xCloud artık Xbox uygulaması içerisinde yer alıyor

Eren Eroğlu 11.08.2021 - 14:47
Microsoft'un bulut tabanlı oyun sistemi olan xCloud, artık Windows bilgisayarlar için Xbox uygulamasına gelmiş bulunmakta.

Microsoft'un bulut tabanlı oyun sistemi olan xCloud'a uzun zamandır internet üzerinden erişilebiliyordu. Henüz sadece 22 ülkede betada olan xCloud, maalesef ülkemizde bulunmuyor. Beta süreci bittiğinde ve tam olarak çıktığında ülkemizde hizmet vermesi beklenen sistem, Xbox Game Pass Ultimate aboneliğinizin içerisine dahil bir şekilde sunulmakta. İçerisinde sadece Xbox Game Pass kütüphanesinden oyunlar bulunduran xCloud, bu zamana kadar internet tarayıcısı üzerinden kullanılabiliyordu. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamayla xCloud'un artık Xbox uygulaması içerisinde yer aldığı ve Windows PC'lerde kullanılabilir olduğu belirtildi.

xCloud artık Xbox uygulaması içerisinde yer alıyor

Microsoft, xCloud'u Xbox uygulaması aracılığıyla Windows PC'lere getirirken, sistemin açık olduğu ülkelerdeki Xbox Insiders programına dahil kişiler xCloud'u test edebiliyor. Xbox Insiders programına dahil kişiler, yeni güncellenmiş bir Xbox uygulamasına erişebilirken, içerisindeki oyunları deneyimlemek için Bluetooth veya USB üzerinden bağlı uyumlu bir kontrolcüye ihtiyaçları olacaktır.

xCloud artık Xbox uygulaması içerisinde yer alıyor

Güncellenmiş olan uygulamayla birlikte internet tarayıcısındaki xCloud'da bulunan aynı oyunların tümüne erişilebilecek olan yeni bir ''Bulut oyunları'' bölümü yapılmış. Henüz ülkemizde bulunmayan ve beta sürecinde olan xCloud'un ne zaman ülkemiz içerisinde hizmet vereceği resmi olarak bilinmiyor. Xbox Game Pass Ultimate aboneliğinize dahil olan sistemin asıl amacı, Xbox Game Pass kütüphanesinde bulunan 300'den fazla oyunu bulut sistemiyle, istediğiniz her cihazdan oynatabilmek.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 11:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
xCloud artık Xbox uygulaması içerisinde yer alıyor
İlginizi Çekebilir