Uzaylılar gerçek mi? Gerçeklerse iletişim kurdular mı?

Onur Güner 29.06.2017 - 00:41
Merhaba, ben uzaylı
Uzay aslında herkesin ilgi alanı olmuştur. Özellikle hiç durmadan genişleyen evren ve bu evrende milyarlarca gezegenleri düşünür isek, herkes bir şekilde uzayı araştırmıştır. Ve eminim ki benim gibi binlerce kişi sonsuz büyüklükteki evrenin karşısında büyüleniyor ve dili tutuluyordur. Bu yazımda inanışlara girmeyeceğim. Zira herkesin istediği şeye inanma hakkı vardır. Ama ben şahsi olarak böylesi bir güzelliğin kesinlikle bir ''yaratıcısı, tanrısı'' olduğuna inanıyorum. Neyse dediğim gibi, konumuz inanış değil. Konumuz uzaylılar. Ben şahsen hem inancımdan dolayı hem de mantığımdan dolayı evrende yalnız olmadığımızı düşünüyorum. Zira inancıma göre 18 bin alem var ki bunların içerisinde kesinlikle farklı gezegenlerde yaşayan canlılar da dahil. Mantığıma göre de bildiğiniz gibi NASA dünyaya çok benzeyen 219 tane gezegen açıkladı. Bu gezegenlerin içi boş olamaz. Hadi gelin inanışları bir kenara bırakıp herkeste var olan mantığımız ile düşünelim.

Uzaylılar gerçek mi? Gerçeklerse iletişim kurdular mı?
Ama hatırlatmadan geçemeyeceğim; mantık ve zaman kavramları görecelidir. Neyse konuya gelelim. Amerika bilmem kaçıncı bölge adında çok gizli bir askeri üs kurup orada gizli araştırmalar yapıyor ki bütün iddia ve söylentiler uzaylıları araştırıyorlar diyor. Tamam iddialardan yola çıkarsak bu pek mantıklı hareket olmaz. Ama peki ya NASA hakkında çıkan haberler? Bildiğiniz gibi NASA'nın en büyük iş ortaklarından birisi yaptığı açıklamasında uzaylıların aramızda yaşadığını söylemişti. Değişen bakış açısına göre bu açıklama mantıklı gelebilir ama bazılarımızı ikna etmeye yetmez. Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous'un NASA yakında uzaylıları açıklayacak açıklamasını hiç demiyorum zaten. O da mantık dışı. Peki tamamen mantığımıza yatan nedir? Ben, bana mantıklı gelen bir düşünceyi söyleyeyim. Bence gelişen bu teknolojimizin kesinlikle bir kaynağı olmalı. Teknoloji derken akıllı cep telefonları vs. bahsetmiyorum. Devletlere ait gizli ne teknolojiler var. Sizce de bu teknolojilerin araştırılması için bir kaynağının olması gerekmez mi?

Uzaylılar gerçek mi? Gerçeklerse iletişim kurdular mı?
Yani en basiti adamın zihninde birden ışık yanıp ilk televizyonu icat etmek gelemez, değil mi? Sizi bilmem ama bence bu çok saçma. Zira televizyon için gereken araştırmayı yapabilece bir kaynak olmak zorunda. İnsanlara fikir verebilecek bir teknoloji kaynağı. Bu en basit örnekti. Burada bahsedilen teknoloji ise çok hızlı gelişen NASA teknolojisi gibi teknolojiler. Bence kesinlikle uzaylılar bizden üstün varlıklar ve daha önce dünyamıza uğradılar. Zira bildiğiniz gibi eski yazıtlarda veya mağaralara çizilen motiflerde UFO'lara benzeyen çok sayıda nesneler var.  Tamam her şeyi bırakıp tekrar gezegenlere ve büyüleyici evrene gelelim. Sonsuz büyüklükteki bir evrenden ve milyarlarca galaksi sisteminden bahsediyoruz. Ama gel gör ki bu sonsuz güzellikte yalnızız. Tamam hadi diyelim ki bizim güneş sistemimizdeki tek yaşama el verişli gezegen bizimki. Yani bizim güneş sistemimizde tek yaşayan canlılar biziz. Peki ya şu ana kadar keşfedilen veya keşfedilmemiş güneş sistemleri?

