World of Darkness için İLK VİDEO ve detaylı bilgiler

Murat Halilbeyoğlu 26.03.2012 - 11:16
Hadi CCP, hızlan biraz!
CCP, FPR dünyasının farklı firması White Wolf ile ortaklık kurduğundan bu yana herkes merakla ve heyecanla World of Darkness MMO'sunu bekliyor. Lakin oyun bir türlü çıkmak bilmiyor.

Oyunun çıkması bir yana haberleri bile ayda yılda bir geliyor. Hatırlarsanız geçen hafta sizlere yaptığımız bir World of Darkness haberinden oyunun henüz ön yapım aşamasında olduğunu belirtmiştik dolayısı ile bu seneyi unutmamız lazım.

24 Mart'ta yapılan EVE Online Fanfest'te ise yeni detaylar açıklandı. Üstelik bu etkinlikte katılımcılara bir şehrin ilk zamanlarda yapılmış oyun içi görüntüleri de gösterilmiş.

Açıkçası ilk bilgi biraz ilginç gelebilir ancak mantıklı; CCP, World Of Darkness için daha çok bayan hayran kitlesi peşinde koşuyor. Bunun için de oyunda modaya çok fazla odaklanıyormuş. Üstelik bu moda işinde son söz oyuncunun değil CCP'nin olacakmış, dolayısı ile kendi kıyafetimizi tasarlamamız pek olacak gibi değil.


Oyunun temel kaynağı White Wolf'un en ünlü setting'i olan Vampire: The Masquerade evreni olacak ve diğer grupları tanıtmadan önce vampirler üzerine yoğunlaşılacak. Vampirler ticaret aracı (currency) olarak insan kanını kullanacaklar ve sürekli bu kaynak uğruna mücadele edecekler. Yaşam alanları büyük insan şehirleri olacak. Öte yandan mage'ler ve diğer türler açıklandığında ise onların daha farklı kaynakları olacağı söyleniyor.

Şehirler konusunda ise gelştiriciler önce gerçek şehirleri incelemeye başlamış ancak sonradan bu "gerçek" şehirlerin çok sıkıcı olduğunu düşünmüşler. Tıpkı Bloodlinesdaki gibi bu oyunda da şehirler gotik, yapılar, kiliseler ve gökdelenlerle dolu olacak. Etkinlikteki sunucu hayranlara "daha tarz şekilde geliştirilmiş şehriler olacak ancak gerçek şehirlerin isimleri verilecek" demiş. Her şehir (Camarilla kurallarına göre) bir prens tarafından kontrol edilecek ve bu prensi bir oyuncu yönetecek. Lakin bu kişiler çok ender durumlarda ani ölümlere maruz kalabilecekler.


Kurulumun gerçeğinde bulunan vampir klanları oyunda bulunacak ancak CCP oyundaki seviye atlama sistemi için vampir nesillerini değil daha farklı bir sistem kullanacağını belirtti.

EVE Online'ın çok beğenilen karakter yaratma sistemi WoD'da da olacak. Öte yandan sırttan bıçaklama (backstabbing), hilekarlık, aldatma gibi şeyleri oyunda yapabileceksiniz.

Genel olarak bilgiler bu yönde. Şimdilik herşey kulağa olukça hoş geliyor ancak elbette söylenenlerle yapılanlar her zaman bir olmuyor o yüzden tek çaremiz beklemek.

Bu sırada siz de haber içinde yer alan ve iki gün önce EVE Fansfest 2012'de yayınlanan oyunun ilk trailer'ını ve 2010 yılında CCP'nin gösterdiği saç ve kıyafet fizik videosunu izleyebilirsiniz.
Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 11:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
World of Darkness için İLK VİDEO ve detaylı bilgiler
İlginizi Çekebilir