Yeni Xbox güncellemesi, beklenen tarayıcı desteğini getiriyor

Eren Eroğlu 24.09.2021 - 15:16
2021 Eylül ayında yayımlanmış olan yeni Xbox güncellemesi, cihazın tarayıcı desteğini geliştirirken, birçok yeni içerik ekliyor.

2021 Eylül ayının Xbox güncellemesi, oyuncuların en çok beklediği özelliklerden bir tanesini sunuyor. Konsolun tarayıcısı olan Microsoft Edge'ye klavye-mouse desteğini getiren güncelleme, beraberinde; Windows bilgisayarlardaki Xbox uygulamasında geliştirmeler, xCloud erişilebilirlik arttırılması ve bazı yeni kişiselleştirme eklentileri gibi birkaç yeni özellik de getiriyor.

Yeni Xbox güncellemesi ile gelen tüm yenilikler

Xbox uygulaması için geliştirmeler

Desteklenen 22 ülkede, artık xCloud'un Windows bilgisayarlardaki Xbox uygulamasından kullanılabileceği belirtilirken; bulut sistemi sayesinde, herhangi bir indirme işlemi gerekmeksizin, oyuna anında erişmeniz sağlanıyor. Henüz beta sürecinde olan ve ülkemizde bulunmayan sistem, Xbox Game Pass Ultimate üyeliğine dâhil olarak sunuluyor. Ayrıca, Xbox Remote Play uygulaması sayesinde de, eğer Xbox Series X|S veya Xbox One neslinden bir konsola sahipseniz; oyununuzu konsolunuzdan çalıştırıp, tam konsol deneyiminizi başka bir ekrana yansıtabiliyorsunuz. Her iki özelliğin de yüksek kalitede bir internet bağlantısı istediğini şimdiden belirtelim.

Yeni Xbox güncellemesi, beklenen tarayıcı desteğini getiriyor

'Daha sonra oyna' listesi

Xbox güncellemesi ile birlikte eklenmiş olan 'Daha sonra oyna' özelliği sayesinde, Xbox Game Pass kütüphanesinde bulunan 200'den fazla oyun arasında kendi listenizi oluşturabilecek ve daha sonra istediğiniz zaman göz atabileceksiniz. İlginizi çeken bir oyun olduğunda, daha sonrasında unutmamak için listenize ekleyip, istediğiniz zaman göz atabileceğiniz özellik, Xbox deneyimini özelleştirmek açısından eklenmiş gibi gözüküyor.

Yeni Xbox güncellemesi, beklenen tarayıcı desteğini getiriyor

Xbox tarayıcısı, Microsoft Edge yenilikleri

Xbox Series X|S ve Xbox One konsollarına gelmiş olan Xbox güncellemesi, beraberinde; Microsoft Edge desteğini de bir üst seviyeye taşıyor. En çok beklenen özelliklerden bir tanesi olan klavye-mouse kullanabilme özelliğini de içerisinde barındıran yeni Microsoft Edge, Google Stadia oyunlarını oynatmayı da başarıyor. Bulut teknolojisi sayesinde Google Stadia oyunlarını oynayabileceğiniz de bahsedilen unsurlardan bir tanesiyken; maalesef bu durum Geforce Now (NVIDIA, cihazın desteğini engelliyor) için geçerli değil.

Yeni Xbox güncellemesi, beklenen tarayıcı desteğini getiriyor

Microsoft Edge'in yeni Xbox sürümü, bilgisayarlarda bulunan sürümle neredeyse aynı gözüküyor. Kişiselleştirilebilir yeni özellikler gelirken; tüm ayarlarınızı, sık kullanılanlarınızı, sekmelerinizi ve internet geçmişinizi, diğer cihazlarınız ile senkronize edebiliyor. Ayrıca, tarayıcıya eklenmiş olan klavye-mouse desteği sayesinde; çevrimiçi bir şekilde, Word veya Excel gibi Microsoft uygulamalarına erişebileceğiniz de belirtiliyor. Tarayıcı içerisinden Discord'un internet sürümüne de girilebiliyor (Sesli kanallara veya yazı kanallarına katılabiliyorsunuz) olsa da, mikrofon desteği henüz bulunmuyor.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 21:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2021 01:17
steam desteği gelse bir de :(
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2021 15:40
Niye böyle saçma bir şey yapsın ki? PC ile konsol arasında ki farkta bu zaten.
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2021 15:19
Of of gelse ve ets 2 oynayabilsem keşke. Series s var her oyuna erişebilirim ama en çok istediğim yüksek grafiklerde ets 2 oynamak ama pc yok. Keşke xbox'ta oynayabilsem.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2021 10:46
guncelleme boyutu nedır
--------------------------------
Merhabalar değerli Merlin'in Kazanı Okuru, güncelleme boyutu 736 MB olarak gözükmektedir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2021 10:39
bu uygulamayı yuklıcekmıyız yoksa guncelleme yapsak otomatık gelıyormu benım xboxta gelmedı guncelleme fln
-------------------------------------------------------
Merhabalar değerli Merlin'in Kazanı Okuru, cihazınızın sistem güncellemesini yaptınız mı acaba? Tarayıcının güncellenmesi için sistem güncellemesini tamamlamanız gerekmektedir. Ayarlar > Sistem > Güncelleştirmeler kısmından göz atabilirsiniz.
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2021 10:44
guncelledıkten sonra ne yapcam
-----------------------------------
Cihazınız güncellenince tarayıcınız da otomatik olarak en son sürüme gelecektir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.09.2021 22:48
Tarayıcıdan video izletiyor mu?
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2021 08:56
Video film herşeyi oynatıyor, pc kadar hızlı ve akıcı olduğunu söyleyebilirim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.09.2021 16:23
şu cihaz dururken ps5 almak için çıldırmış olmak gerekli
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2021 07:40
Cildirdik
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Xbox güncellemesi, beklenen tarayıcı desteğini getiriyor
İlginizi Çekebilir