Ulaştırma Bakanlığı Mavi Balinayla ilgili Google'la işbirliği yaptı

Ahmet Özçilingir 26.04.2019 - 15:14
Mavi Balina tehlikesi devam ediyor

Ulaştırma ve Aile Bakanlığı'ndan Mavi Balina ile ilgili Google ile işbirliği yapıldı açıklaması paylaşıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in, son günlerde yaşanan çocuk intiharlarıyla gündeme gelen 'Mavi Balina' ile ilgili soru önergesini yanıtladı. Hürriyet gazetesinden Eray Görgülü / Umut Erdem'in haberine göre, Bakan Turhan konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı; "Çocukların ve gençlerin internetin zararlı içeriklerinden korunmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bu kapsamda zararlı içerikleri olan oyunlara yönlendirici nitelikteki reklam içeriklerini kaldırılmasına ve çocukların bilinçlendirilmesine yönelik olarak Google Türkiye ile işbirliği yapılmıştır."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Mavi Balinayla ilgili Google'la işbirliği yaptı

Mavi Balina adeta ölümcül bir salgına dönüşmüş durumda. Özellikle küçük yaştaki çocukları adeta bağımlı hale getiren Mavi Balina tehlike saçmaya devam ediyor. Ülkemizde de yaşanan çocuk intiharlarının ardında akla ilk olarak Mavi Balina geliyor. Mavi Balina'yı geliştirdiği söylenen Rus  Nikita Nearonov, geçtiğimiz yıl yakalanmıştı. Olayla ilgili soruşturma başlayan Rus yetkililer, geliştiricinin 6 yıla kadar hapis cezası alabileceğini açıkladılar. Ancak bir şekilde Mavi Balina can almaya devam ediyor. 

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 02:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2019 04:21
Gunaydın hacı akşam oldu..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2019 14:34
Kimseyi bu tarz içerikler den yasaklıyarak koruyamazsınız olması gereken bilinçli ebebeyn çocukları da bu tarz şeyler hakkında küçük yaşta bilgilendirmek lazım saklamak değil saklarsanız dahaçok merak eder
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2019 18:35
mavi balina felan yok boş işler bunlar sırf insanları oyundan uzaklaştırmak istedikleri oyunu engellemek için bahaneler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2019 02:09
Tabii tabii çocuklarla ilgili bu ülkede başlıca dert mavi balina zaten... Komik.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ulaştırma Bakanlığı Mavi Balinayla ilgili Google'la işbirliği yaptı
İlginizi Çekebilir