Xbox oyunları PC platformuna mı geliyor?!

Alperen Yüksel Altuğ 12.08.2015 - 23:06
Scalebound, Crackdown 3 ve Quantum Break PC için gelebilir mi?
Microsoft tarafından geçtiğimiz yıl tanıtılan Windows işletim sisteminin yeni sürümü Windows 10, artık kullanılabilir hale geldi. Hatırlayacağınız üzere Xbox ekibinin başında yer alan ünlü isim Phil Spencer, yeni işletim sistemi ile beraber konsol için geliştirilen video oyunlarının bilgisayar platofmu için de gelecebileceğini sinyallerini vermiş idi. PC Gamer yapılan kısa bir söyleyişi ile ünlü ismin, bu konuda neler düşündüğünü ve en çok sorulan o sorunun cevabı da açığa kavuştu.

Spencer, Windows 10 etkiliğinde belirttiği bu projenin devam ettiğini açıkladı. Windows 10 ile birlikte gelişimine devam edilen ve bilgisayar platformu için geliştirilen Halo serisi ile güzel bir çalışmaya ortaya çıkacaklarını belirtirken, hepimizin merak ettiği o soruya da değindi ve: "Scalebound, Crackdown 3 ve Quantum Break bilgisayar platformu için neden geliştirilmedi?".

Ünlü isim bu konu hakkında: " Bu soruya samimi bir şekilde cevap veriyorum. Özellikle hepinizin merak ettiği Scalebound, Crackdown 3 ve Quantum Break gibi üç yapıt, bizlerin bu tür bir projemiz olmadan önce geliştirilmeye başlanmış idi. Eğer ki bizler, bu projeden sonra yapımcı ekibe gidip; Windows için de geliştirilmesini söylese idik facia olurdu. Şu an için geliştirici ekipler, tek bir platforma yani Xbox One'a odaklandılar. Fakat bu, bahsedilen oyunların asla bilgisayar platformu için geliştirmeyeceği anlamına gelmiyor. Halo serisini sıkı şekilde takip ediyoruz. Bu proje neden diğer özel oyunlar için de olmasın ki?" sözleri ile böyle bir imkanın varlığından bahsetti.

Ayrıca ünlü isim, konsol için geliştirilen her oyunun bilgisayar platfomu için de geliştirmenin zor olduğunun altını çizdi. İki platformu yakından inceler isek yapı olarak farklı olduğunu belirten isim, daha önce var olan Xbox oyunlarının birçoğunun da bilgisayar platformu için gayet uyumlu olduğunu belirtti. Ne olursa olsun bilgisayar platformunda ki oyun haznesini genişleteceğinin müjdesini veren Phil Spencer, bakalım önümüzdeki günlerde hangi sürprizler ile karşımıza çıkacak...

Yorumlar 25
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 10:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.08.2015 13:51
X1'in değil ama ps4 oyunlarının pc'ye çıkma ihtimali daha yüksek. çünkü sony bu kez pc mimarisini baz alarak konsol geliştirdi. bu da ps4'ten oyun uyarlamayı bayağı kolaylaştırdı. dolayısıyla bu nesilde ps4 oyunlarını pc'de daha sık görebiliriz. bkz. street fighter 5.
MK Okuru
MK Okuru 17.08.2015 00:09
Sony exc oyunlari asla pc çikarmaaz
MK Okuru
MK Okuru 13.08.2015 15:58
Sorun portlanıp portlanamaması değil. Kendi cihazlarının satılıp satılamaması. Sony kolay kolay pc'ye oyun çıkarmaz. Çıkarsa da çıkardığı oyunları AAA kalite olarak görmüyorum. Quantum Break Pc'ye gelecektir. Çıkışından 2 sene sonra olsa bile gelecektir. Bkz: Alan Wake.
