Yüzüklerin Efendisi dizisinin haritası yayınlanmaya başladı

Ersin Kılıç 19.02.2019 - 13:33
Dizinin geçeceği döneme ait ipuçları gelmeye başladı

Amazon Prime üzerinden yayınlanacak olanve 250 milyon dolarlık bir bütçesi bulunan Yüzüklerin Efendisi dizisi için yeni detaylar gelmeye başladı. Dizinin sosyal medya hesapları aktifleştirildi ve buradan geçeceğe döneme ait önemli paylaşımlar gelmeye başladı. Bu paylaşımlardan en dikkat çekici olanı ise tabi ki konunun geçeceği döneme ait ipıçları da barındıran harita oldu. 

Yüzüklerin Efendisi dizisinin haritası yayınlanmaya başladı

Dizinin Twitter adresinde ilk olarak Tolkien'den bir alıntı yapıldı ve ünlü yazarın "Önce haritayı çizerek akıllıca bir başlangıç yaptım" sözlerine yer verildi. Bu sözden yola çıkan yapım ekibi, önceliği dizinin geçeceği döneme ait haritaya vermiş. Şu an itibari ile 2 parça olarak yayınlanan harita ile birlikte Yüzüklerin Efendisi'nin meşhur dizelerine de yer verilmiş.

Yani ilk olarak haritanın yalın hali ile birlikte "Üç Yüzük göğün altında yaşayan Elf krallarına" sözleri paylaşıldı.

Yüzüklerin Efendisi dizisinin haritası yayınlanmaya başladı

Daha sonraki paylaşımda ise " Yedisi taştan saraylarındaki Cüce hükümdarlara" dizeleri ile birlikte harita üzerinde bazı detaylandırmalar yapıldığını görüyoruz. Burada oldukça dikkat çekici noktalar bulunuyor. Öncelikle harita klasik haritalara göre doğuya doğru daha da uzatılmış. Genelde Orta Dünya haritalarına baktığımızda Rhûn Gölü'ne kadar olan kısma yer verilir. Burada ise haritanın daha da uzatıldığı göze çarpıyor. 

İkinci önemli detay ise Korku Ormanı (Mirkwood) olarak da bilinen ormanın eski adı ile kullanılması. Bu da hikayenin çok daha öncesine dayanabileceğini gösteriyor. Hatırlarsanız ilk sezonun Aragorn'un gençliğine odaklanacağı söylenmişti. Fakat bu hali ile kullanılan harita biraz kafaları karıştırmış durumda. Belki diğer sezonlar için de kullanılacağı için daha sonra diğer isimleri de haritada görebiliriz.

Tolkien'in meşhur dizeleri göz önüne alınınca harita için en az 4 güncelleme daha geleceği düşünülüyor. Bu güncellemeler ile birlikte harita daha da açılabilir ya da harita üzerinde farklı açıklamalar görebiliriz. Haritaya interaktif bir şekilde buraya tıklayarak göz atabilirsiniz. Paylaşılan son haline ve Tolkien'in o meşhur dizelerine ise aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yüzüklerin Efendisi dizisinin haritası yayınlanmaya başladı

Üç Yüzük göğün altında yaşayan Elf krallarına,
Yedisi taştan saraylarındaki Cüce hükümdarlara,
Dokuzu ölümlü insanlara, ölecekler ne yazık;
Bir Yüzük gölgeler içindeki Mordor Diyarı'nda,
Kara tahtında oturan Karanlıklar Efendisi'ne.
Hepsine hükmedecek bir yüzük,Hepsini o bulacak,
Hepsini bir araya getirip,karanlıkta birbirine bağlayacak
Gölgeler içindeki Mordor Diyarı'nda.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 02:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2019 18:20
Zenci Legolas, lezbiyen Arwen, asyalı Samwise, gay Boromir, feminist Eowyn....hazırlıklı olun bu veya benzerlerine.
MK Okuru
MK Okuru 1.03.2019 17:42
Dünyanın en kısa korku hikayesini yazmışsın kardeş
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.02.2019 07:57
Bence okurunuzun Orta dunya yorumu bir acidan dogru gozukuyor . Evet Amazon lord of the rings popular oldugu icin boyle bir karar almislar veya telif haklari soz konusu , biliyorsunuz C.Tolkien baya kizgin film yapimcilarina sonucta P.Jackson kendi Lord of The Rings filme aktardi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2019 20:58
Keşke Sayısız Gözyaşı savaşı dönemi öncesini ve savaşı içeren bir dizi olsaydı...Aynı seriyi yıllarca kemirdiler. "Nirnaeth Arnoediad" dönemi EPİK olur... Hem serinin hayranlarının görmek için çatladığı Silmarillion serisine giriş yapılır. Devamında Turin'in hikayesi ile final olurdu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
necromare
necromare 19.02.2019 16:38
Cok gereksiz ve sacma yorumlar olabiliyor bazen, genel olarak yas ortalamasi kucuk demeyeyim ama genc ve heyecanli bir kitle sizi takip eden. Eskiden bu yorumlara guzel, kibar ve zekice cevaplar verilirdi. 14:42 yorumuna verilen cevap ise lise duzeyinin bile bir tik altinda. Sadece bu haberde degil son zamanlarda bir kac kez denk geldim bu tarz yorumlara. Bence dikkat edin bu cevap sadece ortamin seviyesini dusurur baska hic bir ise yaramaz.. Bilginize.

----------------------

Merhaba, öncelikle bu güzel eleştiriniz için teşekkür ederim. Saçma yorumlar her zaman olur ama eskiden bu tarz "en iyisini sadece ben bilirim" tarzı mesajlar çok fazla olmazdı.

Buradaki cevapta da sadece mübalağ yaptım. Küçük düşürecek birşey yok, mübalağ sevdiğim bir cevap verme şekli. En azından bilmeden, bu tarz yorum yapan arkadaşımız da bunu görür ve bir dahaki sefere emin olmadan bu tarz bir cevap vermez. (Ya da vermeyeceğini umuyorum)

Ersin
Rahro Uth
Rahro Uth 19.02.2019 20:04
Yine Ersin yine aşağılayıcı/usulsüz cevaplar. Zamanında bana da böyle bir iki cevap gelmişti.
necromare
necromare 19.02.2019 19:50
Bence daha sert bir cevabi hakeden bir yorum asagidaki, yerden goge hakkiniz var Ersin hocam. Benim elestirim sadece uslup uzerineydi oteyandan yazi karakterlerine bakip jest ve mimikleri goremedigim icin mubalaga degil de sanki asagilamak gibi gelmisti bana, yanilmisim.

--------------------------

insanları aşağılamak haddime değil. Aksine sevmediğim, tasvip etmediğim bir yöntem.

Teşekkürler yorum için,
socii
socii 19.02.2019 18:02
Ağzına sağlık ersin kardeş
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2019 17:27
Yalnız cidden hoş değil cevap verme şekli. Haklısınız, anlıyorum ama arkadaş ortamındaymış gibi cevap vermek pek hoş durmuyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yüzüklerin Efendisi dizisinin haritası yayınlanmaya başladı
İlginizi Çekebilir