Xbox Konsol eşlik uygulamasının desteği sonlanıyor

Taylan Bal 31.07.2023 - 11:48
Microsoft, Xbox Konsol Eşlik uygulamasının Windows PC'lerindeki desteğinin yakında sona ereceğini resmi bir bildiriyle duyurdu.

Yeni Xbox uygulaması, Xbox Konsol Eşlik uygulamasının doğrudan yerine geçecek. Xbox Konsol Eşlik Uygulaması, aslen Ekim 2014'te piyasaya sürülmüş ve Xbox oyuncularına Xbox One konsollarından PC'lerine erişim imkanı sunuyordu.

Xbox Konsol Eşlik uygulamasının sonlanıyor

Microsoft, 2016'da Xbox One SmartGlass'ın kullanımını durdurduktan sonra Xbox uygulamasını Xbox One ve Windows PC'ler arasındaki bağlantı için ana seçenek haline getirdi. Bu uygulama, Xbox Live kullanıcılarının Xbox One oyunlarını gözden geçirmesine ve satın almasına, başarıları ve oyun yakalama görüntülerini görüntülemesine ve Xbox Live topluluk içeriğine erişmesine olanak sağlıyordu.

2019'da Microsoft, PC Game Pass entegrasyonunu içeren tüm yeni bir Xbox uygulaması için hazırlık yapmaya başladığında uygulama daha sonra Xbox Konsol Eşlik uygulaması olarak yeniden markalandırıldı. Xbox Konsol Eşlik uygulaması, kullanıcıları güncellenmiş Xbox uygulamasını indirmeye yönlendiriyor ve Microsoft, eşlik uygulamasının kalıcı kapanışına hazırlanıyor gibi görünüyor.

Yeni Xbox uygulamasının tanıtımı ve özellikleri

Xbox Konsol Eşlik uygulaması için resmi Xbox Destek sayfası güncellenerek uygulamanın 28 Ağustos'ta kullanımdan kaldırılacağı ortaya çıktı. Bu, Xbox Konsol Eşlik uygulamasının artık indirilemeyeceği ve uygulamanın resmi desteğinin tamamen sona ereceği anlamına geliyor. 

28 Ağustos'tan sonra Xbox Konsol Eşlik uygulamasına erişmeye çalışan kullanıcılar, uygulamanın sunucularının kapatılması nedeniyle oturum açamama sorunuyla karşılaşabilirler.

Microsoft, eşlik uygulamasının özelliklerinden hoşlanan kullanıcıları yeni Xbox uygulamasını indirmeye ve Xbox One ve Xbox Series X|S hizmet ve topluluk içeriğiyle Windows üzerinden etkileşime geçmeye devam etmeye teşvik ediyor. Ayrıca, Xbox Konsol Eşlik uygulamasının web sitesi artık kullanıcıları yeni uygulamanın indirilebildiği Xbox uygulaması sitesine yönlendiriyor.

Xbox Konsol Eşlik uygulamasının hizmet sonu tarihi hakkında kamuya yapılan bir duyuru yapılmamış olması, Microsoft'a ve uygulamayı neredeyse sekiz yıldır destekleyen kullanıcılara hayal kırıklığı yaşatabilir.

Yeni Xbox uygulaması, Xbox Konsol Eşlik uygulamasından eksik olan bazı özelliklere sahip olsa da, Microsoft muhtemelen zaman içinde genel kullanıcı deneyimini geliştirmek için çeşitli güncellemeler sunacak. Xbox topluluğunun yeni Xbox uygulaması için en çok talep ettiği özelliklerden bazıları, oyun yakalamaları için doğrudan indirme imkanı ve aynı anda birden fazla Xbox kontrol cihazı bağlama yeteneği olarak karşımıza çıkıyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 07:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.07.2023 12:01
Ben hala XP kullanıyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox Konsol eşlik uygulaması
İlginizi Çekebilir