Ubisoft, oyuncu yasaklama konusunda asla bir pişmanlık duymadığını belirtti

Ege Erkek 9.09.2018 - 04:18
Şirketin marka direktörü Alexandre Remy, bu konuda asla bir taviz vermeyeceklerini açıkça ilan etti.

2015 yılında PlayStation 4, Xbox One ve PC platformları için piyasaya sürülen Rainbow Six: Siege, ilk lansmanından bu yana yıllar içerisinde sürekli büyüme göstererek (güncellemeler, DLC eklentileri ve ücretsiz hafta sonu etkinlikleri) oyuncuların ilgisini çekmeye devam ediyor. 2018 yılının başında oyuncu davranışları ile ilgili önemli bir karar alan Ubisoft, popülerliği gitgide artan yapımında gözle görülür bir artış görülen toksik oyuncu (diğer oyuncuları sözlü ve sözlü olmayan davranışlarıyla rahatsız eden kullanıcılar) sayısının azaltılması adına çalışmalar yapmaya başlamıştı.

Ubisoft, oyuncu yasaklama konusunda asla bir pişmanlık duymadığını belirtti

Rainbow Six Siege’in marka direktörü Alexandre Remy, bu konu hakkında bir röportaj vererek şunları söyledi: "Oyun dünyasının birçok yerinde, diğer oyuncuları rahatsız eden ve adlarına "toksik oyuncu" dediğimiz bu oyuncuları rahatlıkla görebilirsiniz. Bu oyuncu profili gitgide artmaya devam ediyor ve eminim ki bizim tarafımızdan uygunsuz davranışları sebebi ile cezalandırılmış birçok oyuncuya denk gelebilirsiniz. Toksik oyuncuların yasaklanması söz konusu olduğunda hiçbir pişmanlık duymuyoruz. Bu durum, bizim için bir özgürlük ya da eşitlik meselesi değil, bir saygı meselesi. Saygılı bir şekilde davranmak, insanlığın ötesinde bir gereklilik değildir. Saygı, herkesin aradığı ve istediği bir olgudur. Kullandığımız yasaklama yöntemiyle beraber toplumların birbirlerine daha fazla saygılı olmasını sağladığımızı düşünüyoruz."

Bazı oyuncular, son zamanlarda bu konuya ilişkin sert bir tutum gösteren Ubisoft'un konuşma özgürlüğünü baltaladığını iddia ediyor. Bu iddiaya karşın, Ubisoft'un bu tavrını destekleyenlerin sayısı bir hayli fazla. Zira Ubisoft, özel bir şirket olduğu için teknik ve hukuki anlamda böyle kararlar alma ve aldığı kararları uygulama yetkisine sahip. Şirketin yaptığı araştırmaya göre en toksik oyuncu kitlesinin PC platformundan geldiği açık bir şekilde ortada. Konsol sahiplerinin ise yalnızca Microsoft ve Sony tarafından uygulanan kurallara uyması gerekmekte. Bu gereklilik, konsoldaki zararlı oyuncu sayısının bir nebze düşmesini sağlamakta.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 00:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.09.2018 00:44
Kaç kişinin banlandığını bilmiyorum fakat 2 yıldır oyunu oynayan biri olarak söyleyebilirim ki toxic oyuncu sayısında gözle görülür bir düşüş var.

Adamlar çalışıyor yani birde türk operatörleri getirseler artık tadından yenmeyecek. :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft, oyuncu yasaklama konusunda asla bir pişmanlık duymadığını belirtti
İlginizi Çekebilir