Kalan Karakter: 300 Gönder
ultrAslan
ultrAslan 13.08.2015 19:01
Bakın neden konsollar vardır. Özel oyunları olduğu için problemleri az bir platform olduğu için grafik veya kasma sorunu yaşamadığın için rahat bir oynanış sunduğu için vardır. Ama en önemlisi hepinizin takdiridir ki özel oyunlardır. Sen eğer özel oyunlarını başka platforma çıkaracaksan kusura bakma ama ben xbox almam. Şöyle yaparım. Alırım ps4 alırım orta ayar bir pc hem konsolum olur hem de oyun oynatabilen bir bilgisayarım sonra keyfime bakarım. Hem ps4 özel oyunu oynamış olurum hem pc'ye çıkan oyunları hem de xbox one için çıkan oyunları. Sizce de böylesi daha mantıklı değil mi? Bana taraflısın demeyin ben yeri geldi mi sony'i yerin 20 kat dibine sokan birisiyim. Ben burada makul ve mantıklı olanı söyledim. Kimsenin de saçmalıyorsun diyeceğini düşünmüyorum. Ayrıca sen pc oyunlarını xbox'ta oynama fikrine göbek attıysan kusura bakma ama buna da sesini çıkaramazsın. O zaman gitsin millet steam machine alsın. Yani alternatif bol. Bana xbox almam için makul bir sebep kalmıyor. Sizin görüşünüz nedir.
ultrAslan
ultrAslan 16.08.2015 12:57
Güzel arkadaşım ben sana en başından beri diyorum. Bak hatta bundan 4 ay öncesine kadar ato191 isimli bir kullanıcıyla bu konuyu tartışıyordum. Benim konsol alırken dikkat ettiğim en önemli 3 husustan birisi olan türkiye'ye verilen destekti. Dedim ki ben xbox 360 kullanıcısıydım ve makinem 3 kırmızı ışık hatası verdi ve doğru düzgün muhattap bulamadım. Sana şu hayatta küçük bir tavsiye vereyim. Alacağın elektronik ürünün teknik destek yaygınlığını iyi araştır. Bu inanılmaz önemli bir konu. Yani açık ve net sony türkiye'ye çok çok daha fazla değer veriyor. En basit örnekleri ise ps exc. Oyunlarının türkçe çıkarken xbox oyunlarının hem türkçe çıkmaması hem de konsolun ülkemize 1 sene sonra gelmesi. Ben daha ne diyeyim abi. Hatta sana küçük bir tavsiye daha vereyim git paralel ithalat bir ps4 al. Gidip büyük teknoloji marketlerine dünyanın parasını bayılma. Ve şimdiden seni aramızda gördüğüme sevindim. Gerçek bir oyun deneyimini yaşayacak olduğun için sabırsız olmalısın.
Gerara
Gerara 15.08.2015 17:49
ultrAslan hatırlarsan daha 1 hafta öncesine kadar Xbox'ın daha iyi olduğunu savunuyordum. ŞUAN bile hala bu düşüncemin arkasındayım. Xbox için dediğim bütün iyi şeyleri ve Ps4 için dediğim bütün kötü şeyleri unutmadım.Fakat bu haberdeki uygulamanın çıkması bile Xbox One kullanıcılarına bir hakarettir. Kendimi kandırılmış gibi hissediyorum dersem yeridir Vallahi. O yüzden Ps4 almak istiyorum. Ve evet Ps4 alacağım. Gerekirse Xbox'ı satıp o hala pek ısınamadığım Ps4'ü alacağım. Bu haberi okuduğumda duyduğum nefreti anlayamazsın çünkü. Phil abimiz bütün platformlara övgüler yağdırıyor çünkü. Yok Pc'yede oyun çıkartıcaz Sony'i ve Nintendo'yu kutluyorum vs.Ve 7 aylık Xbox One kullanıcısıyım ve kesinlikle Xbox One'ın Türkiye için pek uygun olmadığını düşünüyorum. 2 haftadır Xbox Türkiye sayfasına mesaj atıyorum fakat geri dönüş alamıyorum. Xbox Türkiye sayfasında Gold üyelik kazandım ve 1.5 aydır alamıyorum. Yani Türkiye'de en büyük desteği Nintendo verse Nintendo alınmalı. O kadar önemli bir şey çünkü çalışanların desteği ve iletişimi. 2 gün öncesine kadar Xbox'ın EN İYİSİ olduğunu düşünüyordum ama yaşadığım hayal kırıklığından sonra Xbox aldığıma KISMEN pişmanım. Microsoft isterse Pc'ye oyun çıkartmasın umrumda değil. Quantum Break bile umrumda değil. Artık en kolay ve kısa yoldan Ps4 almanın yoluna bakıyorum... :/
ultrAslan
ultrAslan 15.08.2015 11:07
Bak xbox one üzerinde fazla oynama fırsatım olmadı ama iyi kötü biraz fikir sahibiyim. Ve sana şu kadarını söylüyorum. Git ps4 al. Verdiğin hiç bir paraya acıma pişman olmazsın. Sadece oyun odaklı bir makine nasıl olurmuş anlamış olursun. Ben şimdiye kadar ne yapmışım bile dersin.
