Wordabula (iOS/Android İnceleme)

Şafak Kul 9.04.2013 - 17:25
Kelimeleri daha anlamlı kullanabilmek
Wordabula, Oyunus tarafından geliştirilmiş Scrabble tarzı bir kelime oyunu. Elinizde 7 adet harf var ve bu harflerleri dizerek anlamlı kelimeler oluşturup puan topluyorsunuz.

Oyuna giriş yaptığımda dikkatimi çeken ilk şey ‘Çevirimdışı Oyun’ ve ‘Çevirimiçi Oyun’ seçenekleri oldu. Günümüzde çoğu oyunun özellikle Facebook hesabınızla oynamadan önce kayıt yaptırmanızı istemesinden benim gibi hoşlanmayanlar için ‘Çevirimdışı Oyun’ seçeneği sevindirici. Lakin yeni gelen güncelleme ile doğrudan Facebook hesabınız ile de kayıt yapabiliyorsunuz.

Gelelim oyunun kendisine; Scrabble tarzı oyunlarla içli dışlıysanız hemen nasıl oynamanız gerektiğini anlayacaksınız. Size verilen 7 adet harf ile anlamlı kelimeleri ekrandaki tahtaya dizerek puan topluyorsunuz. Kelimelerin uzunlukları ve fazla puan veren noktalara gelmeleri önemli. Tercihler kısmındaki seçeneklere göre de oyun son buluyor. En çok puanı toplayan kişi oyunu kazanıyor.

Wordabula (iOS/Android İnceleme)
‘Tercihler’ kısmında karşımıza birçok seçenek çıkıyor. Wordabula bizlere Türkçe ve İngilizce dil, hamle süresi, oyuncu sayısı ve limit türü gibi seçenekler sunuyor. İstediğiniz dili seçtiğinizde oluşturacağınız kelimeler de o dilden olmalı. Hamle süresi, o el kimdeyse kaç saniye içerisinde kelimeyi yazabileceğini belirliyor. Oyunucu sayısını ise 4 kişiye kadar artırabiliyorsunuz. Limit türü seçeneği ile oyunun kriterlerini ve süresini belirlemiz mümkün. İsteğinize göre puan sınırı koyabilir, bir elin süresini değiştirebilirsiniz; dilerseniz de oyunu limitsiz yapıp uzun vakitler oynayabilirsiniz.

Çevirimiçi oyunlarda çok uzun süre beklemeden rakip bulabiliyorsunuz. Ayrıca, oyun belirlediğiniz standartlara göre rakip bulmaya çalışıyor; bulamazsa en yakın oyuna girme seçeneğiniz demevcut.

Görünüş olarak sade bir yapıya sahip Wordabula. Oyuna ilk başlayanlar için ideal olan basit bir arayüzü var. Nasıl göründüğüne bakacak olursak, elbette gözlerimizi kamaştıran grafikler yok ortada. Zaten bir kelime oyunundan bu tarz bir beklentiniz olması gereksiz. Lakin şu var ki cep telefonlarının küçük ekranları için oyunun çözünürlüğü yeterli gelse de tabletlerde ve yüksek ekran çözünürlüğü bulunan cep telefonlarında ekranda pikseller sayılıyor. Bu da hoş bir görüntü değil. İleri de gelecek güncellemeler ile bu sorun rahatlıkla giderilebilir.

Oyunda hatalar tabii ki yok değil. Elinize aynı oyunda sürekli aynı harflerin gelmesi, anlamlı kelimeler yazdığınız halde kabul edilmemesi, tercihlerinizin bir türlü kaydedilmemesi gibi hataların yanı sıra; “Yapay zekanın nasıl oluyorda bu kadar uzun kelimeyi yazıyor ben yazamıyorum” dediğiniz anlar oluyor. Ayrıca kelime tahtası daha büyük olabilirmiş. Yeterli gelmediği durumlar olabiliyor.

Genel olarak kelime oyunlarını sevenleri tatmin edecek bir oyun Wordabula. Şu anda oyunda bulunan hatalar düzeltilir ve yüksek çözünürlüklü ekranlar için daha iyi bir optimizasyon sağlanırsa herkese rahatlıkla tavsiye edebileceğim bir oyun olacaktır.
Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 19:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
Wordabula (iOS/Android İnceleme)
İlginizi Çekebilir