Yurtdışı internet alışverişlerine KDV geliyor

Ersin Kılıç 16.10.2017 - 13:21
Torba tasarısı görüşmelerde kabul edildi

Döviz kurunun yükselmesi ile birlikte bildiğiniz gibi özellikle elektronik ve oyun fiyatlarında hatırı sayılır bir artış meydana geldi. Bazı oyuncular ya da teknoloji meraklıları da yurt dışından sipariş ile daha uygun fiyatlara ihtiyaçları olan ürünleri alabiliyor. Tabi 30$ üstü olan ürünlerde ya da gümrüğe takılan bazı ürünlerde vergilendirme söz konusu. Buna rağmen gelen haberlere bakacak olursak bu tarz alışverişlere bir de KDV geliyor.

eBay ve Booking sitelerine %18 KDV geliyor

Hürriyet gazetesinin haberine göre yurt dışından alışverişlere KDV getirilmesine karşı görüşülen yasa tasarısı önceki gün kabul edilerek torba tasarının içerisine eklendi. Bu düzenlemeye göre Türkiye’de iş yeri ve ikametgahı olmayan ve gerçek kişilere elektronik ortamda hizmet sunanların katma değer vergisi (KDV) ödemesi gerekecek. Yani gümrük vergisi ile ilişiği konusunda herhangi bir açıklama yapılmasa da Booking gibi internet siteleri dışında yurt dışı alışverişlerine de bu vergi yansıyacak gibi duruyor.

Yurtdışı internet alışverişlerine KDV eklenecek

Bu kanun düzenlemesi ile ilgili konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Mesela ben, cep telefonumdan bir program indiriyorum, bu program şu anda yüzde 18 KDV’ye tabi. Mevcut sistemde diyorum ki ben ‘Ey vatandaş! Git bunu sorumlu sıfatıyla beyan et.’ Kimse beyan ediyor mu? Etmiyor" dedi.

"Diyoruz ki şimdi, nihai tüketiciye doğru Türkiye’ye yönelik devamlılık arz edecek şekilde bir hizmet sunuyorsanız, bundan sonra vergi mükellefi olacaksınız. Ben bunu takip edeceğim. Bakın, bugün diğer alanda da biz gittik, mesela ismini vermeyeyim bir firmaya ‘Kardeşim, sen Türkiye’de kazanç elde ediyorsun. Resmen seni vergi mükellefi yaptık’ dedik. Ondan sonra geldiler ve ‘Tamam oturup konuşalım’ dediler." açıklamalarına imza attı.

Yorumlar 40
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 06:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
Odoakr
Odoakr 17.10.2017 12:08
Yok öyle yurt dışından yok pahasına alıp Türkiyede geçirmek herkes vergisini verecek!!!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.10.2017 09:26
sen kazanınca bir şey yok sus pus otur, devlet kazanınca hooaaaavvv
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.10.2017 08:01
canikoları yemeye doyamıyor,,
bunlara oy verenlere ne küfürler ediliyor sürekli kulak çınlaması olanlar varya offf bi duysanız,
yurtdışı alışverişini zatren 75 den 30 indiren yetmemiş gibi birde extra vergi isteyolla,

malı yutdışında üretiyor orda vergisini veriyor buraya gönderiyor ücretsiz kargo
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.10.2017 17:22
Şikayet etmek yerine bu işi sizin yerinize yapması gereken kişileri muhalefete getirin, yetersiz, beceriksiz ve ilkesiz kişileri sırf saçma sapan ideolojiler uğruna değil.
MK Okuru
MK Okuru 17.10.2017 02:36
Türkiyede muhalefetide iktidarıda halk seçmiyor. Sadece seçtiğini zannediyor Amerika kimi isterse o geliyor... Amerikadan kastımda trump falan değil ordaki zengin yahudiler...
etemelkuran
etemelkuran 17.10.2017 01:22
Sonuçta yeni gelen tüm muhalifler bir şekilde fetöcü, dinsiz ya da çocuksuz ilan edilecek büyük reisimizin yüksek ahlakı bu.
etemelkuran
etemelkuran 17.10.2017 01:20
Ayrıca neye göre saçma sapan ideoloji, kadının elini sıkmak ateş tutmaktan daha tehlikeli mantalitesinden çağlarca üstün ve daha kabul edilebilir bence.
etemelkuran
etemelkuran 17.10.2017 01:18
Dominant güç varken ve niyeti belliyken ayrıca yeni getirdikleriyle, muhalefetin hiç bi yaptırıcı etkisi yok tavsiye niteliğinden başka. Çok bilmeden atma. Keyifle vergini öde, yeni seçimlere daha yüksek büyüme rakkamıyla girip popülizmi coşturmaktan başka bir niyet yok ortada. Bol bol yeni vergi göreceğiz. Azıcık bloomberg ht falan izleyin öğrenin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.10.2017 02:30
Bizim koyunların sesi çıkmıyor nede olsa... ben böyle tepkisiz, umursamaz, halk görmedim arkadaş. kimsenin hiçbirşey umrunda değil. Vergiler giriyor, hergün asker ölüyor, sınırımızda teröristler devlet kuruyor, suriyeliler sınavsız bedava üniye gidiyor vergi vermiyor ,millette hala ses seda yok -_-
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yurtdışı internet alışverişlerine KDV geliyor
İlginizi Çekebilir