Uzaylılar gerçek mi? Gerçeklerse iletişim kurdular mı?
Farkındaysanız her keşfedilen güneş sistemlerinde 1 veya daha fazla gezegen yaşamaya çok büyük oranla el verişli özelliklere sahip oluyor. Uzun lafın kısası, bana göre koskoca evrende yalnız değiliz, olamayız. Hani inanışları kenara bırakmıştık ya. Gelin bir de bilimin öne sürdüğü evrim teorisi ile olaya bakalım. Bildiğiniz gibi büyük patlama (big bang) oluyor, gezegenler oluşuyor ve milyonlarca yıl süren soğuma sürecinden sonra dünya yaşanır hale geliyor. Sonra bir şimşek suya düşüyor ve ilk tek hücre oluşuyor. Sonrası zaten iplik söküğü gibi. Tek hücre önce çok hücreye ve ardından da deniz canlılarına en son da karaya çıkan canlıya evrimleşiyor falan filan. Sizce de tek hücrenin oluşmasını sağlayan şimşek sadece dünyamızda mı çakıyorlar? Dedim ya milyarlarca gezegen var diye. Bazıları canlıların eriyeceği kadar sıcak veya soğuk, bazıları ise sadece okyanuslarla veya elmaslarla kaplı. Ama yaşama el verişli gezegenler? Sizce de dünyamızda oluşan tek hücre, yaşama el verişli diğer gezegenlerde oluşamaz mı? Ve ayrıca hatırlatmakta fayda gördüğüm bir konu var ki o da, dünyamız da var olduğunda okyanuslarla kaplıydı. Milyonlarca geçen yılın ardından sular çekilerek karalar oluştu. Şu anda okyanuslarla kaplı gezegenler de milyonlarca yılın ardından tıpkı dünyamız gibi yaşanbilir hale gelemez mi? Eğer bilime göre gideceksek kesinlikle gelecektir. Evrim her an her yerde var ve hala daha devam ediyor. Bildiğiniz gibi evrim ağacının son dalı insanlar değil. Yani ne zaman olduğunu bilemeyeceğim bir zaman diliminde insanlar da evrimleşecek. Yani demek istediğim şu. Bizden önce de diğer gezegende canlılar var oldular ve bizden sonra da var olacaklar. Biz her ne kadar kabullenmeyi tercih etmesek de ''evrim teorisi'' buna inanmamızı gerektirir. Ancak bilim ve fizik farklı dallar olduğu için uzaylılar konusunda pek ortak nokta bulamıyorlar.

Peki diyelim ki uzaylılar var. Peki onlarla nasıl iletişim kurarız? Öncelikle sormak istediğim soru şu; iletişim kurmadığımızı nereden biliyoruz? Ya şu ana kadar birden fazla uzaylı ırkıyla iletişime geçtiysek?  Eğer hala daha gerçekten iletişime geçemediysek, bunu şu yollarla yapabiliriz;

1. Uzay-Zaman dokusunda gerçekleşen çekim dalgaları. Bu dalgalar ilk olarak 2015 yılında keşfedildiğinde birçok fizikçi ortaya bazı teoriler atarak uzayın aslında zaman olabileceğini yani zamanda yolculuk yapılırsa uzayda da yapılabileceğini öne sürmüştü. Hâlâ daha bazı fizikçiler bunu araştıra dursun, bazı fizikçiler ise bu dalgaları uzaylılarla iletişim için kullanılabileceğini düşünüyorlar.

Uzaylılar gerçek mi? Gerçeklerse iletişim kurdular mı?
2. Bir teoriye göre uzaylılar bizden milyarlarca yıl ilerideler ve gelişen teknolojileri sayesinde evrendeki bazı maddelere hükmedebilirler. Bazı evrendeki maddeleri ışık hızına ulaştırabilir veya yavaşlatabilirler. İşte insanlar da bir maddeyi ışık hızına ulaştırabilirse bu maddeleri nesne haline getirip diğer galaksilere mesaj taşıyan bazı nesneler gönderebilirler.

Uzaylılar gerçek mi? Gerçeklerse iletişim kurdular mı?
3. Şu anki sahip olduğumuz teknolojide bile devasa çanak uydularımız var. Farklı farklı sinyaller gönderebilen bu uydularımız, birkaç yıla kalmaz daha da geliştirilir ise şayet uzaya radyo dalgalarından oluşan bazı mesajlar iletilebilir.

