Valve: "Steam indirimleri kimseye zarar vermiyor"

Murat Halilbeyoğlu 17.07.2012 - 16:18
Fiyat düşürmek değer azaltmakla aynı şey midir?
Şu sıralar devam eden Steam yaz indirimleri ile tekrar günedeme gelen "Steam kaliteyi düşürüyor" tarzında söylentilerin ardından Jason Holtman yaptığı bir açıklamada Steam'in ne IP'lerin değerini düşürdüğünü ne de satışlarda bir "yamyamlık" yapıldığını belirtti.

"Aslında bakarsanız bütün veriler tersi yönünde. Promosyon bir politika değildir. O sadece insanlara daha değer vermenin yoludur."

"%75'lik, %50'lik indirimlerin daha önceki satışları yok etmesi gibi bir durum yok. Aslında ikisinin birden büyüdüğünü söyleyebiliriz. Bir indirimin diğerini yok ettiğine hiç rastlamadık. Eğer öyle olsaydı zaten yapmazdık."

"Left4Dead 2'yi ve Portal 2'yi indirime koyduk. Eğer bunun bizim ürünümüzü öldürdüğünü düşünseydik veya oyunun değerini düşürdüğünü veya firma olarak gelirimizin azaldığını fark etseydik bunu yapmazdık. Hatta pek çok kez Portal'ı bedava verecek kadar ileri gittik. Üstelik bunlar bir günlük bedavalar değildi, sadece bedavaydı işte."

Valve: "Steam indirimleri kimseye zarar vermiyor"
"Sonrasında oluşan muhteşem verilere baktık. İndirimden sonraki günler de tam anlamıyla aynıydı. Öte yandan herkes 'mükemmel indirimleri' beklemiyor. Onlar oyunu çıktığı gibi oynamak istiyor ve bunun için tam fiyatını ödüyorlar."

"Biz indirimleri müşterilerimize özellik olarak sunuyoruz. Bir politika veya zorunluluk değil."
Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 02:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve: "Steam indirimleri kimseye zarar vermiyor"
İlginizi Çekebilir