Valorant sesli chat kayıtları Riot'un göz hapsine girecek

Murathan Özlü 26.06.2022 - 17:59
Riot, tartışma yaratabilecek bir sistem üzerinde çalışıyor, Valorant sesli chat kayıtları kaydedilecek ve firma ceza verirken bunları dikkate alacak.

Valorant sesli chat kayıtları, Riot'un geliştirdiği yeni bir sistem ile 13 Temmuz'dan itibaren Kuzey Amerika'da kaydedilmeye başlanacak. Riot, bu yöntem ile "uygunsuz davranışlar" ile daha kolay baş edileceğini ifade ediyor. Firma, bu adımını " uygunsuz davranış sergileyen oyuncular ile mücadele etme kapsamında bir hareket" olarak tarif etmiş. Riot, kullanıcı sözleşmesini de, oyuncuların sesli konuşmalarının kaydedilmesine onay vermelerini gerektirecek şekilde güncellemiş.

Valorant sesli chat kayıtları Riot'un radarına girecek

Riot, konuya dair açıklama getirdiği gönderide bu ses kayıtlarının "sadece olumsuz bir davranış rapor edildiğinde incelemeye alınacağını" belirtmiş. Ayrıca firma, bu sistemin Valorant'da denenip olumlu sonuç alınması halinde bunu tüm oyunlarına yaymayı planlıyor.

Valorant sesli chat kayıtları
Riot, bu aşamada kaydedilecek sesli konuşmaların oyuncuların raporlamaları için kullanılmayacağını, sadece test süreci olacağını belirtmiş. Firma, sistemi tüm oyunlarına yaymadan önce düzgün çalıştığından emin olmak istiyor. Riot, sesli konuşmaların, iddia edilen uygunsuz davranışların gerçekleşip gerçekleşmediğini kanıtlayacağını ve bir oyuncu itiraz ettiğinde, neden ceza verildiğini net bir şekilde açıklamalarını sağlayacağını vurgulamış.  Sistem şimdilik Kuzey Amerika'da İngilizce konuşmaları kaydedecek.

Yine de, bir Valorant oyuncusu olsam sesli konuşmaların bile takip edildiğini düşünmekten rahatsız olurdum. Valorant geçit etkinliği ise geçtiğimiz günlerde başladı.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 18:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2022 23:33
Tencent veri toplamayı daha ciddi hale getiriyor desene. Hükümetler izin vermemeli. Ki başka bir başka bir oyun firmasının oyunu üzerinden ajancılık hikayeleri ortada dolanıyordu. Haydi bunu da geçelim özel alana tecavüz. Kimse kullanıcı sözlemesini okumaz okusa dahi ciddiye almaz. İzin verilmemeli
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2022 21:43
bence iyi oldu
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valorant sesli chat kayıtları Riot'un göz hapsine girecek
İlginizi Çekebilir