WandaVision büyük bir sürprize imza attı (SPOILER)

Ersin Kılıç 6.02.2021 - 00:13
Bu içeriğimizde WandaVision dizisinin 5.bölümü ile ne kadar büyük bir kapı araladığına birlikte bakacağız. Dikkat Spoiler!

WandaVision dizisi 5. bölümü ile birlikte hiç beklemediğimiz bir darbe indirdi ve çok büyük olasılıkların da kapısını aralamış oldu. Zaten ilk fragmanlarıyla bile Marvel'ın en farklı işlerinden biri olacağının sinyallerini veren WandaVision, beklentiyi dengeleyen ilk bölümlerin ardından müthiş bir ivme kazanmış durumda. Şimdi gelin 5.bölüm ile yaşanan bu sürprizin nelere gebe olabileceğine birlikte bakalım. 

Tabi haber detaylarına geçmeden önce diziyi ve özellikle son bölümü izlememiş olan takipçilerimiz için bir kez daha SPOILER uyarısı yapalım.

WandaVision dizisi 5.bölümü üzerine

Dizinin ilk fragmanlarından itibaren aslında Wanda'nın kendi gerçekliğini oluşturmaya başladığı tahmin ediliyordu. Vision'ın ölümünü kabullenemeyen Wanda nitekim dizinin ilk bölümlerinde beklenildiği gibi bir portre çizdi diyebiliriz. Sırasıyla 60 - 70 ve 80'ler sitcom gerçekliğinde gördüğümüz dizi 3.bölümün sonu itibari ile hızlı bir viraj almaya başladı. 

4.bölümde Hulk'ın parmak şaklatmasının etkilerini ilk defa gördük ve bu sahne ile birlikte dizi MCU halkalarından biri olduğunu ve bu halkalara sıkı sıkıya bağlandığını da göstermiş oldu. Dizinin 5.bölümü ise aslında WandaVision'ın beklenenden çok daha önemli bir misyon üstlenebileceğini göstermiş oldu diyebiliriz. Hatta tam olarak Marvel Sinematik Evreni'nin 4.fazını bu bölüm ile başlatmış oldu bile denebilir.

5.bölümde hem dış dünya hem de Vision'ın durumu ile uğraşan Wanda'nın kardeşi Pietro muhabbetini birkaç bölümdür görüyorduk. Herkes MCU'da yer alan ve Avengers: Age of Ultron filminde bağı kopan Pietro'yu beklerken, durum çok daha farklı bir gidişata evrildi. Çünkü bölüm sonunda kapıyı çalan ve Wanda'nın kardeşi olarak resmedilen kişi Fox imzasını taşıyan X-Men filmlerinde gördüğümüz Pietro'nun ta kendisiydi.

WandaVision, MCU için büyük bir sürprize imza attı (SPOILER)

Bu sahne ile birlikte aslında Disney'in Fox stüdyolarını almasının ilk hamlesini de görmüş olduk. Yani MCU evreninde bu karaktere hayat veren Aaron Taylor-Johnson yerine Fox evreninde gördüğümüz Pietro'ya hayat veren Evan Peters dizi için cast edilmiş oldu. Yani Wanda "we can’t reverse death no matter how sad it makes us (Bizi ne kadar üzerse üzsün ölümleri geri alamayız)" repliğinin ardından bunu yapamadığı için, kardeşini başka bir evrenden çağırmış oldu. Ya da tam olarak istemeden de olsa bu duruma vesile oldu. Burada yaşanan bu kırılım, Faz 4 içerisinde yeni sonuçlar doğuracak gibi duruyor.

Peki bu ne anlama geliyor?

Marvel Sinematik Evreni'nin 4.fazında iyiden iyiye Multiverse olayına girileceğini biliyoruz. Hatta Spider-Man 3 filminin kadrosuna baktığımızda daha önce bu karaktere hayat veren Tobey Maguire ve Andrew Garfield dışında Jamie Fox (Shocker) ve Alfred Molina (Doctor Octopus) gibi oyuncuların da filmde yer alacağını öğrenmiştik. yani Spider-Man 3 filmi de tam anlamıyla multiverse işleyen yapımlardan biri olacak. Tüm bu işlenişin Wanda karakterinin de yer aldığı Doctor Strange and the Multiverse of Madness filmine bağlanması da bekleniyor.

Kısacası WandaVision dizisinin bu bölümü ile birlikte aslında X-Men evreninin Marvel evreniyle nasıl birleşeceğinin de sinyalleri verilmiş oldu. Marvel kendi evreninde yer almasını istediği oyuncuları ve hikayeleri Multiverse kapsamında bu evrene dahil edecek. Evan Peters tarafından canlandırılan Pietro (Quicksilver) ya da Ryan Reynolds tarafından canlandırılan Deadpool gibi karakterleri bu şekilde geçiş yaparken görme ihtimalimiz bulunuyor. Daha önce yine Fox firmasının elinde olan Fantastic 4 gibi Marvel için oldukça önemli olan hikayelerde ise muhtemelen yeni oyuncu seçimleri göreceğiz.

Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 12:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2021 11:51
Konuyla pek alakası yok ama, Fox nedense bana hep soğuk geliyor. Deadpool'u bile yapamadılar bence. Marvel'in elinden bir Deadpool efsane olabilirdi.
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2021 13:32
Sanırım senin yaşın tutmuyor Deadpool fox en iyi yapımları dan biri
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2021 17:11
Deadpool'u yapamadılar mı?:D iyi ki marvel yapmadı bence yoksa aptal çocuk esprileri yapan tipik bi mcu karakteri olurdu
Kalan Karakter: 300 Gönder
okthai
okthai 6.02.2021 17:54
Ultra saçma bir soru olabilir ama bu dizi Türkiye'de yasal yollar ile izlenebiliyor mu? Evet ise nereden?
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2021 10:41
Ben de gereksiz bir soru sorayım. Bunun Türkçe altyazı seçeneği yoksa hatta yasal yollardan izleme şansımız dahi yoksa internetten izlemek emek hırsızlığı mı ?
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2021 11:29
Google a yazıp izleyince yasal oşmuyor adam yasal sormuş :D
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2021 19:49
Maalesef izleyemezsiniz Disney+ Türkçe site açıldı ve mail ile başvuru yapabiliyorsunuz ama henüz resmi açıklama yapılmadı 25 Şubat'ta Avrupa'da daha fazla ülkeye acilacaklari açıklandı sadece
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2021 18:29
Ben ororo TV'den izliyorum
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2021 18:12
Google a yazıp izleyebilirsin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2021 10:38
Slade Abimiz bu diziye girerse hayalleri gerçek olur :)) Tam da adamın istediği evren...
Kalan Karakter: 300 Gönder
f8r7t
f8r7t 6.02.2021 21:22
Sürprizlerle dolu bir dizi. Tam bir köprü görevi görüyor. Kesinlikle seyredin. :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2021 21:21
İzlemeyenler için tek bir şey söylüyorum “GAYET BAŞARILI YAPIM”
Kalan Karakter: 300 Gönder
WandaVision, MCU için büyük bir sürprize imza attı (SPOILER)
İlginizi Çekebilir