Xbox Cloud Gaming klavye ve fare desteği geliyor

Talha Ramazan Yüzmeç 23.06.2022 - 16:11
Microsoft, Xbox Cloud Gaming oyuncularının akışlı oyunları kontrol etmek için bir fare ve klavye seçme yeteneği kazanacağını açıkladı.

Daha önce Projectx Cloud olan Xbox Cloud Gaming, Xbox oyuncularına PC, Xbox One veya hatta akıllı telefon veya tablet kullanıyor olsalar da akış yoluyla en sevdikleri oyunları oynamanın kolay bir yolunu sunmuştu. Hizmete bazı eleştiriler geldi, ancak genel olarak iyi karşılanmıştı. Ancak hala bazı eksiklerin olduğu düşünülüyordu.

Xbox Cloud Gaming artık klavye ve fare desteği ile oynanabilecek

Bunların en dikkat çeken eksikliklerinden biri klavye ve fare desteğinin olmamasıydı. Çoğu Xbox oyuncusu, doğrudan Xbox'ta veya Xbox Cloud Gaming akış hizmeti aracılığıyla oyun oynamak için denetleyicilerini kullanmaya zaten alışmış olsa da bu oyuncuların beklediği bir özellikti. Geçtiğimiz günlerde bu eksiklikle alakalı güzel bir gelişme yaşandı.

Oyuncular için klavye ve fare desteğinin iş başında olduğuna dair resmi bir açıklama var. Xbox yazılım mühendisi Morgan Brown, geliştiricilerin kontrolleri şimdi uygulayabileceğini, ancak küresel desteğin hala çalışmalarda olduğunu belirterek gelişmeyi doğruladı. Gelecekte oyuncular, isterlerse tüm Xbox Cloud Gaming oyunlarını kontrol etmek için fare ve klavyeyi kullanabilecekler. Bu, bir süre önce klavye ve fare desteği aldıkları için Xbox konsollarının kendileriyle uyumlu çalışacaklar.

Ne yazık ki Brown, işlevselliğin tam olarak ne zaman başlatılacağı konusunda hiçbir bilgi vermedi, bu nedenle biraz daha bekleyeceğiz gibi gözüküyor. Özellikle de PC oyunlarından fare ve klavyeye alışmış olanları hayal kırıklığına uğratacak gibi görünse de destek hazır olduğunda oyuncular memnun olabilir.

Her zaman böyle olmasa da oyunlarda kullanıcının özelliklerine göre ayarlanmış bir klavye ve fare kullanıldığında kontrolde önemli bir avantaj sağlıyor. Bu durum oyuncuları PC'den konsol platformuna çektiğinde genellikle çatışma yaratacak gibi duruyor. Çünkü oyunu oynarken çevrimiçi oyunlarda bir tarafa avantaj sağlarken bir tarafa da dezavantaj sağlayacak. Xbox Cloud Gaming'in klavye ve fare kontrolleri özelliğini kazanması normalde sistemler arası oynamaya izin vermeyen oyunları bile etkileyebileceğinden, bu sorunun üzerinde durulması gerekiyor.

Bununla birlikte, bu hamle muhtemelen Xbox Cloud Gaming'in çekiciliğini arttıracaktır. Xbox Game Pass Ultimate paketini satın almak yepyeni bir konsol satın almaktan çok daha düşük maliyetli olacak.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 14:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox Cloud Gaming klavye ve fare desteği geliyor
İlginizi Çekebilir