1/2

Yeni bir Türk oyunu, Kickbox Online

Merlinin Kazanı 16.02.2011 - 17:03
Tekmeler ve tokatlar
Platin Yazılım tarafından Flash desteği ile geliştirilen Kickbox Online adlı oyun hakkında, geliştirici ekip ile görüştük. İşte Platin Yazılım'ın gözünden Kickbox Online ve geliştirici ekip:

Oynadığınız zaman keyif aldığınız ve çok beğendiğiniz oyunlar vardır. Bazen ülke olarak biz neden böyle oyunlar yapamıyoruz dersiniz. Bazen de yeteneğiniz olduğuna inanır ve onu sergilemek istersiniz. Fikirlerinizi anlatırsınız. Derken sizin gibi düşünen birileri size katılmaya başlar. Bizimki de öyle oldu. Oyun yapmalıyız ve yapabiliriz diyerek yola çıktık. İyi olduğuna inandığımız her fikrimizi her ortamda anlattık. Zaman içerisinde bazı pratikler yaparak kendi oynayacağımız oyunlar da ürettik.  Bir çeşit hobi olarak başlayan bu uğraşı zamanla tutkuya dönüştü.

Yeni bir Türk oyunu, Kickbox Online
Oyunu ticari bir ürün olarak görüyorduk. Fakat oyun üretmenin sandığımız kadar kolay olmadığını anlamamız çok zamanımızı almadı. Başka her işte olduğu gibi para lazımdı, çevre lazımdı, ekipman lazımdı. Kaynak oluşturmak ve ekibi finanse etmek için reklam amaçlı oyun noktasını seçtik. Bize göre oyun iyi bir reklam mecrasıydı. Bu mecraya en uygun potansiyel de otomobil firmaları gibi görünüyordu. Yaklaşık bir yıl boyunca otomobil firmaları ile görüşmeler yaparak reklam amaçlı oyun üretimine ikna etmeye çalıştık. Bize göre oyun dediğin görselliği kaliteli, bir dvd’yi dolduran öyle her ekran kartını beğenmeyen, her işlemciyle çalışmayan türden olmalıydı. Sorun şu ki bu tarz oyun yaptırmak isteyen firma yoktu ya da biz bulamamıştık.

Bütçesi yüksek olduğundandı belki de, görüştüğümüz firmalar baştan heyecanlanıyor, sonra vazgeçiyorlardı. En son randevu talep ettiğimiz firma Citroen’di. Ancak Citroen oyun siparişi vermişti. Hem de birkaç gün önce. Bu bizi hem haklı çıkarmış hem de şaşırtmıştı. Ama çok yorulmuştuk. Bazı firmalar Flaş oyunlar istiyorlardı ama biz flaş oyunlara çok soğuk bakıyorduk. Flaş’ta yapılan işler bize göre oldukça basit işlerdi. Fakat Flaş kullanarak uygun fiyata oyun üretilebilir gibi görünüyordu. Yavaş yavaş, işe çok zor bir noktadan başladığımızı, Flaş oyunlar üreterek tecrübe kazanıp piyasada tanındıktan sonra zor işlere girişmemiz gerektiğini kavramaya başladık. Türkiye Basketbol Federasyonu için ürettiğimiz Bracket isimli Flaş tabanlı uygulama bu konudaki tutumumuzu oldukça yumuşattı.

-Basın Bülteni