Uncharted'ı RPG ister miydiniz?

Murat Halilbeyoğlu 22.09.2011 - 11:04
Drake yer altında yaşan bir hayal kahramanı olabilirdi
Eski bir Naughty Dog çalışanı yakın zamanda üçüncüsü çıkacak Uncharted oyunu için Xbox'ın shooter'larının ne kadar önemli olduğunu açıkladı.

Naughty Dog'un eski Çevre Modelleyicisi Don Poole yaptığı röportajda ilk oyun olan Uncharted: Drake's Fortune'un aslında fantastik bir oyun olacağını ancak Sony'den daha gerçekçi olması yönündeki emirlerden sonra şimdiki haline geldiğini belirtti.

Uncharted'ı RPG ister miydiniz?
"Daha gerçekçi bir oyun olması için nasıl modelleyeceğimizi veya render'layacağımızı konuşuyorduk oysa elimizdeki bütün içerik gerçekçiliğin yanından bile geçmiyordu. Misal bunlardan bir tanesi başkahrmanın yer altında yaşadığı bir orman dünyasıydı."

"Doğal olarak içinde Tolkien'den öğeler de vardı. Lakin Sony bütün gücüyle oyunun daha gerçekçi olmasında ısrar ediyordu. O zamanlar pazar çok farklıydı. Kitlemiz daha yaşlıydı ve sağlam shooter oyunları ortalığı domine ediyordu. Sony de bu pazardan pay kapmayı çok istiyordu ve bütün yapımcılarını bu yöne itti."

"O yüzden Sony'den bu tarz bir baskı gelince, sadece bize değil bütün oyun yapımcılarına, daha gerçekçi bir oyun yapmak boynumuzun borcu oldu. Xbox'ın sağlam shooter'larının başarısı bu konudaki en büyük etkendir."

Sony'ni (iyi ki) zorla yaptırdığı "gerçekçi" Uncharted'ın üçüncü oyunu Drake's Deception 1 Kasım'da raflardaki yerini alacak.  
Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 12:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
Uncharted'ı RPG ister miydiniz?
İlginizi Çekebilir