1/2

UFC Undisputed 3 - Xbox 360

Hasan Uğur Nayır 29.02.2012 - 12:32
Acımasız dövüşler başladı!
Platformlar PlayStation 3, XBox 360
UFC Undisputed 3 - Xbox 360
  • Yapımcı - Yayıncı Yuke's - THQ Nordic
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Dövüş
  • Web Sitesi
Merlin Puanı 89
Artılar Detaylı grafikler dikkat çekiyor, sesler, PRIDE ligi, arttırılan dövüşçü sayısı, kariyer modu ve ayrıntıları, karakter yaratma ekranı geniş seçenek sunuyor, detaylı içerik, gerçekçi animasyonlar
Eksiler Son derece bağımlılık yaptığı için insanı işinden edebilir dikkat edin! X360'ın HDD'sine yüklerken sorun çıkabiliyor
UFC’de (Ultimate Fighting Championship) iki cengaver çıkar meydana, sonra da birbirlerine girişirler. Şahsen gerçekte pek takdir edemem, ancak oyunlarının zevkli olduğunu da inkar edemem. Hatta eğlenceli oluyor ve gayet insanı başına bağlayabiliyor. Yuke's tarafından geliştirilen UFC’nin eski yapımlarını genel olarak beğendim, UFC Undisputed 3 ise en başlarda biraz ön yargılı yaklaştığım bir oyun oldu. Çünkü eski sürümlerine göre içeriğinde biraz daha değişiklik var. En iyisi dövüşlere başlayalım da, biraz daha açılalım.

Başarının yolu acıdan geçer!

Oyun gaz bir sinematikle birlikte açılış yapıyor. Bundan sonrasında ise kontroller için seçenek sunulmuş: Profesyonel ve amatör olarak. Eğer profesyoneli seçersek önceki yapımdaki kontrollerle haşır neşir oluyoruz ve daha hassaslar. Ama oyunun asıl zevki de profesyonel kontrol şemasıyla ortaya çıkıyor. Amatör ise kolay kontroller sunuyor. Eğer önceki sürümleri oynamadıysanız, amatör ile başlamayı tavsiye ederim. UFC içinde yapımcıları taktir ettiğim kısımlardan biri detaylı eğitim bölümü oldu. Yeni oyuncuysanız eğitim kısmını es geçmeyin. En başta basit hareketler gösterilirken, daha sonrasında ise daha zorlaşan hareketler her şekilde anlatım ve uygulamayla oyuncuya sunuluyor. Açıklamalar ve detaylarla hepsi kullanıcıya veriliyor.


Yapımda kariyer moduna girince kendi karakterinizi yaratabilirsiniz. Karakter yaratma ekranında da güzel bir anlatımla neyin ne olduğu yine oyuncuya aktarılıyor. Birçok oyuna taş çıkartacak kadar sporcumuzun detaylarına girebiliyoruz. Hatta göğsündeki kılları bile ayarlayacak kadar geniş bir yelpaze sunulmuş. Karakter yaratmak sadece bir kısım, diğer kısım ise sporcumuzun fit olmasını sağlamak, onu geliştirmek. Bunun içinde seçenekler var. Kocaman bir tekerleği bir yerden diğerine taşımak, kum torbasına yumruk atmak, ağırlık kaldırmak gibi antrenmanlara girerek karakterimizi geliştirebiliyoruz. Burada dikkat çeken bir nokta daha var, yani sıklet. Bu seçimi iyi yapmanız gerek. Bu ayrıntılar gerçekten çok hoşuma gitti.