Valve'den bir yazar daha ayrıldı

Onur Güner 7.06.2017 - 17:55
Şirket yazar kıtlığı çekiyor
Valve ile alakalı bir haber gördüğümüzde herhale hemen aklımıza Half-Life 3 geliyordur. Ancak bu haberde Half-Life 3 ile alakalı değil ki böyle giderse uzun süre öyle bir haber de göremeyeceğiz. Çünkü şirkette yaprak dökümü kaldığı yerden devam ediyor. Şirketin Team Fortress 2, Left 4 Dead serisi ve Portal serisinin önemli yazarlarından birisi olan Jay Pinkerton, 2008 yılından beri çalıştığı Valve şirketinden ayrıldığını açıkladı. Ünlü yazar ise bu üzücü açıklamayı yine tıpkı kendi gibi yazar arkadaşı olan ve Portal 2'yi beraber yazdığı Chat Faliszek'in resmi Twitter hesabından yaptı.

Valve'den bir yazar daha ayrıldı
Yani böylelikle ünlü yazar Jay Pinkerton da tıpkı Chat Faliszek gibi yine Valve'den önceden ayrılan ve yeni şirket kuran Erik Wolpaw'ın ekibine katılmış oldu. Hikayeleri ile bizleri feth eden oyunların yazarlarının böyle tek tek ayrılması kuşkusuz ki Valve'ye ciddi anlamda zarar verecektir. Özellikle Half-Life 3'ün çıkış umudu da iyice yok olma aşamasına gelmiş olabilir. Bakalım şirket yazar eksikliğinden doğan problemi nasıl çözecek bekleyip göreceğiz. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce bu olay Valve'yi etkiler mi ve yazarların görevden ayrılma gibi durumu devam eder mi?
Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 01:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
Uniquean
Uniquean 7.06.2017 19:44
Valve artık bir oyun şirketi değil benim için. Adamların oyun yazarına ihtiyaçları yok. Steam gibi bir yer varken oyunla ugrasma gereği duymuyorlar. Half life 3 umudunu geçtim ben baska hiç bir serisi için oyun beklemiyorum. Ancak belki oculus mu htc mi hangisiyle ortaklasa cıkardıklar vr gözlüğü için belki oyun yaparlar onada aman aman bir hikaye ihtiyacı olacaklarını sanmıyorum. Oyun yapsalarda sırf bu tembelliklerinden dolayı yaptıkları pyuna para vermeyi düşünmüyorum.
GamerMaster
GamerMaster 10.06.2017 20:06
Valvenin olayı tembellik değil.Half life 3 ün beklentisi bu galaksinin dışına çıktı evrenler arası seyahat ediyor..bugün hangi firmaya half life 3 ün haklarını devretsen hiçbiri o yüce,destansı beklentiyi karşılayamaz.kolay mı bir anda fizik,grafik,yapay zeka etmenlerini sanayi devrimi boyutunda bir çıtaya koymak ? Hl 1 ve 2 nin olayı tam olarak buydu ve eşsiz bir bilim-kurgu felsefesine sahip olmalarıydı. bugün ne kadar fps oyunu varsa hepsi ciladan ibaret,hiçbiri devrim sayılacak yenilik getiremiyor çünkü fare ve klavyenin sınırları belli.l4d veya portal yapılabilirdi ama ben açıkçası bu nesilde portalın bile beklentiyi karşılayacak seviyede çıkabileceğine inanmıyorum.vr ile belki bir umut valveden iş çıkabilir ama teknoloji daha çok taza en az 5-10 yılı var oturması için..kısaca valveyi unut bence..bu denli devasa bir hype yaratırsan hiçbir zaman karşılığını veremezsin..ben unuttum ama hayatımda iki şeyi bu kadar beklemişimdir..biri hl3 diğeri 30 yaş bunalımı :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
sandhider
sandhider 8.06.2017 00:42
oyun mu yapıyor ki yazar kıtlığı olsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.06.2017 20:29
merlin yazarlari milattan öncesinde yaşıyor sanırım, hala daha yeni bir half-life oyunu beklediklerine göre...Ya da sadece ana haber bülteni kalitesinde bugünü de nasil geçirsek diye debeleniyorlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
BladesTR
BladesTR 7.06.2017 20:27
Oyun çıkmayacak. boşuna beklemeyin. Hikayenini sonunu yapamadılar, farklı senaryolar denediler. Beğenmediler onlarda iptal etti. olay yüksek ihtimal budur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.06.2017 19:34
zaten hikaye odaklı oyun yapmıyorlar artık ne farkeder ki yazarların çıkması
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve'den bir yazar daha ayrıldı
İlginizi Çekebilir