Warner Bros Discovery ile davalık oldu

Murathan Özlü 28.09.2022 - 17:04
Warner Bros Discovery ile birleşebilmek için, HBO Max abone sayısı konusunda ufak bir yalan söylemiş, 10 milyon abone kadar.

Warner Bros Discovery, firmaların birleşme sürecinde hissedarlara büyük bir yalan söylemiş.  Batgirl gibi filmleri tamamlanma aşamasına yakınken iptal eden ve oyun stüdyolarını satışa çıkaran Warner Bros'un maddi açıdan sıkıntıda olduğu bir gerçek. Dev stüdyo, Discovery ile birleşebilmek için HBO Max abone sayısını biraz şişirmiş, yaklaşık 10 milyon abone kadar.

Warner Bros Discovery ile birleşebilmek için hissedarları yanıltmakla suçlanıyor.

Geçtiğimiz cuma günü doldurulan iddianameye göre WB'nin bu yalanı ayrıca Menkul Kıymetler Yasası'na da aykırı. İşin ilginç yanı, uzun yıllardır finansal sıkıntı yaşayan Warner Bros'un durumunun bu birleşmeden sonra da pek iyileşmemiş olması. Firma CEO'su David Zaslav, her ne kadar kendi Marvel Sinematik Evreni'ni yaratmayı amaçalasa da maddi sıkıntılar yüzünden projeleri iptal etmesiyle biliniyor. 

Warner Bros Discovery
Ayrıca firmanın bu kararları, stüdyo çatısı altındaki yaratıcı isimler ile aralarının ciddi anlamda açılmasına da sebep olmuş. Yaklaşık 20 yıl boyunca WB çatısı altında film çeken efsane yönetmen Christoper Nolan geçtiğimiz yıl Warner Bros'tan ayrılmış ve Tenet'in devam filmine yoğunlaşmıştı. Nolan'ın ayrılma sebebi olarak,  Warner Bros'un bütün büyük filmlerini sinema ile birlikte HBO Max'te de yayınlayacağını duyurması olarak gösterilmişti. 

Bazi analistler Warner Bros'un medya devi NBCUniversal ile birleşeceğini ancak bu sürecin en erken 2024 yılında sonlanacağını ifade ediyorlar. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 16:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
Warner Bros Discovery ile davalık oldu
İlginizi Çekebilir