Gerara
Gerara 14.08.2015 22:52
Gerçeği söylemek gerekirse Ps4 almak istiyorum. Hani gerçekten bu duruma geldim evet. Şuana kadar çıkan Xbox One exc. oyunlarını oynadım ve Ps4 almak istiyorum. Fakat Xbox'ı satsam ve Quantum Break Pc'ye çıksa bile o oyunu oynayacak Xbox'a ve Pc sistemine sahip olamayacağım. Benim en çok oynamak istediğim oyun olmasından dolayı Xbox'ı elimde tutuyorum. Bu yıl ''mağlum öğrenci adamız'' Para biriktirip Ps4 alabilirim.
ultrAslan
ultrAslan 14.08.2015 22:04
Dostum kimse kusura bakmasın ama konsol denen alet biraz lüks işidir. Daha doğrusu yeni nesil konsolları kast ediyorum. Bildiğin lüks. Bir tarafta istersen tüm oyunları bedava oynayabileceğin torrent sistemine sahip ve artık herkesin evinde olan pc, diğer tarafta oyunları el yakan cinsten pahalı, bir kaç gün ònce yayınlanan oyuncuların % 30 civarı 1080p anca oynayabilen pc rakibi herkesin 1080p oynabildiği ps4. Zevkine düşkün adam parası olan adam, sorunlarla sıkıntılarla uğraşmak istemeyen adam evini eğlence odaklı tasarlayan adam gider konsol alır zaten. Ben hiç bir pc odaklı online oyun oynamıyorum. Mesela lol mesela dota 2. Ben şimdi neden gidip hayvan gibi güçlü pc toplayayım. En küçük sebebi yok. Istediğim oyunlar konsolda zaten. Keyfime düşkünüm. Online mod da hile sevmiyorum gittim ps4 aldım. Exc. Bayılıyorum çünkü. Ama ben dedim ki one için çıkan exc oyunlar eğer 2 sene sonra pc için çıkacaksa ben o makineye 1500 tl vermem. Verende harbiden xbox fan'ı dır zaten açık ve net. Ama sen yine de bu insan neden konsol aldı diye eleştiride bulunamazsın. Adamın keyfi sonuçta.
ultrAslan
ultrAslan 14.08.2015 19:24
Güzel sözlerin için teşekkür ederim.
Gerara
Gerara 14.08.2015 18:43
Amacım tekrar kaos ortamı oluşturmak değil fakat Xbox'da da oynanmaya değer oyun yok değil yani abartmayalım. Ben nasıl Ps4'de şuanlık oynanabilecek tek oyunun Bloodborne olduğunu düşünüyorsam Xbox'da da oynanmaya değer Sunset Overdrive kesinlikle var. Driveclub ve Forza'yı falan saymadım.
millerci
millerci 14.08.2015 17:49
konsolu özelliklede HDMI tv out ve PC ye uyarlı konsol ekipmanları varken doğru bir yatırım olarak görmüyorum. evet konsola özel gerçekten rüya gibi oyunlar yapıyorlar. ancak bunların toplam sayısı ne kadardır ? grafik anlamındada konsollar çok çabuk PC gelişminin gerisinde kalan bir yapıdalar. keza oyunları çok pahalı. ayrıca internet ve online oyun konusu giderek daha gelişiyor. yani artık oyun için pc toplamaya konsol almaya gerek duyulmayan tüm bu platformlara ait oyunları belli bir ücret karşılığı tv den bağlanıp oynabilicekken ..pc bu durumda tek akıllı yatırım çünkü oyun hariçte kullanılabilen bir ünite.
