1/2

Wii U hakkında geri kalan her şey!

Murat Halilbeyoğlu 14.09.2012 - 10:47
Çıkış tarihi, oyunları, TV reklamı ve dahası
Nintendo'nun yeni konsolu Wii U o kadar belli edilmese de tüm dünya çapında aslında merakla beklenen bir cihaz. Nitekim Nintendo ilk Wii ile hareket algılayıcı kontrol devrimini gerçekleştirdikten sonra konsol dünyasında bir anda adını taşlara kazımış oldu. Evet, belki konsolun geri kalan özellikleri PS3 veya Xbox 360 kadar etkili değildi fakat bu iki konsol bile bir zmana sonra tıpkı Wii gibi farklı kontrol mekanizmalarını kendilerine adapte etme gereği gördü.

Şimdi sırada Wii U var. Hakkında her hafta bir şeyler işittiğimiz yeni Nintendo konsolu için artık çıkış tarihi, oyunları, fiyatı, teknik özellikleri kısacası bütün bilgileri bizlerle.


İlk önce çıkış tarihinden bahsedelim isterseniz. Dün yapılan açıklamaya göre yeni kosnol 8 Aralık'ta Japonya'da, 18 Kasım'da Kuzey Amerika'da ve 30 Kasım'da da Avrupa ve Avustralya'da çıkacak.

Konsolun satış fiyatı ise satıldığı bundle'lara göre değişecek. İki farklı bundle mevcut; Basic ve Premium. Basic kutusunda beyaz konsol ve gamepad ile 8GB'lık harddisk bulunacak. Premium'da ise siyah konsol, gamepad, 32 GB'lık harddisk, ayaklık ve dock station ile Nintendo Network Premium üyeliği yer alacak.

Nintendo Network Premium sizlere yazılım satın alımlarında %100 indirim sağlarken oyun satın alırken de puan ödülleri verecek. Bu bundle'ın üyelik tarihi 2014 aralık ayında bitecek.



Premium bundle'ın fiyatı 31,500 Yen yani 349 dolar olacak. Bu da 627 TL ediyor. Elbette buna ülkemizdeki devasa vergileri de ekleyince fiyat yine uçacaktır muhakkak.

Öte yandan Basic set 26,250 Yen yani 299 dolar ediyor. Bu da biz de "vergisiz" olarak 537 TL'ye denk geliyor. Bu arada belirtmemiz gerekir ki bu verdiğimiz fiyatlar Japonya ve Kuzey Amerika fiyatları. Avrupa fiyatının Avro olarak belirleneceği düşünülürse fiyatlarda ufak oynamalar söz konusu olabilir. Nitekim firma henüz Avrupa fiyat listesini açıklamadı.