Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Teknoloji Haberleri

Windows 10 Güncellemeleri oyunculara bela olmaktan çıkıyor

Güncellemeler oyun oynarken rahatsız etmeyecek

Windows 10 Güncellemeleri oyunculara bela olmaktan çıkıyor

PC kullanıclılarının başının belası haline gelen güncellemeler, artık bela olmaktan çıkıyor. Kullanıcı dostu arayüzü ve teknik yönden de tutarlı çalışması nedeniyle takdir toplayan Windows 10 işletim sisteminin en büyük handikapı, rahatsız edici güncellemelerin bilgisayarda yaptığınız çalışmalar oynadığınız oyunları bölmesi.

Windows 10 güncellemeleri oyun oynarken rahtsız etmeyecek

Windows, bu konuda kullanıcıların geri dönüşlerini dikkat alıp zaman içinde bir çok geliştirme yayınlamış olsa da, Windows 10 Oyun modu hala tam istenen seviyede çalışmıyor. Ancak Ekim güncellemesi, Windows 10 Oyun moduna yeni geliştirmeler getiriyor. Ekim güncellemesi ile DirectX Raytracing özelliği de tüm kullanıcılara açık hale geldi. Ekim güncellemesiyle birlikte, artık Windows 10'da oyun oynarken güncelleme bildirimleri almayacağız. Sistem, önceliği oynadığımız oyuna verecek. Oyun çubuğunda da yeni geliştirmeler yapıldı. Oyun çubuğuna artık uygulamalar menüsünden erişilebilecek. Oyun çubuğunda artık oynadığımız oyunun CPU ve GPU kullanımı ve ortalama kare hızı gibi değerler görüntülenebilecek. Windows 10 kullanıcısı iseniz, Oyun çunuğuna Win+G ile erişebilirsiniz. 

Baklım Ekim güncellemesi gerçekten de güncelleştirme bildirimi problemine çözüm olacak mı.

Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (5)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

S
Spider_hip Kazan Bekçisi

"Kullanıcı dostu arayüzü ve teknik yönden de tutarlı çalışması nedeniyle takdir toplayan Windows 10" Bu cümleden sonra paralel evrenlerin varlığına inandım :D Zira bizim evrende win10 microsoft'un en başarısız işletim sistemi ünvanını açık arayla ele aldı. Seneler geçmesine rağmen, uzun bir süre BEDAVA, hatta ZORLA, dağıtılmasına rağmen sahip olduğu pazar payı bunu rahatlıkla ortaya koyuyor.

0 puan
MO
MK Okuru

windows 10 kendısı oyuncular ıcın problem laglar fps droplar guncellemelerden sonra pc kafayı yıyor windows 8.1 veya 7 devam

0 puan
MO
MK Okuru

Windows güncellemeleri, donanımları ve verdiği performansı mahvediyor bu kasıtlı olarak yapılıyor yeni donanımlar satılabilsin diye... spectre ve meltdown yazın aratın beni anlayacaksınız. Sağlam çalışan bir sürüm kullanıyorsanız windows güncelleme yapmanızı önermem.

0 puan
MO
MK Okuru

Sürüm 1703 kullanıyorum, gtx 1080ti sahibiyim, internette rtx 2080 ile karşılaştırma videoları izliyorum adamlar yaptığı testlerde windows ve driver son sürümü kullanıyorlar ve rtx 2080 5-10 fps ile 1080tiyi geçiyor, bende son ayarlarda aynı testleri yaptım rtx 2080den 8-10 fps daha yüksek aldım...

0 puan
MO
MK Okuru

bende 1080ti kullanıyorum.. 1080ti ve 2080 performans olarak eşittir.. yeni driverlarla birlikte nvidia 1080ti yi öldürecektir.. donanımsal olarak 1080ti çok güçlü 2080 ise yeni ve satılabilme kabiliyetine sahip olmalı bu nedenle 2080 önde olmak zorundadır.

0 puan