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2015 12:54
Allah razı olsun ultraaslan kardesimden süper bi acıklama olmus,bu habere bu cevap verilir,eger quantum break pc ye cıkarsa xbox one almam.
ultrAslan
ultrAslan 14.08.2015 12:52
Zaten yazdığım şeyler makul ve akla mantığa uygun şeylerdi. Aksini söyleyebileceğini düşünmüyordum zaten. Ha bu xbox one satışlarda yaşadığı ve büyük ihtimalle beklentilerin altında kalan satış grafiği yüzünden bu tarz şeylere sıcak bakıyor. Yani abi bir defa makine microsoftun adamların pc ye çıkarmaması için mantıklı bir sebep yok. Zaten az satıyor xbox one. Şu ana kadar kayda değer bir exc. Oyunu da yok. Bana gayet olabilirliği yüksek geliyor ve bence olacak ta. Çünkü pc oyunları xbox one için gelecek gibi şeyler de oldu. Bu da olur o zaman şüphen olmasın.
Gerara
Gerara 13.08.2015 23:12
Haklısın. Bak bunu ben diyorum.Haklısın. Aynısını bende söyledim belli sitelerde. Hani çoğu kişi pc'ye çıksa da 1-2 sene sonra çıkar en az diyor. E bekleyemez mi ? Ha oyunu 1 yıl sonra oynamışım ha şimdi ne fark eder ? Microsoft'un bu tutumunu HİÇ beğenmiyorum ve Xbox One kullanıcı olarak pişman olmuyor değilim. Phil Spencer ilk önce ''Biz 3. parti oyunlar için para yardımını kestik önceliğimiz 1. parti oyunlar'' derken şimdide ''Pc'ye de çıkabilir ama bakacağız artık ehehe'' diyor. Hani biz sazan mıyız ? Xbox tam toparladı derken gene s.çıyor.Gider Ps4 alırdım daha iyi eğer gerçekten Xbox Exc. oyunları Pc'ye de çıkacaksa. Bloodborne en çok daha doğrusu tek oynamak istediğim oyun exc. olarak. Ha birde Uncharted 4 var. Ben bunları oynayamayacağımı göz önünde bulundurarak Xbox One'ı tercih ettim. Heriflerin yaptığına bak. Xbox alma sebebimdir Quantum Break. Her bu oyun hakkındaki yapılan haberlerin altına da yazarım. Ama eğer pc'ye de çıkarsa ÇOK BÜYÜK hayal kırıklığına uğrarım. Kısacası evet haklısın. Ve bu konuda arkandayım =D Tabi hiçbir şey belli değil :D Fakat HALA Xbox One'ın en iyi konsol olduğunu düşünüyorum. Amma Velakin Bloodborne için bile Ps4 alınır. Bunu yazarken tekrardan düşündüm ve evet. Alınır yani :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2015 21:52
XB1 alan arkadaşları anlıyorum da almayı düşünen arkadaşların bu habere üzülmesini anlamıyorum.İşte adamlar size seçenek sunuyor pc de oynayabilirsin diye neden adamlara kızıyorsunuz ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2015 14:03
evet gerara ve ultraaslan arkadasım cok güzel yazmıslar cok haklılar,quntum break için almayı düsünüyordum xbox one yi.1-2 yıl gec oynarım pc de daha iyi.hic degilse ps4 alıp order 1886 ve blodborne oynarım.zaten 2010 da cıkan Alan Wake de 2012 de pc ye gelmedimi. yazıklar olsun ya
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2015 00:48
Xbox aldığıma pişman oldum
Şu gears ultimate çıksın multi de eski etkiyi bırakmaz ise elimdeki cihazı satacağım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox oyunları PC platformuna mı geliyor?!
İlginizi Çekebilir