Ulaştırma Bakanı'ndan Mavi Balina açıklaması

Ersin Kılıç 20.09.2017 - 13:11
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'dan açıklama geldi

Blue Whale, yani Mavi Balina isimli oyun malumunuz, son dönemde en çok konuşulan oyunların başında geliyor. İnsanların özellikle psikolojik ve duygusal zayıflıklarından faydalanan oyun ile ilgili tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bazı açıklamalar görüyoruz. işte bu açıklamalardan birisine de Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan imza attı.

"Geleceğimizin teminatı çocuklarımızdan, öğrencilerimizden bahsetmişken Özellikle Mavi balina oyununu zararlı içerikler içerdiğini, bunu oynayanların zarar gördüğünü,  çocukların psikolojilerinin bozulması dahil birçok olumsuz sonuçlar doğurduğunu biliyoruz." şeklinde sözlerine başlayan Bakan Arslan açıklamasına şu şekilde devam etti;

"Tabi bu oyunu, diğer zararlı içeriğe sahip oyunları yasaklayabiliyoruz, yayınını durdurabiliyoruz. Ancak bunun diğerlerinden farkı şu; kişiler birbiriyle irtibat kurup direkt link oluşturup oynadıkları için müdahile edip yasaklayamıyorsunuz.

Ulaştırma Bakanı'ndan Mavi Balina açıklaması

Ancak bu servisi sağlayan, özellikle toplu olarak bu hizmeti sağlayan internet servis sağlayıcıların bu tip zararlı içerik içeren oyunları oynatmaması, bu hizmeti vermemesi adına zaten düzenlemelerimiz var. Bu konuda onları tekrar uyardık. Ancak daha da önemlisi fiilen sahada bunu nasıl engelleyebiliriz konusunda gerek BTK kurul başkanlığımız, gerekse İçişleri bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğümüz şu an birlikte bir çalışma yapıyorlar. Amacımız bu tip oyunlarla karşılaşacak çocuklarımızın servis sağlayıcılarından başlayarak bu oyunu oynamalarının engellenmesi.

Ve yine bu konuda velilerimizden istirhamımız, bu tip oyunların oynandığını, bu tip oyunların herhangi bir kurumda oynatıldığını duyarlarsa bu konuda gerekli bildirimler yaparlarsa, topyekün mücadele ile bu tip zararlı içeriğe sahip oyunları engellemiş oluruz."

Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 16:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.09.2017 00:35
Olmayan oyunu nasıl kapatacaklar yazılı liste gibi bişey mavi balina neden oyun demişler anlaşılması güç
SuperXlarge9
SuperXlarge9 26.09.2017 19:32
harbi bende anlamadım neden olmayan bir oyuna oyun denir
Kalan Karakter: 300 Gönder
Archkin
Archkin 20.09.2017 21:47
Ve Türkiye'de oyunculuk bi 10 yıl daha geriye gider...
MK Okuru
MK Okuru 20.09.2017 23:59
gitmez babo merak etme iş birazda oyun yapımcılarında bitiyor. Mesela Indie oyunları ele alalım, Türklerden hala Inside, neverending nightmares, another world, this war of mine tadında bie oyun göremedik. Dediğinde haklısın bu beyefendi (ironi) gibi adamlar yaratıcı beyinleri köreltiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
BatenKaitos
BatenKaitos 20.09.2017 15:14
Ancak bu bir oyun değil deseymiş ve günümüz kaliteli yapımları ve oyuncuları hiçe saymayı görev edinmeseymiş iyiymiş. Mavi balina bir oyun değil bir Chat odasından yayılan kitle etkinliğidir.. Oyun deniyorsa Jenga, Tabu, Monopoly benzeri oyunlar çok daha oyundur ki Mavi Balina bunlara bile benzemeyen bir saçmalık. Ekran başında adamın sinirlerini bozabilecek yapıdaki tek oyun Manhunt'tır bana kalırsa bilen bilir, o dahil insanları intihara sürüklememiştir (Amerika'da 2-3 cinayet vakası yaşandı ama Mavi Balina yanında hiç bir şey). Yani bu tip Mirc üzerinden linkle belli görevler yapılan saçma sapan bir oluşuma oyun demeden önce bir daha düşünmek lazım.
MK Okuru
MK Okuru 20.09.2017 20:59
Mavi Balina adammm mıdır??!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.09.2017 18:43
ülkemizde oyunlara çamur atmaya bahane aranıyor alttaki arkadaş olayı özetlemiş. şimdi bu mavi balina saçmalığı yüzünden tutup oynadığımız bütün oyunları yasaklarlarsa şaşmam. yasaklamak kolay nasılsa umarım bu mavi balina saçmalığından oynadığımız oyunlar zarar görmez.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.09.2017 16:40
Birkaç gündür servis edilen mavi balina haberlerinin sebebi anlaşıldı. Normalde maksatın mavi balina oyunundan çok diğer mecralarda yaptıkları gibi oyunlarda da sansüre zemin hazırlamayı kolaylaştırmak olduğunu düşünüyorum. Buna ek olarak bir de iş yaptık diye oyunların üstüne vergi bindirebilirler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ulaştırma Bakanı'ndan Mavi Balina açıklaması
İlginizi Çekebilir