Uzaylılar gerçek mi? Gerçeklerse iletişim kurdular mı?
4. Yakın zamanda Mars'a kuracağımız insan klonisi sayesinde. Zira uzaylılar direkt olarak oradaki koloniye gelerek kendilerini gösterebilirler. Dünyaya neden gelmiyorlar diyebilirsiniz ancak belki de geldiler ama bundan bizim haberimiz yok? Hiç bunu düşündünüz mü?

Uzaylılar gerçek mi? Gerçeklerse iletişim kurdular mı?
5. Direkt olarak uzaylıların insan beynine gönderecekleri telepatik mesajlar. Bildiğiniz gibi ortalarda dolaşan bir iddiaya göre bütün insanların beyni aslında birbirine bağlı. İnsanoğlu evrimleştiğinde ve beynin tüm kapasitesini keşfettiğinde telepatik olarak birbirleriyle konuşabilecekler. Yani ben kendi beynimden direkt sizin beyninze mesaj gönderebileceğim. İşte uzaylılar da bu yöntemle bizlerle iletişim kurabilirler.

Uzaylılar gerçek mi? Gerçeklerse iletişim kurdular mı?
Evet, uzaylılar ve iletişim kurmaları konusunda düşüncelerim bunlar. Ayrıca uzaylıların var olduğuna dair bu kadar sızıntının yaşanması kesinlikle normal değil. Bence kesinlikle bir yerlerde birileri uzaylılarla iletişim kurmuş olmalı. Evrende yalnız değiliz sevgili MK okurları.
Yorumlar 20
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 15:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.10.2018 18:08
Gerçekmi uzaylılar söylermisiniz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2018 12:01
Bende şöyle düşünüyorum uzayda yaşayan canlılar büyük ihtimalle vardır fakat uzaylı yoktur diye düşünüyorum çünkü eğer olsalardı bizim dünyamızı ziyaret ederlerdi ettiler diyelim hertürlü biri görürdü youtubedeki mesela yalandan uzaylı göründü yazıyorlar bence hiçte doğru değil ancak uzay sonsuzdur
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2018 12:33
Uzaylılarin bizi ziyaret etmesi mümkün değil çünkü burdaki ses bize en yakin yildiza bile 4.3 yılda gidiyor ve bu da karışık hesaplar sonucunda onlarla ancak 34.000.000 yıl sonra karsilasabilecegimizi gösteriyor çünkü orada zaman. Daha yavaş yani buradaki zaman ile oradaki zaman esitlenemez ...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.07.2017 16:43
her düşünce saygı görmeli öncelikle benim bu konuda fikrim uzayda hayat vardır ama insansı olduğunu düşünmüyorum inancımda bunu desteklemiyor
MK Okuru
MK Okuru 27.12.2017 14:23
Boyle bir onerme olamaz her duşunceye saygın duyulamaz
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2017 01:11
inancın dediğimde senin düşünsel en ufak emeğin var mı, yok..geçiniz..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2017 01:53
Zaman yolculuğu çeşitli paradoksları doğuracağından aklı başında tüm fizikçiler bunun mümkün olmayacağını bilirler. Zamanda sadece gün/ay/yılı değil : ''zamanda'' evrenin geriye sarılması demektir. Kuantumcu diye dolanan şarlatanlara itimat etmeyin , çok fazla sci-fi türü film izlemeyin.
MK Okuru
MK Okuru 27.12.2017 14:20
Amerika nevada da ufo üretimi ûzerinde çalışıyor bitmek uzere malzeme fiber karbon. Bu araçlarla ulkelere saldıracak ve suçu hic bir zaman var olmayan uzaylılara atacak. Kanıt nasa da 12 yıl görev yapmıs bir dostumuz. İnanırsan iyi olur
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.07.2017 16:03
Bildiğim tek şey var: inanılmaz uzaklıkları (en yakın yıldızın 4 ışık yılı olduğu ve ışık hızında gitsek dahi en yakın yıldıza ulaşmanın 4 yıl alacağı) göz önüne aldığımızda, bu mesafeleri geçerek dünyaya varan bir medeniyete karşı, onların merhametinden veya merakından başka hiçbir şansımız olamaz
oktay1
oktay1 29.07.2017 08:58
Bence kendi teknolojine göre konuşuyorsun. Belki insanlığın ışınlanma teknolojisinden çok daha ileri bir bilim ile buraya anında ulaşabiliyorlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Uzaylılar gerçek mi? Gerçeklerse iletişim kurdular mı?
İlginizi Çekebilir