YouTube, Android 14'de sorun yaratıyor

Taylan Bal 25.07.2023 - 11:19
Android Beta 14 kullananlar Google'ın kendi uygulaması olmasına rağmen YouTube'da sorunlarla karşılaşıyor.

Android 14 Beta kullanıcıları yakında "Stable Android 14" e ulaşacaklar. Tahmini çıkış zamanı önümüzdeki ay. Ancak şu anda, Android 14 Beta 4'ün çoğunlukla en sorunsuz sürümü olduğu halde, hala bazı sorunlar yaşanıyor. Cuma günü sorun yaşamaya başlayan uygulardan biri de Google'ın kendi YouTube uygulaması.

Andorid Beta 14'de YouTube uygulaması çöküyor

Sorunun başlangıcı, YouTube uygulamasının Android sürümüne yapılan 18.27.35 sürüm güncellemesiydi. 9to5Google'a göre, bu güncelleme Android 14 Beta 4 veya Beta 3.1 çalıştıran bir telefona yüklendikten sonra, uygulamada Kütüphane sekmesine dokunmak, uygulamanın çökmesine neden oldu. Bu sorun, yalnızca Pixel telefonlarda (orta seviye "a" serisi modeller dahil) değil, aynı zamanda yeni Pixel Tablet üzerinde de meydana geliyor.

Bu, Android 13 çalıştıran Pixel cihazlarında bir sorun değildir. Ayrıca, Ana Sayfa, Kısa Videolar ve Abonelikler gibi diğer sekmelere tıklandığında YouTube uygulaması çökmüyor. Bu da demektir ki, eğer YouTube kütüphanenize girip izlemeyi bitiremediğiniz bir videoyu devam ettirmek veya belirli bir videoyu tekrar izlemek istemiyorsanız, Pixel'inizde YouTube uygulamasını sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Nasıl test edebilirsiniz?

Pixel'inizde kullandığınız YouTube uygulamasının sürümünü kontrol etmek için YouTube uygulamasını açın ve ekranın sağ üst köşesindeki profil resmine dokunun. Ayarları seçin ve ardından "Hakkında" yazan sayfanın altına kaydırın. "Hakkında" yazısına dokunun ve sayfanın bir önceki sayfasında bulunan "Uygulama sürümü"nü göreceksiniz. Eğer 18.27.35 yazıyorsa, uygulama Kütüphane sekmesine tıkladığınızda çökecektir.

Google, YouTube için yeni bir güncelleme yayınlayabilir ve belki de bu hafta sonu bile bunu gerçekleştirebilir. Güncellemeyi kontrol etmek için Play Store'u açın, sağ üst köşedeki profil resmine dokunun ve Uygulamaları ve cihazları yönet'e tıklayın. Güncellemeler mevcut sekmesinde YouTube'u görebilir ve "Güncelle"ye basarak güncelleme yapabilirsiniz. Eğer göremiyorsanız, ara sıra geri dönerek bir hata düzeltmesinin yayınlanıp yayınlanmadığını kontrol edebilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 01:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2023 11:51
İşte bu yüzden iPhone
Kalan Karakter: 300 Gönder
YouTube, Android 14'de sorun yaratıyor
İlginizi Çekebilir