Wii yarışmasındaki DJ'ler ceza alabilir

Emre Demiray 3.06.2010 - 12:31
Wii yarışmasındaki DJ'ler ceza alabilir
Bir radyo istasyonunda yapılan yarışmada 28 yaşında bir kadının hayatını kaybetmesi hakkında Reuters Haber Ajansından alınan bilgiye göre, bir cezai soruşturma başlatıldı.

Çocukları için bir Nintendo Wii konsolu kazanmak isteyen Jennifer Strange isimli kadının yarışmada tahmini olarak 7.5 litre su içtiği düşünülüyor. Yarışamdan sonra Strange evinde annesi tarafından ölü olarak bulunmuş ölüm sebebi su zehirlenmesi olarak belirlenmişti.

Ölüm olayından hemen sonra bölge şerifi bir soruşturma başlatılmayacağını çünkü söz konusu kadının yarışmaya kendi rızasıyla katılmış olduğunu belirtmişti.

Ancak internete düşen yarışma sırasında geçen ses kayıtlarında DJ'lerin yarışmacıların su zehirlenmesinden ölebilecekleriyle ilgili espriler yaptığı, daha önce çok fazla su içtiği için ölen bir genç hakkında konuştukları ve güldükleri duyulmakta. Ayrıca yarışma sırasında telefonla bağlanan ve bu yarışmanın ölümle sonuçlanabileceğini söyleyen bir dinleyiciyi susturup yarışmacıların gerekli kağıtları imzaladıklarını dolayısıyla kendilerinin sorumlu olmadıklarını söyledikleri de görülmekte.

Bu yeni ses kayıtlarının ışığında hemen bir soruşturma başlatıldı. Sacramento Şerif Departmanından şerif yardımcısı Timothy Curran " Bir soruşturma başlatmaya karar verdik ve bu iki hafta içinde sonuçlanacaktır ve bulgularımız yerel savcıya gönderilip konu hakkında yasal işlem yapılıp yapılmayacağı belirlenecektir." diye konuştu.

Ayrıca yarışmanın yapıldığı KDND 107.9 radyosu 10 adet personelini işten çıkardı, bunların içerisinde yarışmayı yapan DJ'ler de bulunuyor.

Bahsi geçen ses kaydını da bu linkten dinleyebilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 10:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
Wii yarışmasındaki DJ'ler ceza alabilir
İlginizi Çekebilir