Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Oyun Haber

Valve: "Steam indirimleri kimseye zarar vermiyor"

Fiyat düşürmek değer azaltmakla aynı şey midir?

Valve: "Steam indirimleri kimseye zarar vermiyor"
Şu sıralar devam eden Steam yaz indirimleri ile tekrar günedeme gelen "Steam kaliteyi düşürüyor" tarzında söylentilerin ardından Jason Holtman yaptığı bir açıklamada Steam'in ne IP'lerin değerini düşürdüğünü ne de satışlarda bir "yamyamlık" yapıldığını belirtti.

"Aslında bakarsanız bütün veriler tersi yönünde. Promosyon bir politika değildir. O sadece insanlara daha değer vermenin yoludur."

"%75'lik, %50'lik indirimlerin daha önceki satışları yok etmesi gibi bir durum yok. Aslında ikisinin birden büyüdüğünü söyleyebiliriz. Bir indirimin diğerini yok ettiğine hiç rastlamadık. Eğer öyle olsaydı zaten yapmazdık."

"Left4Dead 2'yi ve Portal 2'yi indirime koyduk. Eğer bunun bizim ürünümüzü öldürdüğünü düşünseydik veya oyunun değerini düşürdüğünü veya firma olarak gelirimizin azaldığını fark etseydik bunu yapmazdık. Hatta pek çok kez Portal'ı bedava verecek kadar ileri gittik. Üstelik bunlar bir günlük bedavalar değildi, sadece bedavaydı işte."

Valve: "Steam indirimleri kimseye zarar vermiyor"

"Sonrasında oluşan muhteşem verilere baktık. İndirimden sonraki günler de tam anlamıyla aynıydı. Öte yandan herkes 'mükemmel indirimleri' beklemiyor. Onlar oyunu çıktığı gibi oynamak istiyor ve bunun için tam fiyatını ödüyorlar."

"Biz indirimleri müşterilerimize özellik olarak sunuyoruz. Bir politika veya zorunluluk değil."
Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (6)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

S
skulaksiz Simyacı

Yürü be sitim kim tutar seni? Ama bu aralar o kadar indirim yaptınki ocağıma incir ağacı diktin...

0 puan
MO
MK Okuru

Steam oldukça Pc oyunculuğu ölmez ..

0 puan
MO
MK Okuru

Valve budur işte herzaman oyuncu dostudur.Steam'i bide Orign'le kıyaslayan EA fanboyları var onlara resmen acıyorum.

0 puan
MO
MK Okuru

sonuçta bir oyunu bir kere üretiyorlar sonrasında patch yapılıyor filan ancak oyunu dvd olarak basıp satmadıkları için steam üzerinden indirim yapmak kolay tabiki oyunun değerini de azaltmıyor alıcıyı da etkilemiyor steam bir basılı dvdli oyun kütüphanesi olsa indirim yapmakta bu kadar cömert olamaz

0 puan
MO
MK Okuru

Team Fortress 3 isteriz.

0 puan
MO
MK Okuru

kıskanma orgin kıskanma ea oyuncu kitlesi senin o dandik oyun politikanı tabi sevmez yasasın valve yasasın steam !

0 puan