Şimdi sırada Wii U var. Hakkında her hafta bir şeyler işittiğimiz yeni Nintendo konsolu için artık çıkış tarihi, oyunları, fiyatı, teknik özellikleri kısacası bütün bilgileri bizlerle.
İlk önce çıkış tarihinden bahsedelim isterseniz. Dün yapılan açıklamaya göre yeni kosnol 8 Aralık'ta Japonya'da, 18 Kasım'da Kuzey Amerika'da ve 30 Kasım'da da Avrupa ve Avustralya'da çıkacak.
Konsolun satış fiyatı ise satıldığı bundle'lara göre değişecek. İki farklı bundle mevcut; Basic ve Premium. Basic kutusunda beyaz konsol ve gamepad ile 8GB'lık harddisk bulunacak. Premium'da ise siyah konsol, gamepad, 32 GB'lık harddisk, ayaklık ve dock station ile Nintendo Network Premium üyeliği yer alacak.
Nintendo Network Premium sizlere yazılım satın alımlarında %100 indirim sağlarken oyun satın alırken de puan ödülleri verecek. Bu bundle'ın üyelik tarihi 2014 aralık ayında bitecek.
Premium bundle'ın fiyatı 31,500 Yen yani 349 dolar olacak. Bu da 627 TL ediyor. Elbette buna ülkemizdeki devasa vergileri de ekleyince fiyat yine uçacaktır muhakkak.
Öte yandan Basic set 26,250 Yen yani 299 dolar ediyor. Bu da biz de "vergisiz" olarak 537 TL'ye denk geliyor. Bu arada belirtmemiz gerekir ki bu verdiğimiz fiyatlar Japonya ve Kuzey Amerika fiyatları. Avrupa fiyatının Avro olarak belirleneceği düşünülürse fiyatlarda ufak oynamalar söz konusu olabilir. Nitekim firma henüz Avrupa fiyat listesini açıklamadı.
Geldik bizim için en önemli noktaya yani oyunlara. Cihazın çıkış oyunları da açıklandı. Buna göre Wii U; New Super Mario Bros. Wii U, Rayman Legends, ZombiU, FIFA 13, Mass Effect 3 ve Nintendo Land oyunları ile birlikte çıkacak.
Öte yandan Bayonetta 2'nin Wii U exclusive oyunu olacağını da söylemeliyiz lakin oyunun çıkış tarihi belli değil.
Bunların yanında Pikmin 3 2013'te çıkacka, Black Ops 2 de yeni konsol için doğrulanan oyunlar arasında, bir de Monster Hunter 3 Ultimate var.
Oyunların Kuzey Amerika fiyatları 59.99 dolar olacak. Konsolla birlikte çıkacak oyunlar ile 30 Kasım'da çıkacak oyunların listesi de aşağıda yer alıyor.

Wii U'nun özelliklerine gelince, her ne kadar geçtiğimiz günlerde sizlere sızıntı bilgiler paylaşmış olsak da bu sefer Nintendo'dan onaylanmış bilgiler geldi. Lakin firma cihazın CPU ve GPU özelliklerini açıklamadı.
Buna göre Wii U 1080p'ye kadar görüntüleme desteğine sahip olacaki ki bu Nintendo'nun ,ilk HD denemesi.
Cihazın içinde 1 GB sistem belleği ve 1 GB oyun belleği olmak üzere toplam 2 GB bellek bulunacak. Bu şekilde oyun ve menüler arasında rahat bir geçiş sağlanacak.
Konsol 75 Watt güç kullanacak, güç koruma durumunda ise 45 watt'a düşecek. Boyutları ise 46mm x 172 mm x 268.5 mm olurken yatay konumda duracak.
Bildiğiniz gibi yeni konsol Wii Mote'u destekleyecek, bunun yanında direksiyon ve Balance Board, Wii yazılımları, Virtual Console ve WiiWare de yeni konsoldan destek görecek.
GamePad'de ise dokunmatik ekran, hoparlör, jiroskop ve kamera bulunacak.
Evet, Nintendo'nun yeni konsolu hakkında firmanın yayınladıkları bunlardan ibaret. Bakalım Türkiye'ye ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar olacak ve desteği nasıl sağlanacak? Bizim aklımızda kalan sorular da bunlar.
Yorumlar (6)
ne derseniz deyin alacağım nintendo beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı grafik dediğin nedirki şimdiye kadar böyle bi konsol çıkmışmı ps4 720 çıkacakta nolacak 2 kol 1 move 1 kinect hrp aynı şeylerden sıkıldık
<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>14.09.2012 14:37:00 - Reorx demiş ki:</b><br><center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>14.09.2012 11:50:00 - asaltek demiş ki:</b><br>kimin umrunda, aylardan beri mevcut cihazlarla aynı hızlarda olduğu söylenen bir konsolu kim merak eder ki? millet 720 ile ps4 ü bekliyor. Çocuk oyuncağı olduğu kesin, ama artık oyunları bir "super mario world" un yanına bile yaklaşamayacak kadar amatör işi oyun yapıyorlar. Android ve iphone lara yapılan oyunlar üzerinde daha çok uğraşılıyordur izlenimi veriyor.</font></td></tr></table><br></center> Super Mario World dedin, heyecanlandım. Devamını çıkarsalar çok şahane olur. Hâlâ arada açar, oynarım. =)</font></td></tr></table><br></center> Şu mario da ne var anlamadım insanı çekiyor. Bende çok severdim de şuan hiç ilgimi çekmiyor. Sanırım yaş ile alakalı olsa gerek. Gençler için ideal bir oyun.
Eğer konsol 75w ile çalışıyorsa çok zayıf bir CPU/GPU ile geldiği aşikar. GPU 28nm, CPU 32nm bile olsa 75W çok düşük.
Müthiş ya! Beni iyice heyecanlandırdı, sabırsızlandırdı. Nintendo belliki yine müthiş bir yapımla geliyor.
<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>14.09.2012 14:55:00 - rokudaime demiş ki:</b><br><center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>14.09.2012 13:03:00 - Reorx demiş ki:</b><br>"8 Aralık'ta Japonya'da, 18 Kasım'da Kuzey Amerika'da ve 30 Kasım'da da Avrupa ve Avustralya'da çıkacak." Sanırım Avrupa da önce çıkacak, Japonya da sonra çıkacak?</font></td></tr></table><br></center> evet il na'da sonra avrupa da daha sonra da jp'de çıkacak.</font></td></tr></table><br></center> Genelde tam tersi olurdu da.
<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>14.09.2012 13:03:00 - Reorx demiş ki:</b><br>"8 Aralık'ta Japonya'da, 18 Kasım'da Kuzey Amerika'da ve 30 Kasım'da da Avrupa ve Avustralya'da çıkacak." Sanırım Avrupa da önce çıkacak, Japonya da sonra çıkacak?</font></td></tr></table><br></center> evet il na'da sonra avrupa da daha sonra da jp'de çıkacak.