Valve, Steam Controller'ı özelleştirmemize imkan tanıyor!

İsmet Ergül 25.03.2016 - 13:37
Valve'den ilginç bir girişim
Steam Controller her ne kadar birçok oyuncu tarafından sevilse de, ergonomik olarak çoğu oyuncu tarafından da rahatsız edici bulunmuştu. Tuşlarının ilginç yerlerde olduğu ve de alışılmışın dışında tasarıma sahip olduğu belirtilirken, durumu fark eden Steam bizlerin dikkatini çekecek bir duyuru yaptı.

Steam Controller'ı istediğimiz gibi özelleştirebileceğimizin, hatta tasarımını bile değiştirebileceğimizin haberini veren Steam, Controller'ın .CAD dosyalarını kullanıcılara sundu. Böylelikle controller hem yazılım olarak geliştirilebilirken, hem de tasarım olarak rahatça özelleştirebilecek.

Valve, Steam Controller'ı özelleştirmemize imkan tanıyor!
Controller'ın .CAD dosyalarına buradan ulaşabilirken, tasarım ve yazılımlarınızı diğer oyuncu ve kullanıcılarla paylaşma imkanını Valve bizlere sağlıyor. Ancak tasarımın veya yazılımın satışa sunulması durumundan kullanıcıların Valve'den izin alması gerekiyor.
Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 11:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
bortozol
bortozol 25.03.2016 14:02
touch pad le oyun mu oynanır . oynanmaz. his aynı . berbat bir şey . ya mouse la oynarım ya klavye . alışmış oyuncular kullanamaz .

ancak bilgisayara daha yeni alışanlar ki bunlar bebeler , yanlış anlaşılmasın böle cod fanboylugu yok bilmemne fanboylugu yapan degil gercek anlamda bebeler , 3-4 yaş daha yeni babası gosterir bilgisayarı , ha o zaman verirsek bunu eline ogretirsek anca o nesil benimser . pek sevimlidir keratalar .

ama tutup da bu rezil şeye bi ton para bayılıp " ben beeendim " diyip bi kenara koyup hic dokunmamak anlamsızdır .

cıkıp " yooo ben oynuyom " diyen varsa video kosun , handcam le birlikte dark souls un yada fallout un valkthrough sunu yapsın . beni sinirlendirmeyin . boş konuşmayın .
MK Okuru
MK Okuru 27.03.2016 18:08
Valve'ın burda yapmaya çalıştığı şeyi bakıyorumki bazıları hala, HALA anlayamamış.
Valve kol ile oynanamayan oyunları bilgisayar odasından çıkarıp salona koymaya çalışıyor ama hala, HALA bazıları diyor ki "bununla oynanmaz, gereksiz" vb.
MK Okuru
MK Okuru 27.03.2016 07:48
Dans dans dans heryerde dans
MK Okuru
MK Okuru 26.03.2016 10:54
bilader ben öteki ay bu gamepad i almayı düşünüyorum bu steam link ve led TV ile bilgisayarı aktarmak istediğimden satın alacağım. herkes zamanında 3-4 yaşındaydı o kadar da küçünseme, şimdiki çocuklar bilgisayar uzmanı olmuş şaşırtıcı derecede
Krisotil
Krisotil 26.03.2016 03:24
95ten beri pc de consol da kullanıyorum bence oyuna bağlı. Street fighter, mortal kombat, pes fln gayet iyi gamepadlerle... ama call of duty fall out vs gibi oyunları nasıl oynuyolar klavye mouse olmadan çözemiyorum :D rezil hale geliyo o tip oyunlar
MKY
MKY 25.03.2016 23:05
O dediğin oyununa göre değişir futbol ve dövüş oyunları mouse ve klavye ile oynanmaz
MK Okuru
MK Okuru 25.03.2016 23:03
dedi boş konuşan adam
relova
relova 25.03.2016 22:16
1. Bunu öğrenebilecek yeni nesilden bahsetmişsiniz. Ama neden "bebeler" "sevimli keratalar" diyerek hafife almaya ihtiyaç duyuyorsunuz? Sorun sizin sevmediğiniz bir şeye alışmaları mı? Siz size aykırı olan şeyleri benimseyenleri hep aşağılayıp dalga mı geçersiniz? Yoksa bu dünyada sizden farklı düşünen insanların olabileceğini kabullenemiyor musunuz?

2. Cihaza "rezil" gibi hoş olmayan bir sıfat yükleyip neredeyse hakarete varan bir ifadede bulunmuşsunuz. Rezilliğin kişiden kişiye değişmesi bir yana, kalkıp da beğenmediğiniz bir şeye çirkin sıfatlar yakıştırmanız hiç hoş değil. "ben beğenmedim" yahut "bana göre eksik/işlevsiz/kötü hazırlanmış" diyerek fikrinizi beyan edebilirsiniz.

3. "beni sinirlendirmeyin." Diyorsunuz ama unuttuğunuz ya da fark etmediğiniz bir şeyler var. Kimsenin sizin sinirlerinize göre hareket etmek gibi bir yükümlülüğü yok, insanlar fikirlerini açıklarken sizin asabiyetinizdeki değişimi umursamazlar ve kimseye de kabadıyvari bir ifadeyle "beni sinirlendirmeyin" diye emir vermek gibi bir hakkınız da yok. Not olarak da söyleyeyim, emir verseniz de muhtemelen sizi pek kaale almazlar.

4. "boş konuşmayın" diye ikinci bir emri de vermişiniz. Boş konuşmak kişiden kişiye göre değişen bir olgudur. Bana göre boş olan size göre dolu olabilir. Bunun ötesinde"boş konuşmak" tabiri aşağılama ve hakaret içerikli olup insanlara karşı kullanmak hiç de hoş değildir. Fikirlerini açıklayan birine sırf fikirleri sizinkinden farklı diye "boş konuşma" demeniz oldukça kaba bir ifadedir.

İyi günler, saygılar...
MK Okuru
MK Okuru 25.03.2016 20:30
Hiç endişelenme ne cevherler çıkar dünyada bununla oynayan :) mutlaka ama mutlaka olacaktır
MK Okuru
MK Okuru 25.03.2016 17:13
o zaman dans
MK Okuru
MK Okuru 25.03.2016 17:09
adam haklı beyler
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve, Steam Controller'ı özelleştirmemize imkan tanıyor!
İlginizi Çekebilir