Ve korktuğumuz şey sonunda gerçekleşti...

Can Arabacı 31.12.2013 - 11:39
Steam ne yaptın sen?
Özellikle dönemlik indirim kampanyaları ve Humble Bundle gibi inanılmaz fırsatlar sağolsun, hepimizin Steam kütüphanesi çoğunu oynamadığımız tonla oyunla dolup taşmış durumda. Ancak sorulması gereken ve göz boyayan indirimler sonucu unuttuğumuz bir soruyu tekrar gündeme getirmenin vakti geldi sanırım: Steam kütüphanemizdeki oyunlarımız ne kadar güvende? Bundan 10 yıl sonra o oyunları yine oturup oynayabilecek miyiz?

Bu sorunun tekrar gündeme gelmiş olmasının sebebi, Steam'in Square Enix yapımı olan Order of War: Challenge isimli oyunu bütün kullanıcılarının kütüphanesinden kaldırmış olması. Tabii bunda Steam'in bir suçu yok, sonuçta oyunun sunucularını kapatma kararını alan Square Enix'in ta kendisi. Ama Steam Store'dan kaldırılmış olmasına rağmen oyuncuların kütüphanesinde kalmaya devam eden diğer oyunların aksine Steam'deki varlığı komple silinmiş ilk oyun olunca o hep korktuğumuz sorunun cevabını da almış olduk sanırım.

Peki ya siz okuyucularımız bu konuda neler düşünüyor? Steam'i tercih etmeye devam edecek misiniz? Oyunların online olma zorunluluğu bulundurması ilerleyen yıllarda eski oyunlara ulaşmamızı etkileyecek mi? GoG.com gibi DRM içermeyen dijital versiyonlar sizce hala güvenilir mi? Yoksa tekrar eskisi gibi kutulu oyun almaya mı yöneleceksiniz? Bu konudaki düşüncelerinizi yorumlar kısmında okumayı merakla bekliyoruz.

Ve korktuğumuz şey sonunda gerçekleşti...
Yorumlar 19
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 19:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ve korktuğumuz şey sonunda gerçekleşti...
İlginizi Çekebilir