Tempest, uzun bir aradan sonra tekrar Atari konsoluna çıkacak

Mehmet Atilla Turan 15.05.2018 - 10:38
AtariVCS'nin ilk oyunlarından biri açığa çıktı.

Uzun süredir Indiegogo'da desteklenen AtariBox, daha sonra ismini klasikten alan Atari VCS'ye değiştirilmişti. Birkaç ay önce ön siparişe açılan konsolun henüz ne yaptığı bilinmiyordu. Atari, sadece eski oyunları çalıştıracağının garantisini vermişti, fakat yeni oyunlardan bahsetmemişti. Bekleyişten sonra Atari, AtariVCS'ye çıkacak olan ilk oyunlardan birini görücüye çıkardı: Tempest 4000.

Efsanevi yapım yeni teknoloji ile birleştirildi

Arcade salonlarında zaman geçirmiş ya da zamanında Atari konsoluna sahip olanlar bilir. Tempest, Atari'ye özel muazzam bir arcade oyunudur ve oynanışı bir hayli basittir. Size verilen oyun çerçevesinde dönebiliyor, ateş edebiliyor ve gelen saldırılardan sıyrılabiliyorsunuz. En son Atari Jaguar konsoluna çıkan Tempest 2000, garip olarak Atari Jaguar'ın en iyi oyunlarından birisi arasında girmişti ve serinin son oyunu olarak kabul edilmişti.Fakat görünüşe göre Atari bu efsaneyi devam ettirme kararı almış. 

Eğer Tempest gibi popüler bir klasiğin tekrar geri geldiğini görüyorsak, en azından başka oyunlarında bu türde bir değişime veya tekrar yaşatılabileceğini tahmin ediyoruz. Bu oyunlar arasında Robotron 2084, Centipede ve Millipede gibi Atari ile ün kazanmış arcade oyunları bulunuyor. Yine de hangi oyunları konsolda olacağını Atari belirleyecek, hepimiz bekleyip göreceğiz.

Tempest 4000, aynı zamanda PC, PS4 ve Xbox One konsollarında da satışa sunulacak. Steam sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 17:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
Uzun bir aradan sonra Tempest efsanesi AtariVCS ile geri dönüyor
İlginizi Çekebilir