Ubisoft cinsel taciz ile suçlanıyor

Murathan Özlü 18.07.2021 - 13:07
Oyun devi Ubisoft, bir Fransız oyun çalışanları sendikası tarafından taciz suçlamalarına maruz kalıyor. Sendika, konuyu mahkemeye taşımaya hazırlanıyor.

Ubisoft, son dönemde taciz suçlamaları ile uğraşıyor. Solidaires Informatique isimli fransız oyun çalışanları sendikası yayınladıkları bildiride, eski Ubisoft yöneticilerinden şu anki şirket CEO'su  Yves Guillemot'a kadar bütün firmayı " kurumsal taciz" ile suçladı.

Fransa'nın Bobigny bölgesindeki mahkemeye taşınan davada, aralarında Yves Guillemot'un da bulunduğu üst düzey yöneticilerin şirket içinde bir "cinsel taciz kültürüne" göz yumduğu hatta teşvik ettikleri iddia ediliyor. Sendika, yayınladığı bildiride Ubisoft'un daha önce de cinsel taciz suçlamalarıyla gündeme geldiğini ifade etti. Haziran 2020 yılında, kanıtlar ile desteklenen bazı şirket için taciz iddialarının sosyal medyaya yarattığı etkiye dikkat çekiyor.

Ubisoft'un suçlandığı cinsel taciz olayları neler?

Solidaires Informatique, firmada yaşanan cinsel taciz iddialarını bir liste halinde sıraladı. Listeden bazı olay örnekleri şöyle;

  • Firmanın eski başkan vekillerinden Tommy François'in, Ubisoft içindeki yetkisini kullanarak birden fazla çalışanı taciz etmesi.
  • Firmanın eski ekip şeflerinden Serge Hascoët'in firma içindeki yetkisini kullanarak çalışanlarının taciz etmesi ve astlarının benzer taciz hareketerline göz yumması.
  • Şirketin eski Küresel İnsan Kaynakları Başkanı Cécile Cornet'in, firmanın içinde filizlenen taciz akımının kök salmasına izin vermesi.

Ubisoft cinsel taciz ile suçlanıyor

Sendika, tüm bunların ötesinde dev oyun şirketini cinsel tacizin sürekli hale geldiği, göz yumulduğu bir ortam yaratmakla suçluyor. François, Hascoët ve  Cornet artık firmanın bünyesinde değiller ve ayrılma sebepleri, geçen yıl ortaya çıkan şirket için taciz iddialarıydı.

Şirket CEO'su Yves Guillemot, firma içindeki taciz olaylarından dolayı Eylül 2020 tarihinde özür mesajı yayınlamış ancak sorumluluğu kendi üzerine almak yerine çalışanlarına atmıştı. Bir Solidaires Informatique yetkilisi, olayın mahkemelere neden geç taşındığını, yaklaşık 1 yıldır kanıt ve resmi tanıklıkları bir araya getirerek dava dosyasını bir araya getirme sürecinden dolayı olduğunu ifade ettiler.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 01:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.07.2021 17:48
Dejavu mu yaşıyorum diye bir şüphelenmedim değil :D Firmada ne hikmetse her ay bir taciz vakası çıkıyor, iyice japon metrolarına döndü içerisi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2021 21:32
Herkes uşağa olayı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2021 16:24
Suçlanıyordur sevgili editör, suçlanmıyodur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2021 13:21
Suçlanıyo?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2021 13:14
"Suçlanıyor" paylaşmaya gerek yok ama sonda bir r eksik olmuş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft cinsel taciz ile suçlanıyor
İlginizi Çekebilir