Ubisoft, yeni Assassin's Creed oyununda mikro ödemelere odaklandı

Furkan Güler 25.10.2017 - 10:28
Firmanın bu hareketi oyuncuları üzebilir.

Son dönemlerde gündemde olan mikro ödemeleri kullanan firmaların arasına Ubisoft da katıldı. Özellikle Middle - earth: Shadow of War'da oyuncuların gözüne gözüne sokulan mikro ödemeler, oyun iyi mekaniklere sahip olasa da markanın prestijini fazlasıyla aşağı çekebiliyor. Aslında Ubisoft eski Assassin's Creed oyunlarında ve For Honor'da da mikro ödemeler ile gözünü oyuncuların cebine dikmişti. Şimdi ise bizi Antik Mısır'a götüren oyunumuz Assassin's Creed: Origins hakkında yeni bir görsel daha ortaya çıktı. Ortaya çıkan görselde oyunun fazlasıyla mikro ödemelere bağlı olduğu belli oluyor.

Ubisoft, yeni Assassin's Creed oyununda mikro ödemelere odaklandı

Ubisoft, Assassin's Creed: Origins'te yine bildiğini okuyor

Helix Credits adı altında satılan paketler, oyun içi işimize yarayan eşyalar ve atlarla ana karakterimiz Bayek'i güçlendirebiliyoruz. Hatta GameStop gibi büyük dijital marketlerde oyun için 49.99 dolarlık mikro ödeme paketleri ile karşılaşabiliyorsunuz. Yeni oyunu ile RYO mantığına daha yakın olan Assassin's Creed: Origins'te sizi oyun sonuna götürecek eşyaları ufak mikro ödemeler ile satın alabilirsiniz. Eğer oyuncular bu duruma ses çıkartmazsa, gelecekte çıkan oyunların daha çok mikro ödemelere bağlı olacağını söyleyebiliriz.

Yorumlar 20
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 12:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.10.2017 03:51
Yaa oyun oynamayı bıraktım ben zaten kim ne halt yapıyorsa yapsın umrum degil artık en iyisi kitap okumak arkadaşlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.10.2017 13:03
Eski oyunlardada vardı benzer sistem single player oyun satın alan kendi keyfi için alacak, hiçbirşey satın almadan oyunu bitirebiliyorsun, satın almadan da kaç çeşit kıyafet silah alabiliyorsun, oyundaki başarımlarlada satın alacak kredin birikiyor, nedir bu kadar rahatsızlık veren size ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.10.2017 03:55
Shadow of War çıkana kadar neler neler dediler.Oyunu protesto ettiler , almayın , para kazandırmayın dediler.Sonra oyun çıktı ve bir kuruş harcanmadan oyun bitiyor ve üzerine full legendary item seti dizebildiğini görüyorsun.AC BF , SNY , Unity bunlarda da vardı , niye kimse o oyunlara laf etmedi?
Kalan Karakter: 300 Gönder
NamelessWonder
NamelessWonder 26.10.2017 02:16
Oyunlarin hepsini crackleyip oynayanlar bilmez belki ama Helix Credits denilen para birimini ben Unity ve Syndicate oynadigim sure boyunca oyun icinden cok kez topladigimi hatirliyorum (Unity'de Companion app ile, Syndicate'te de oyun icinde Helix Glitch'leri toplarken rasgele kazaniliyordu). Bunu onceki oyunlarda da yaptilar yani ve simdi gozunuze batiryorsa enteresan bi durum gercekten. Kaldi ki oyunda "achievement tamamlayarak kazandiginiz Unit'ler" ile Uplay'de Club Rewards kismindan aldiginiz starter pack vs gibi seylerin icinde de Helix Credits bulunuyor...

"Yeni oyunu ile RYO mantığına daha yakın olan Assassin's Creed: Origins'te sizi oyun sonuna götürecek eşyaları ufak mikro ödemeler ile satın alabilirsiniz."

Ben hic bir Ubisoft oyununda buna rastlamadim ve resimde gordugum seylerin de hikayeyi/oyunun gidisatini herhangi bir sekilde etkileyecek bi tarafi yok, onemli olan da bu zaten. Haberi yapan arkadasin onceki oyunlari oynamadigini ve Ubisoft dusmani oldugunu dusunmeden edemedim haberi okuyunca.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.10.2017 22:28
bu oyunu ve hiçbir ubisoft oyununu anam avradım olsun ki, söz veriyorum almayacağım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft, yeni Assassin's Creed oyununda mikro ödemelere odaklandı
İlginizi Çekebilir