Xbox Series X ve S'de Twitter paylaşımı kaldırıldı

Tunay Şahin 22.04.2023 - 10:16
Microsoft, API için ödeme yapmayı red ederek Xbox Series X ve S'de Twitter paylaşımı özelliğini oyun çubuğundan tamamen kaldırdı.

Twitter'da Xbox'da oynadığınız oyunun ekran görüntüsü ve videosu için paylaşım yapabiliyordunuz. Twitter'ın Elon Musk tarafından satın alınmasından sonra, platformu daha kârlı hale getirmek için attığı bazı adımlar kurumsal kullanıcıların uzaklaşmasına sebep oluyor. Bunlardan biri de Microsoft oldu.

Xbox kullanıcıları artık Twitter'da doğrudan paylaşım yapamayacak

Bir Xbox kullanıcısı Twitter'den paylaşım yapamadığını fark edince, çözümü yine Twitter üzerinden aradı. Microsoft, kullanıcıya Xbox'ın resmi Twitter hesabı üzerinden doğrudan cevap vererek aşağıdaki açıklamayı yaptı:

"Oyun yüklemelerini doğrudan konsoldan ve Windows'taki Game Bar'dan Twitter'da paylaşma özelliğini devre dışı bırakmak zorunda kaldık. En sevdiğiniz anları Android ve iOS için Xbox uygulaması aracılığıyla Twitter'da paylaşmaya devam edebilirsiniz."

Yapılan açıklamaya göre bu özellik sadece mobil cihaz kullanıcılari için kullanabilir durumda bırakılmış.

Twitter API'si, platformun diğer platformlar ile iletişim kurmasına yarayan bir ara yazılım. Twitter'da başka bir uygulama üzerinden paylaşım yapmak istediğinizde, bu ara uygulama sayesinde iletişim gerçekleşiyordu. Geçtiğimiz günlerde Elon Musk'ın API kullanımının ücretli olacağını açıklamasından sonra alınan bu kararın diğer platformlara etkisi henüz net olarak bilinmiyor ancak önümüzdeki günlerde başka benzer sorunların da oluşabileceğine inanıyoruz.

Ayrıca Microsoft tarafından bir de resmi açıklama yapıldı. Buradan okuyabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 17:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
Xbox Series X ve S'de Twitter paylaşımı kaldırıldı
İlginizi Çekebilir