Xbox Series X / S için FPS Boost güncellemesi geldi

Ersin Kılıç 19.02.2021 - 11:03
Microsoft yayınladığı sürpriz güncelleme ile birlikte destekleyen oyunlarda kare saniye oranını arttıran FPS Boost özelliğini konsollarına ekledi.

Xbox Series X ve Xbox Series S için yeni bir güncelleme yayınlandı ve bu güncelleme ile birlikte FPS Boost özelliği her iki konsol için de aktif edildi. FPS Boost özelliğini kabaca açıklayacak olursak destekleyen oyunlarda FPS kilidini kaldıran ve daha yüksek FPS oranlarına ulaşmamızı sağlayan bir sistem açıklaması yapabiliriz.

Xbox Series X / S güncellemesi FPS Boost özelliğini aktif ediyor

Tabi FPS Boost isimli bu özelliğin aktif edilebilmesi için oynanacak oyunun da bunu destekliyor olması gerek. Daha çok geriye uyumluluk oyunlarında karşımıza çıkan bu sistem, böylelikle eski donanımlara göre optimize edilen ya da PC versiyonlarında hali hazırda çok daha iyi çalışan oyunlarda daha yüksek kare saniye oranlarına ulaşmamızı sağlayacak. Yani daha önce 30 FPS oranına kilitlenen oyunlarda 60 ve fazlası ya da 60 FPS olan oyunlarda 120 FPS gibi oranlar ile karşılaşabileceğiz.

İlk desteklenen oyunlara baktığımızda ise Far Cry 4, Sniper Elite 4, UFC 4, Watch Dogs 2 ve New Super Luck's Tale gibi oyunların listelendiğini görüyoruz. Bu oyunları Microsoft'un yeni nesil konsollarında oynarsanız eskisine oranla FPS Boost özelliği sayesinde çok daha iyi bir FPS oranı elde etmiş olacaksınız. Ayrıca bir oyun açtığınızda FPS Boost özelliğini kullanıyorsa, sistem bunu bir bildirim ile size de gösterecek. Özellikle daha önce çıkan birçok oyunun Game Pass sistemine eklendiğini düşünecek olursak bu aboneliği kullanan oyuncular için avantajlı bir özellik olacağını söyleyebiliriz.

Xbox Series X / S için FPS Boost güncellemesi geldi

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 08:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2021 20:08
Tlous 2 ve daya gone bu 2 oyun xbox gelsin bugun ps5 birakirim yan li uncharted ve diger oyunlari istemiyon tek bu 2 si gelsin ps5 elveda nerdeee xbox halo var çöp
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2021 12:41
Çoooookkk geç kalıyon haberlerden merlin çookkk istihbaratın çoookk yavaş ,,
Bu arada oyunların bişeyi desteklemesine gerek kalmadan fps boost sayesinde series x'den faydalanıcaksınız hangi oyunu takarsan tak 60 fps oynucan ...ps5'e bundan sonraki hayatında başarılar dileriz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2021 11:18
Microsoft yazılım işinde çok iyi tek zayıf noktası exclusive oyunu hiç yok aırf bu yüzden sony eziyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox Series X / S için FPS Boost güncellemesi geldi
İlginizi Çekebilir