Ubisoft: 'Mona Lisa saldırısını Assassin'ler yapmadı'

Ersin Kılıç 2.06.2022 - 16:09
Tüm dünyada gündem olan Mona Lisa saldırısının ardından Ubisoft'tan esprili bir açıklama geldi ve işin arkasında suikastçilerin olmadığı belirtildi.

Dünyanın en ünlü resmi dediğimizde aklımıza gelen eserlerden biri şüphesiz Mona Lisa tablosudur. Ünlü ressam Leonardo Da Vinci tarafından 16. yüzyılın başlarında yapılan bu eser Fransa'da bulunan Louvre Müzesi'nde sergileniyor. Tabloya geçtiğimiz günlerde yapılan saldırı ise tüm dünyanın gündemine oturdu. 

Ubisoft: 'Mona Lisa saldırısı ile Assassin'lerin alakası yok'

Mona Lisa tablosu kendisini aktivist olarak nitelendiren birinin saldırısına uğradı. Kılık değiştirerek tekerlekli sandalyede Louvre Müzesi'ne giren saldırgan, elindeki pastayı meşhur Mona Lisa tablosuna fırlatmıştı. Neyse ki kurşun geçirmez bir koruyucunun ardında sergilenen ve yılda sadece bir kez bu özel koruma alanından çıkarılan tabloya bir zarar gelmedi. İşte bu saldırı sonrası Assassin's Creed serisinde Leonardo Da Vinci'ye de yer veren Ubisoft'tan bir açıklama geldi.

Ubisoft: 'Mona Lisa saldırısını Assassin'ler yapmadı'

Ezio ve Leonardo Da Vinci'nin oyundaki bir görselini saldırı anı ile birleştiren ve kılık değiştirme olayına vurgu yapan firma açıklamasında şu ifadelerde bulundu; "Dünyaca ünlü başyapıt "#MonaLisa", kılık değiştirme konusunda yetenekli bir adam tarafından pastayla saldırıya uğradı ve şüpheli ile Suikastçı Kardeşliği arasında bir bağlantı olup olmadığı hakkında sorular aldık.

Suikastçı Kardeşliği; ortak teknik uzmanlığa rağmen, sanatçı #LeonardoDaVinci ve sevgili #EzioAuditore ustamız arasındaki ömür boyu sürecek dostluk adına, bu olaya hiçbir şekilde karışmadıklarını ve şüpheli ile herhangi bir bağlantılarının olmadığını açıklığa kavuşturmak ister.


Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 20:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2022 00:53
Saldırıyı bir assassin yapsaydı tablo yaşamazdı :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.06.2022 17:55
Saldırı yapan bence gerzeğin biri
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft: 'Mona Lisa saldırısını Assassin'ler yapmadı'
İlginizi Çekebilir