellikle ülkemizde birçok kişiyi ünlü etmiş 6 saniyelik video paylaşım platformu Vine'yi de kapatacağını açıkladı. Bildiğiniz gibi ünlü platform, en büyük rakipleri Snapchat ve Instagram'ın karşısında kan kaybetmeye başlamış ve sonunda eski görkemli günlerini tamamen kaybetmişti. Zaten hali hazırda hisselerinde büyük değer kaybeden 'eski' sosyal medya devi Twitter, Vine uygulamasının artık zararlarını bile karşılayamadığını ve oraya aktarılan kaynakların başka yerlere aktarılacağını söyledi.

Twitter, Vine'yi kapatacağını açıkladı
İnternette çıkan söylentiye göre ise işten çıkarılacak 300 kişinin büyük kısmı şirketin Vine ve Periscope uygulamasında çalışanların olduğu yönünde. Yani ilerleyen günlerde Twitter firmasının da ortaklığı arasında olan Periscope uygulaması da sıkıntıya düşebilir. Ancak bununla ilgili henüz resmi bir açıklama yok. Yani işten çıkarılacak kişiler şirketin hangi mevkilerinde görev alıyor veya şirket bundan sonra bünyesinde herhangi bir uygulamaya son verecek mi henüz bilinmiyor. Bakalım Twitter'ın izlediği bu stratejiler tekrar toparlanmasını sağlayabilecek mi bekleyip göreceğiz.
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 16:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.10.2016 10:01
Ulan. Yüzyılın en lüzumsuz hadisesiydi. Ama öyle bir baskı oluyor ki sanki bu lüzumsuz şeye katılmalıymışsın gibi hissediyorsun. Üye olup 15 takipçine dünyanın en lüzumsuz videolarını gösteriyorsun.
MK Okuru
MK Okuru 28.10.2016 17:34
Becerip, yükselen insanlara lafım yok. Zaten yetenekliler, yükselmek için Vine'a da ihtiyaçları yok.
Kendi yetersizliğime kızıyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.10.2016 14:26
belliydi 1 senedir ölüydü bütün viderlar instagrama geçmişti
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.10.2016 01:03
Yani olması gerekiyordu. Vine ilk başlarda gerçekten harikaydı. Ama sonrasında bişey katamadılar. 6 saniyeyi geçmeyen videolarla anlatılacak şey pek kalmadı. Ayrıca Instagram gibi videolara daha fazla süre tanıyan uygulamalar da çıkınca, Vine'ın sonu kaçınılmaz oldu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitter, Vine'yi kapatacağını açıkladı
İlginizi Çekebilir